Persukeskusta saa 104 paikkaa ennenaikaisista eduskuntavaaleista?

Persupomo Timo Soini 1] sanoi aikoinaan kannatuksensa ollessa muutamien prosenttien luokkaa, ettei kalluppeihin voi luottaa ja ne kuvaavat vain kyselyhetken tilannetta. Näin on tänäänkin. Kuitenkin peräkkäiset, toisiaan ”seurailevat” luvut kertovat omaa kieltään. Persutkin hovikelpoistuvat …

 

Keskustan uusi puheenjohtaja, oikeita töitäkin tehnyt Juha Sipilä on nousemassa pääministerihissiin 2]. Samoin Perussuomalaisista on syntymässä hallituspuolue. Yrittäjäkansanedustaja Sipilä edustaa sellaisia arvoja, jotka saavat vastakaikua tavalliselta kansalta, joka muuten lopulta kaikki ”viulut maksaa

Näin vaalikauden ollessa puolivälissään kansalaiset ovat oppineet varoittamaan – antamaan myrskyn merkit, ellei jotain oikeasti ala tapahtumaan. Pääministeripuolue on nyt alamaissa – teot eivät ole täyttäneet likikään odotuksia ja raskaita virheitä on tehty kuukaudesta toiseen. Voisimme kysyä onko meillä varaa Kataisen sextettiin? 3]

 

Kansakunnallamme ei ole varaa nykyhallitukseen!

Nuorisotyöttömyys 4], työn karkaaminen halvempien toverien maihin 5] ja velkaantumisemme lisääntyminen 6] ajavat tämän päivän keskimääräisesti yltäkylläistä kansakuntaamme odottamattomiin ja tuntemattomiin uhkakuviin. Väkivalta kasvaa, itsekkyys lisääntyy, valtapeli velloo ja lasten kasvatus on jäänyt puolitiehen – syitä etsien kaikista mahdollisista viranomaisista. No, eihän hallitus voi olla näihin kaikkiin asiaosiin syyllinen?

 

Ei ole syyllisten etsimisen aika

Nyt on muutosten aika – on aika ryhtyä työhön kansakunnan huomisen rakentamiseksi. Nykyhallitus edustaa viimeistä kasvuhuudollista yhteiskunta-ajattelumallia. Kasvaa voi vain viisaudessa ja ymmärryksessä – ei materiaalisesti yli äyräidensä.

Sisällyksetön kasvuhuuto on kertomusta tietämättömyydestä ja kyvyttömyydestä nähdä maapalloa yksityisestä kulutusjuhlatavoittelusta. Emme voi myöskään syödä enempää kehitysmaatoverien riisikupeilta. Nyt emme etsi syyllisiä, vaan tekoja, jotka vievät kansalaisiamme toimeliaampaan suuntaan – on löydyttävä tekemisen meininki ja yhdessä puurtamisen ilo..

 

Käännä pääsi ja katso huomiseen

Kallupit huutavat kokenutta arkityöntekijää hallituksen johtoon – broileripoliitikkojen aika on ohitse – meitä ei voida ohjata ja viedä eteenpäin valtiotieteellisen puolivillaisilla kopioteorioilla eikä Himasen ’sanahelinää filosofialla’.

Meitä voidaan viedä eteenpäin vain rautaisella kokemuksella siitä, mitä on toimeliaisuus, päämäärä-hakuisuus ja tavoitteen asettaminen sellaiseksi, jossa kansalla on työtä! Työ tekijäänsä kiittää, ja nyt on valmisteltava hätäapuoperaatiot työtä tekemättömälle kansalle. Olemme luodut toimeliaisuuteen ja yhteistyöhön keskenämme. Meidän pitää vain tunnistaa uhat ja toimia.

 

Radikaalisti keskustelua

Sateenkaarihallitus ja sextetti oli kokeilu, joka epäonnistui – keitossa oli liian monta kokkia. Nyt vähennetään kokkeja. Oppositio paistattelee  pelkistä puheista, mitään näyttöjä todellisista teoista ei ole missään.

Keskusta on vanha kehäkettu, jonka ohjaksia toivottavasti Juha Sipilä osaa käsitellä ja muuttaa suuntaa kansalaisyhteiskuntamalliseksi – asettelematta maaseutua ja kaupunkilaisuutta vastakkain.

Perussuomalaiset ovat sisäsiistiytyneet

Kukaan ei ole seppä syntyessään, vaan oppitunnit ja jälki-istunnot tulee kaikkien käydä ja suorittaa. Persut ovat hyvässä vauhdissa ja kansalaisihmisiä syntyy tuutin täydeltä arkipäiväisin ratkaisuehdotuksin – niitä me tarvitsemme – emme banaaneja, päärynöitä tai lippalakkejakaan. Hauetkin ovat kaislikoista jo kalasteltu. Persut ovat nousemassa hallituskelpoisiksi ja valmiit ottamaan vastuuta. Puheiden aika on ohitse.

 

Radikaalimmin

Persukeskusta 7] on uusi kansalaisliike, jossa Keskusta ja Perussuomalaiset järjen valon syttyessä ja kansakuntatilan paljastuessa löytävät toisensa ja tekevät akselin yhteistyöstä – määrätietoisesti toimien kaksikko voi saada yli puolet äänistä – seuraavista ennenaikaisista eduskuntavaaleista.

 

Näin kansakuntamme saisi ensimmäisen tehohallituksen,

jossa istuu rautainen tahto ja päämäärähakuisuus – hetkellisesti jopa ”kipein ottein”. Myöhemmin kaksikko voi mainiosti sulautua ylivoimaisesti Suomen suurimmaksi kansanliikkeeksi 8] ja näin parin puolueen politiikkakenttä saisi syntysanansa – toinen hallituksessa ja toinen oppositiossa varjohallituksineen.

Lopulta presidenttikin korotettaisiin kansakunnan haluamaan valtaan ja vastuuseen, jossa pääministeri poistuisi ja tilalle tulisi presidentti.

VIITTEET

1] Timo Soini on yksin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125523-yksinainen-timo-s...  -

2] Pääministeri Juha Sipilä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277  -

3] Onko meillä varaa? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136667-onko-kansakunnall...  -

4] Nuoriso ajelehtii! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/tyoton-on-altis-kohtalokkaill... -

5] Työt karkaavat – oletko valmis …? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/tyoton-on-altis-kohtalokkaill... -

6] Velkaantuminen ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22531-velka-syo-huomisen... -

7] Persukeskusta! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98254-perussuomalaiset-k...   

8] Yksi puolue ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/saammeko-yhden-puolueen-halli...  -  

 

 

EXTRA

Kansa ajattelee tunteiden logiikalla ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/06/kansa-ajattelee-tunteiden-logii...  -

 

Ilkka  Luoma

http://jontikka.blogspot.fi

 

Sent

Sent: Saturday, June 29, 2013 12:07 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Persukeskusta saa 104 paikkaa eduskuntavaaleista?
...
Persukeskusta nousee ylivoimaisesti suurimmaksi kansanliikkeeksi [?]

 

AL – FbUS

BLOG 20 337 | 1 485 – IL

---29062013---

 

 

 

571

Katselukerrat: 1772

al1947 kommentoi_ 29. kesäkuu 2013 11:28

Mitäs niitä kalliita vaaleja pitämään, kun palstoilla tiedetään lopputulos jo kaksikin vuotta etukäteen.

 

PS. Kepu on maltillista keskustaa, persut ovat Amerikan republikaanien kanssa samaa pataa ja heiltä oppinsa imeneet. Sopivatko nuo kaksi samaan hallitukseen.

Kari Rönkä kommentoi_ 29. kesäkuu 2013 11:30

Näköjään palstoilla "tiedetään" vaikka mitä, kun tässäkin keskustelussa nimimerkki alxxxx "tietää" kaikkia tutkimuksia paremmin, mihin PS ns. puoluejanalla sijoittuu.

Ilkka Luoma kommentoi_ 29. kesäkuu 2013 11:53

"Kyllä kansa tietää" -Veikko Vennamo.

Ilkka Luoma kommentoi_ 29. kesäkuu 2013 12:15

al1947 - päinvastoin - jaetaan kaikille äänestäneille 10 euroa puhtaana käteen Kansan Rehellisenä Vaalirahana, kun äänestyslippu uurnaan vilahtaa ...  ja samalla lopetetaan puoluetuki - kaikkinensa! Saamme lisää äänestäjiä ja näin varmistunee persukeskustan 104 eduskuntapaikkaa, joka taas takaa vain kahden puolueen hallituksen - jopa vain yhden! ;-)

A.I. kommentoi_ 29. kesäkuu 2013 13:21

No, pidetään ne vaalit nyt ensin, ja kattotaan sitten.

  Ennustukseni: Eduskunnassa tulee olemaan samat puolueet kuin tänäänkin. Hallituksessa samat puolueet kuin tänään, tai sitten ei. Ainoa varma asia on, että hallituksessa on kaksi ruotsalaisministeriä, onhan ruotsalaisiakin edes jotenkin valvottava.

  Muuten olen sitä mieltä,että ruotsia kannattaa opiskella ihan vapaaehtoisesti, kunhan ensin siihen päästään. Ensin pakko pois.

  On hyvä kun välit naapureitten kanssa ovat kunnossa. Pitää olla hyvissä väleissä venäläisten kanssa, mutta ei luottaa. Pitää olla hyvät välit ruotsalaisten kanssa, mutta ei luottaa. Ruotsalaisia emme ole, suomalaisia me haluaisimme olla, mutta kun pelkäämme venäläisiä.

http://www.ruotsivapaaehtoiseksi.fi/

Tsaimai kommentoi_ 29. kesäkuu 2013 14:06

"Vastaanharaamisen valtakunta

Suomessa talousluvut ovat asennossa, josta on vaikea löytää mitään positiivista. Kaikki tärkeimmät indikaattorit sojottavat väärään suuntaan, mutta vallankahva ei reagoi mitenkään.

Tavallaan asia on hyvä, sillä vallankahva ei voi asioita mikromanageroinnilla korjata ja persuntorjuntaministeriö ei parempaan pysty, kuten eivät pysty persutkaan. Saati sitten kaikkien tukiaispuolueiden isä ja äiti Maalaisliitto. Kalle Isokallio kirjoitti varsin kiistanalaisesti, että tästä kurimuksesta ainoat tiet ulos ovat täydellinen konkurssi tai sotilasvallankaappaus. Jälkimmäistä emme toivo emmekä oikeastaan ensimmäistäkään, joten mitä jää jäljelle?

Isokallion mukaan ei mitään. Voi olla, ettei kolmatta vaihtoehtoa ole eikä tule, sillä poliittisessa koneistossa ei juuri näy valopilkkuja. Mutta miksi?

Olen itse kallistumassa sille kannalle, että työttömyyden reipas pompsahtaminen ei ole enää vältettävissä. Valittavanamme on vain se, tulevatko työttömät yksityiseltä vai julkiselta sektorilta. Poliitikot kannattavat yksityistä sektoria, minä kannatan vahvasti julkisen sektorin trimmaamista. 

Jos ei tehdä mitään vaan odotellaan laman loppumista, rahat loppuvat ja edessä on julkistalouden konkurssi. Tätä torjutaan nyt pontevasti verottamalla kaikkea ja kaikkia, ja samalla näivetetään yksityinen kulutus ja sitä kautta yksityisen sektorin mahdollisuus työllistää. Firmaa kaatuu koko ajan ja uusista irtisanomisista ilmoitetaan päivittäin. Tämä ei osin ole vältettävissä, sillä savupiipputeollisuudella on edessään rakennemuutos ja Nokiasta riippuneella yritysryppäällä on edessään virheellisestä strategiasta kärsiminen - kaikkia munia ei sittenkään kannattanut laittaa yhteen koriin. 

Poliittinen vasemmisto hellii nyt ajatusta julkisen sektorin työpaikkojen museoinnista, sillä näin ikään kuin torjutaan työttömyyttä. Tosiasiassa työtön tulee kuitenkin julkiselle sektorille halvemmaksi kuin julkisen sektorin työntekijä, joten tämä arpa ei voita. Kun julkisen sektorin työtä suojellaan työllistämisen nimissä, tehdään yksityiselle sektorille entistä vaikeammaksi kustantaa julkinen sektori. Julkisen sektorin osuus BKT:stä on hiipinyt ylöspäin jokaisena vuosikymmenenä sodan jälkeen. On kuulemma niin paljon tärkeää tekemistä. Ehkä on, mutta kuinkahan moni julkisella sektorilla vain hallinnoi ja koordinoi eikä ole lähelläkään loppuasiakasta palvelevaa toimintaa? Ja kuinka moni henkilötyövuosituhat loppuasiakasta palvelevassa toiminnassa hukataan vuosittain hallinnointia tukevien raporttien, puuhastelutyöryhmien ja turhaa tietoa tuottavien seurantajärjestelmien operoimiseen? 

Tulos on tämä, sillä julkinen sektori toimii täysin ylhäältä alas johdettuna, vaikka iskulauseet toisin väittävätkin, ja ongelma alkaa siitä, että asiakas ei ole kuningas, sillä hän ei voi äänestää jaloillaan. Jos asiakas olisi kuningas, asiakasta palvelevan portaan näkemyksillä olisi suurempi painoarvo kuin sillä nyt on. Lehdet ovat jatkuvasti täynnä julkisen sektorin työntekijöiden kertomuksia siitä, kuinka heidän aikaansa kuluu puuhasteluun, mutta ketään ei kiinnosta. On lääkäriä, sairaanhoitajaa, opettajaa ja poliisia ja kaikkien tarina on yhteinen. Kaikilla on koko ajan hirveä kiire, mutta mistä se kiire oikein tulee? Loppuasiakastöistä vai hallinnointia tukevista töistä?

Ainoa kolmas tie ulos olisi pöhön poistaminen. Julkisen sektorin tehtävät pitäisi määritellä tarkasti ja huolehtia siitä, että ne tehdään hyvin ja tehokkaasti. Johtamisjärjestelmä pitäisi rakentaa uudelleen. IT-projektit ynnä vastaavat pitäisi toteuttaa bisnescasen pohjalta, toimittajat kilpailuttaa kunnolla ja sopimukset tehdä niin, että toimivan lopputuloksen hintalappu on tiedossa projektia käynnistettäessä. Jos hankkeita ei pystytä käynnistämään näin, niitä ei pidä käynnistää. 

Kun tehtävät on määritelty, ne pitäisi miehittää alhaalta ylös, jotta hallinnollisista esikunnista ja sisäisen hallinnon kehittämisyksiköistä päästäisiin eroon. Lopputuloksena olisi runsaasti työttömiä, mutta sellaista se on. Jos tätä ei tehdä vaan annetaan yksityisen sektorin näivettyä siihen, ettei Suomessa kannata tehdä mitään muuta kuin huippukorkean jalostusasteen kännykkäpelejä, julkisen sektorin rahoittaja kuukahtaa ja tuloksena on sekä yksityisen sektorin työttömiä että julkisen sektorin työttömiä, sillä erotuksella, että heitä on enemmän. 

Tässä kohtaa poliittinen koneisto on ongelmissa. 

Ei ole keksittävissä sellaista ratkaisua, jossa lama vain loppuu ja talous kääntyy kasvu-uralle ja edessä on rivakka talouskasvu ja täystyöllisyys. Ei ole syntynyt mitään sellaista keksintöä, joka rasvaisi talouden rattaita samoin kuin internet teki 20 vuotta sitten. On vain kamansa pakannut savupiipputeollisuus, kamansa pakannut Nokia, muutama hyvin pärjäävä vientiyritys ja kasa startuppeja. Ei tämä keitos pysty tuottamaan enää samanlaista miljardikasvua edes keskipitkällä aikajänteellä, saati sitten lyhyellä, kuin tietotekniikkasektori tuotti 90-luvun alun laman jälkeen. Joskus joku uusi keksintö syntyy ja tämän päivän startupeille toivotamme kaikkea hyvää, mutta perusongelma on jäljellä: talous ei käänny oikeille raiteille itsekseen vaan se pitää kääntää sinne. 

Yksikään puolue ei uskalla sanoa tätä ääneen, joten on syntynyt lähes hermeettinen siilipuolustusrintama julkisen sektorin työn ympärille. Ei kukaan ole edes etäisesti kiinnostunut siitä, onko tuo työ hyödyllistä vai haitallista ja tuottaako se mitään. Tärkeää on vain se, että sitä on. Kokoomus palvoo pikkuvirkamiessektoria. SDP palvoo koko julkista sektoria. Kepu palvoo alueellisen hallinnoinnin automaattia. Persut palvovat koko julkista sektoria. Pikkupuolueet välttävät suututtamasta ketään ja ovat mukana samassa palvonnassa. 

Jokainen poliitikko pitäisi laittaa vastaamaan kysymykseen “mitä Suomessa pitäisi tehdä nyt heti jos oletamme, että ensi vuoden talousluvut ovat tätä vuotta surkeampia ja kahden vuoden kuluttua menee vieläkin huonommin”. Tämä paljastaisi joukosta ne, joilla ei ole mitään muuta agendaa kuin toivoa, ettei konkurssi kohtaa heidän vahtivuorollaan, ja joiden ainoa agenda on pelata aikaa. 

Tuskin tämäkään mitään auttaa, mutta se kääntäisi hetkeksi keskustelun oikeaan asiaan."
Noin kirjoittaa Hannu Visti
http://www.hannuvisti.com/blog/files/4924115217199686702af77b8a30e0...
al1947 kommentoi_ 29. kesäkuu 2013 14:46

"...jaetaan kaikille äänestäneille 10 euroa puhtaana käteen Kansan Rehellisenä Vaalirahana"

Minä en äänestääkseni kymmentä euroa tarvitse, en myös siitä sieluani myy. Eivät tarvitse muutkaan normaalisti uurnilla kävijät. 10 euroa käteen ajatus lähtenee siitä, että saataisiin nyt nukkuvat, mutta aivopesulle alttiit kollegat siltojen alta uurnille? 

pekka saarinen kommentoi_ 29. kesäkuu 2013 15:13

Sen sijaan, jos äänestys maksaisi vähintään kympin, niin saataisiin vaalitulos joka vastaisi paremmin niin kansan, kuin joidenkin yksittäistenkin kansalaisten tahtoa. Äänestyspaikkoja on niin tiheässä, että aina sieltä siltojen alta joku pystyy uurnalle vääntäytymään.

Pauli Välimäki kommentoi_ 29. kesäkuu 2013 18:43
Persujen kannatus on laskenut eduskuntavaaleista 19,1 prosentista 18,4 prosenttiin, vaikka päähallituspuolueet ovat menettäneet rajusti kannatustaan. Keskustan kannatus sen sijaan on noussut selvästi. Kotiinpaluu on tapahtunut. Myös vihreiden kannatus on noussut. Persujen noste sen sijaan on ohi. Nämä ovat tuoreen gallupin varsinaisia uutisia.
Teho Paketti kommentoi_ 29. kesäkuu 2013 21:01

Jos noihin känkkäränkkiin on uskominen niin kannatus on käänteinen heidän uskomuksiinsa nähden.

Viimeksikin gallupit näytti jotain, mutta kannatus oli paljon erilainen.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot