Pirkanmaalaiset ja muut,allekirjoittakaa kiinnostuneet adressi taksialan vapauttamisen puolesta!

 

"Taksiala vapautettava"-adressilinkki

Käykää kiinnostuneet allekirjoittamassa kyseisessä linkissä olevassa adressi, jotka kannatatte asiaa, lämmin kiitos! :-)(ei tarvi välttämättä allekirjoitukseen laittaa omaa nimeään):

Adressin teksti:

Taksiala vapautettava

Me allekirjoittajat vaadimme, että taksilupien kiintiöt sekä hintamonopoli tulisi poistaa ja hinnat pitäisi vapauttaa kilpailulle. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla taksien ajovuoroista moni jää ajamatta, joka vaikeuttaa taksin saantia ruuhkahuippuina. Moni mahdollinen taksinkuljettaja haluaisi mieluummin toimia itsenäisenä yrittäjänä kuin ajaa nk."renkinä" huonolla palkalla, varsinkin jos joutuu elantonsa saamiseksi ajamaan ympärivuorokautisia päiviä.

Esimerkiksi Helsingissä taksilupaa joutuu odottamaan keskimäärin 10 vuotta. Aika pitkä aika odottaa oman yrittäjäuran alkamista. Maaseudulla taas monella paikkakunnalla taksilupia on täyttämättä ja sielläkin jos kilpailu avattaisiin, hinta olisi ehkä hieman korkeampi, mutta yrittäjyys olisi kannattavampaa, ei tarvitsisi lähteä muualle töihin ja asiakkaat saisivat kaipaamiaan palveluita. Se voi olla monen pienen paikkakunnan elinehto myös puhumattakaan koululaisista ja muista erityisryhmien tarpeista.

Ihmettelemmekin kovasti, että yksi ala on näin suuren monopolin alaisena nykyisen vapaan markkinatalouden aikana.

Toivommekin Teiltä arvoisa liikenneministeri Merja Kyllönen, että veisitte tätä asiaa eteenpäin.

Adressiin kerätään nimiä lokakuun 2011 loppuun asti, jonka jälkeen se toimitetaan adressin perustajan toimesta liikenneministerin tietoon.

Ystävällisesti, Maria Rajakari, Espoo 9.7.2011

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

www.maria.rajakari.palvelee.fi

Kts. myös aikaisempi blogini:"Taksilupien kiintiöt ja hintamonopoli poistettava!"

Katselukerrat: 108

kullervo kalervon poika kommentoi_ 9. heinäkuu 2011 19:00
Ei uskalla kirjoittaa edes kaverin nimeä,......se voi joutu KD:n homojen kivitysryhmään tietämättään, vaika taksista puhuttaisiinkin
Maria Rajakari kommentoi_ 9. heinäkuu 2011 19:01
KD-läiset eivät heittele kiviä, tai yleensäkin kristityt, mitä kirjaa olet lukenut?
kullervo kalervon poika kommentoi_ 9. heinäkuu 2011 21:11

Eikös ne homot joudukkaan samaan riviin " ympärileikkaamattomien miehenpuolien" kanssa jotka,

"" hävitettäköön kansastansa" ??

Eiköe se kivitys ole ihan "oppikirjan mukainen" hävitys keino, jopa "uppiniskaiselle pojalle"

Maria Rajakari kommentoi_ 9. heinäkuu 2011 21:29
Blaah, ja aihe blogin oli taksialan vapauttaminen..ja siihen liittyvä adressi, KANSALAISAKTIIVINA/YKSITYISHENKILÖNÄ tehty.
Cyclox kommentoi_ 10. heinäkuu 2011 01:17

Ruuhkahuippuina, eli siis juhlapäivinä baarien sulkemisaikaan. Silloin tarvitaan lisää takseja, ettei joudu laskuhumalassa jonossa hytisemään. Halvallakin saisivat viedä, kun kaikki rahat on mennyt kalliiseen kaljaan.


Kuinka sitten vapaa kilpailu takaa hiljaisempien aikojen ja haja-asutusalueiden taksipalvelut? Onko tarkoituksena viedä jälleen yksi palvelu pois haja-asutusalueilta?

kullervo kalervon poika kommentoi_ 10. heinäkuu 2011 01:36
Maria tarkoittaa noita kapakkiakin suurempia ruuhkahuippuja, sunnutaisin siinä vähän vaille yksitoista
Pertti Alanen kommentoi_ 10. heinäkuu 2011 11:16

Ruotsissa taksiliikennettä vapautettiin ja seurauksena on esimerkiksi Tukholmassa täysin ala-arvoinen taksipalvelujen tarjonta. Takseja ajavat kaiken maailman svarttomtar, jotka eivät osaa ruotsia, eivät tunne Tukholmaa (tai ainakin ajavat mahdollisimman pitkiä reittejä) ja yrittävät huijata koko ajan kyytimaksussa.

Ei kiitos Tampereelle. Luvanvarainen taksiliikenne on kyydittävän etu. Jos auton haluaa jonakin tiettynä ajankohtana, sen voi tilata etukäteen.

kullervo kalervon poika kommentoi_ 10. heinäkuu 2011 11:39
Koskisiko se "vapauttaminen" sitten ihan kaikea, myökin "niitä" joita olet (te) kovasti tuominneet, voisiko "se" tarttua kuljettajasta, harkitkaa nyt vähän
Cyclox kommentoi_ 4. huhtikuu 2012 22:31

Adressi lienee matkalla, mutta tänään tuli "45 minuuttia" -ohjelmassa Tukholmann sääntelystä vapaasta taksiliikenteestä. Matkustajilta voidaan velottaa pöyristyttäviä summia aivan laillisesti huijaamalla, 30 euron matkasta voikin joutua maksamaan 1000 euroa. Aivan käsittämätöntä ja asialle ei tehdä mitään. Olkaa varovaisia Tukholmassa!

http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?1523591

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot