Pelastiko Juha Sipilä Kataisen hallituksen?

Tekohengittikö Keskustan puheenjohtaja, sairaslomalta palannut Juha Sipilä pääministeri Jyrki Kataisen uppoavaa laivaa? Näin saattoi käydä ja toisekseen nyt pedattiin jo seuraavaa hallitusta 1], olettaen, että Keskusta ottaa rökälevoiton seuraavista, mahdollisesti ennenaikaisista eduskuntavaaleista.

Nykyoppositiossa persut ovat jääneet Keskustan jalkoihin - ”puhu sinä, minä pidän hevosta” ideologialla. Timo Soini, pääpersuna osaa 'herneet, banaanit ja lakritsit' – kuin myös 'kaislikkohauet', mutta näillä ei maata johdeta.

Tosin Keskusta-persu saattaa saada eduskuntavaaleista emäjytkyn, joka johdattelisi maahamme ensimmäisen kahden puolueen hallituksen, jossa Soinille sisäministerin pesti ja Sipilälle pääministeriys *] – hyvä näin?

*] [ … pääministeri Juha Sipilä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 - [19056]

Sote-sotku ei ole loppuunkäsitelty

[ … miksi muuten kreikkatuki meni läpi, miltei läpihuutona – eikä siinä kysytty opposition neuvoa? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147643-kreikkalais-suoma... - ]

nyt päätettiin vasta peruslinjasta. Jatkossa on odotettavissa kovaa vääntöä miten todellisuudessa vanhukset hoidetaan, miten systeemi rahoitetaan ja kuka lopulta käytännön päätökset tekee **], kun perusterveydenhoidossa terkkarilääkärillä on se suuri vastuu! Kaikki eivät mahdu yksityisille – eikä ole varaakaan, siis potilailla.

**] [ … juuri Sinä et saa nyt hoitoa, joku ajaa ohitsesi …! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=888329 - [19380]

Sote irroitettiin ministeri Henna Virkkusen kuntasotkusta

[ … kaatuuko sextetti Hennan uuvutukseen? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=942556 - [4669 ]

nythän Hennakin pyrkii pakenemaan Brysseliin. Tekikö kunta-uuvuttelu niin kipeää, että tomut on karistettava jaloista – kansa voi inhimillisyyspistein passittaa Hennan EU-byrokratiasokkeloihin – ehkä yhdessä Alex Stubbin kanssa.

Taka-ajatuksena Sipilällä saattoi olla se,

että nyt pedataan oikeistohallitusta – yhdessä Kokoomuksen ja ruåtsalaisten kanssa – muita apupuolueita ei tarvita sotkemaan vieläkin vaikeampien kansakuntapäätöksien sujuvuutta. Nyt on jutustelun ja puoluepolitiikan tekemisen ajat ohi. Nyt leivotaan valtiomiehiä ja kansakunnan johtajia. Tämä ei tule olemaan fantastista.

Mikäli Kokoomuksen Jyrki Katainen karkaa tai pakenee Brysseliin,

kuten Erkki Liikanen aikanaan – puhdistaa se ilmapiirin ja kansakuntakin hengähtää, kun ei olla syyttämässä huonosta ja negatiivisestä ilmapiirin 2] lietsonnasta. Onkin aika oppia puhaltamaan kansakunnan yhteinen etu -hiileen.

Demarit vaihtavat puheenjohtajansa [?]

ja tämä kirpaisee persujen Soinia ja työmies Matti Putkosta – Mattihan ei ole käytännössä kansalaisia ajatellen persulandiasta mitään aikaiseksi saanutkaan. Saako ”proolainen” ammattiyhdistysjyrä Antti Rinne rivit kuntoon ja kansakunnan luottamuksen –

niin muistammehan nykyisen eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman 3] epäonnistuneen startin uudeksi SDP:n toivoksi. Miksiköhän demarit eivät ole oivaltaneet heidän miltei ainoaa terävän älykästä ja erinomaisen kielitaitoista Erkki Tuomiojaa 4] ?

...

Siitä voisin olla varma, että nyt ensi vuonna eduskuntaan nousee ensimmäisen kerran aito EU- ja natovastainen puolue - IPUItsenäisyyspuolue – kahdella kansanedustajalla ja tästä alkaa uuden ajan nousu – uusin aattein ja tuorein näkökulmin ---

VIITTEET

1] Pelastaako Sipilä Kataisen? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1015304 - [1425]

2] Hallituksesta negatiivista ilmapiiriä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158946-hallituksesta-vir... -

3] SAK:n puoluejyrä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kuinka-tulonjakopuolue-onnist... -

4] Pelastaako Tuomioja demarit? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/pelastaako-erkki-tuomioja-dem... -

Ilkka Luoma

http://ilkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

SENT

Cc: anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi ; antti.rinne@proliitto.fi ; susanna.huovinen@stm.fi ; paula.risikko@stm.fi ; henna.virkkunen@vm.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi ; paavo.arhinmaki@minedu.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi

Sent: Tuesday, March 25, 2014 10:20 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Ratkaistiinko Sotessa jo seuraavaa hallitusta?

...

Pelastiko Juha Sipilä Jyrki Kataisen hallituksen, toistaiseksi?

(Tätä kirjoitettaessa hallituksen kehysriihi on vedenjakajalla ja Vasemmistoliitto lähti hallituksesta - näinkö opposition kanssa yhdessä sovittu sote-kehys valmistelee jo uutta hallitusta, ilman ennenaikaisia eduskuntavaaleja ja "petetäänkö" näin kansakuntaamme?)

AL US VF IL BL - BLOG 00000

---24032014---

doc.: sotesotku_kaataa_kataisen_24032014.doc – OpenOffice Writer

420 | 4071 

Katselukerrat: 510

PetrusK kommentoi_ 24. maaliskuu 2014 13:58

Tavallaa pelasti ja samalla osoitti valtiomiestämaista johtajuutta. Sipilä osti itselleen lisäaikaa ja sitten saavat Kokoomuksen kanssa yhdessä katsoa miten kansakunta pannaan kuntoon seuraavalla hallituskaudella. 

Ilkka Luoma kommentoi_ 24. maaliskuu 2014 14:07

PetrusK - näin olet asioiden ytimessä, mutta entä Keskustan perinteellinen toveripuolue demarit - jää oppositioon persujen kanssa?

Neuvos kommentoi_ 24. maaliskuu 2014 14:25

Kyllä PerusS tulee saamaan lisäjytkyn. Sipilälllä kepussa joukko ei toivottuja.

Ilkka Luoma kommentoi_ 24. maaliskuu 2014 14:46

Kepupersu yht. 104 paikkaa eduskuntaan?

Mika Helasvuo kommentoi_ 24. maaliskuu 2014 15:03

Asian voi nähdä myös niin, että oppositio antoi hallitukselle oikein selkäkeikka nöyryytyksen hoitamalla parissa viikossa sen mitä hallitus ei saanut aikaan kolmessa vuodessa.

teuvomast kommentoi_ 24. maaliskuu 2014 15:15

Kokoomus on alle 10 rosun puolue seuraavissa eduskunta vaaleissa terv tepivaari 

Ilkka Luoma kommentoi_ 24. maaliskuu 2014 15:38

Mika - siis Sipilä antoi, tuskin Timo Soini oli edes kartalla ...?

Ilkka Luoma kommentoi_ 24. maaliskuu 2014 15:39

teuvomast - Kokoomuksen äänisaalis edellisistä oli reilu 13 prosenttia kaikista äänioikeutetuista.

teuvomast kommentoi_ 24. maaliskuu 2014 15:52

Tiedän mutta nyt jää alle tuon 10 ja voi jäädä paljonkin ja opposiotota kohti se menee ja vauhdilla, ja sinne kyllä kuuluukin .

Kiittäkööt kataista terv tepivaari   

PetrusK kommentoi_ 24. maaliskuu 2014 17:37

Sosdemien kohtalo ratkeaa jo toukokuun puoluekokouksessa. Jos Urpilainen jatkaa niin demarit ei koskaan palaa enää hallitukseen ja jos Rinne valitaan, niin tilanne tulee olemaan muiden puolueiden osalta kinkkisempi. 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot