Pelastuuko Katainen Sipilän ansiosta?

Kallupit povaavat nykyisen pääministerimme poliittisen uran laskua – Keskustan puheenjohtajasta ennustellaan seuraavien, mahdollisesti ennenaikaisten eduskuntavaalien 0] selkeää voittajaa. Näin Juha Sipilästä tulisi uusi pääministeri 1], työ- ja yrittäjäkokemuksella. Mitä käytännön työtä on nykyinen pääministeri urallaan tehnyt?

Kataista moititaan laidasta laitaan

Vääriä päätöksiä, myöhässä olevia päätöksiä ja liian vähän todellisia toimenpiteitä sisältäviä päätöksiä. Nämä päätösominaisuudet ovat merkki hallituskokoonpanon monimutkaisuudesta – kaikille jotain, mutta ei kenellekään riittävästi. Nyt maksamme kansakunta hintaa siitä, että Kataisella oli pakkomielle 2] päästä pääministeriksi pääministerin paikalle.

Nyt maalamme hiukan tulevaisuutta

Mikäli Sipilä voittaa vaalit, tarkoittaa se, että Keskusta kuittaa nykyisen kalluppikannatuksen todelliseksi, mutta on helposti arvattavissa, että seuraavaksi suurin puolue on Kokoomus 3] – ja ratkaisevaa on se, saako nämä kaksi liki enemmistön paikoista – siis lähes 100 paikkaa, tai jopa yli.

Mikäli Keskusta ja Kokoomus saisivat yli 100 paikkaa

[ .. on myös toinen vaihtoehto – persukeskustalle 104 paikkaa eduskunnasta ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=931650 - ]

eivät he tarvitse kuin yhden apupuolueen, joka olisi tietysti RKP tai kaikesta huolimatta kristilliset. Jos saisimme vain kolmen – tai peräti kahden puolueen hallituksen, arvaisin väittää, että Kokoomus tulisi hyvin toimeen nykykeskustalaisten kanssa, siksi suuren reivauksen näkyvänä ilmiönä Sipilä on jo saanut aikaiseksi – haukuttuun iltalypsyjen änkyräpuolueeseen.

Sipilä ja Katainen voisivat olla erinomainen aisapari!

Heillä on porvarillinen taustaideologia, yrittämisen filosofia – Sipilällä käytännössä ja Kataisella teoriassa. Suomi on ollut jo pitkään oikeistoenemmistöinen maa. Tällä kokoonapanolla saattaisi Kataisenkin todelliset arvot, osaaminen ja taito johtaa tulla tehokkaammin esille, kun ei tarvitsisi pitää väkipakolla 4] hallitusta pystyssä!

Hätätilahallitus!

Olisikin oikein, että saisimme seuraavaksi hallitukseksi – hätätilahallitukseksi kokoonpanon, joka kykenee nopeisiin, määrätietoisiin ja riittävän voimakkaisiin päätöksiin – leipomisen aika on nyt lopullisesti ohi. Sipilä kantaisi vastuun ja kakkostorvea soittaisi Katainen, joka saisi kerrankin tulla esille omana itsenään.

Sipilä olisi luonnollinen pääministeri ja Katainen olisi erinomainen sisäministeri – muut paikat vaalituloksen pohjalta.

...

VIITTEET

0] Ennenaikaiset eduskuntavaalit? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=947565 -

1] Pääministeri Juha Sipilä!? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 -

2] Negatiivinen ilmapiiri! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158331-elammeko-kielteis... -

3] Suurin tai toiseksi suurin … ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=875171 -

4] Kansalaisvaroitus! ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/onko-p-ministeri-jy...

EXTRA

Olemmeko arvioineet Jyrki Kataisen väärin ja vääristä lähtökohdista?

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142409-olemmeko-arvioine... -

...

Lopuksi

Samalla voisimme tehdä tämän uuden hallituksen aikana jo reippaan määräysvaltapäätöksen, jolla yhtenäistetään kansanvalta lähemmäksi maan ja valtion käytännön johtamista. Suomalaiset pääsevät valitsemaan suoraan tasavallan presidentin – kansanvaltaa parhaimmillaan. Nyt radikaali muutos on se, että pääministerin virka lopetaan, ja hallituksen johtoon astuu tasavallan presidentti – näin kansan suoraan valitsema ”pääministeri” valvoisi välillisesti valittua hallitusta – käytännön johtajana, kuten USA:ssa.

...

Ystävällinen jälkikirjoitus

Nykyisen hallituksen taustajoukot ovat tehneet niin paljon hallaa yhteiskunnallemme, että esimerkiksi Kataisen kannattaa vaihtaa koko allaan oleva kakkoskerros uusiin kasvoihin – esimerkiksi Petteri Orvon työryhmä sote-kamppailussa oli siksi vakava ”metsään ajo”, että jo Kataisen oman arvovallan nimissä henkilöitä vaihtoon ja uusia tilalle – olisiko aika nostaa Kokoomuksen huhujen mukaan todellinen aivo ja johtava harmaa eminessi ja puoluesihteeri Taru Tujunen parrasvaloihin?

Ilkka Luoma

http://jontikka.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL US Vf IL - BLOG 29899

---24012014---

doc.: sipila_katainen_24012014.doc – OpenOffice Writer

460 | 4406

Katselukerrat: 254

Neuvos kommentoi_ 24. tammikuu 2014 14:03

Ei kokoomusta eikä sosd eikä rkp. Jotavat häpeäpaaluun.

Neuvos kommentoi_ 24. tammikuu 2014 17:32

Virkkunen ehdolle Brysseliin ja sotku jää.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot