On arvot hyväksytty hovissa
Ei Kansan kourissa kovissa
Vakavana seisoen
Valheitansa puoltaen
Ei koura känsäinen kirpoa
Vaikka ministeripaikkoja saattavat virpoa

Itse vastuunsa kantaen
Edustaja kohtalonsa tietäen
Unohtaen kuitenkin
Kansa on kohtalon avain sittenkin
Tuntemattomaan sukelluttavat
Demokratiamme unohtaen
Porvaristo porskuttaa
Ja kansaa köyhää naruttaa

On sirkusmeininki meneillään
Välissä tviittien ehkä herätään
Huomenna sitten äänestetään
Ottopoikahallitus elämään ?

Diktaattorit tätä ohjailee
tirehtöörinpallia hallitsee
mutta kannattaa katsoa
ettei apinat kaada pallia
Pirut tanssii piiripolkkaa
pikkurillit liittää tokkaan

Katselukerrat: 316

Neuvos kommentoi_ 19. kesäkuu 2017 17:02

Oikeisto ensin

ja peruskin jätti

heikoimmat oman

onnensa nojaan.

teuvomast kommentoi_ 19. kesäkuu 2017 17:08

Noin ne tekee kun on oikeisto hallitus ja vahvistettuna ääri oikeistolla, kaikista puolueista ääri oikea siipi tekee nyt hallitus politiikkaa terv tepivaari 

arvi matias marjamäki kommentoi_ 19. kesäkuu 2017 17:15

20 juudasta pyyhki demokratialla persettään.

Väinö Okaruusu kommentoi_ 19. kesäkuu 2017 17:27

Loikkareilla ei ole lainkaan tulevaisuutta, ei sinistä, eikä minkään väristä. Edessä on vain mustaa. He ovat nyt matkalla kohti mustaa aukkoa, suurta tuntemattomuuta, josta ei ole paluuta. Vain yksi asia voi pelastaa loikkarin. Ja se on se, että pikimmiten palaa takaisin Perussuomalaisiin katuvana.

Puheenjohtaja Halla-aho on luvannut, että jos paluuhaluja on, niin tervetuloa vanhana jäsenenä. Jos on vain napin painaja, jota loikkariryhmässä on 15, niin heitä ei kauaa tarvita. Sen jälkeen kohtalo on sinetöity, kuten alussa todetaan. 

Hämeenpuistolainen kommentoi_ 19. kesäkuu 2017 18:43

Te luulette, että "kansa" on tuohtunutta.

Hui hai, suurinta osaa suomalaisista koko asia ei kiinnosta yhtään ja loputkin ovat syksyyn mennessä unohtaneet koko jutun.

Te, olkaveljet, (olen sen sanan oppinut näillä palstoilla) pyöritätte tätä keskenänne ja olette siinä harhassa, että muut ovat yhtä kiinnostuneita.

Eivät ole.

vanha mestari kommentoi_ 19. kesäkuu 2017 18:55

Suomen demokratia on kokenut kolauksen ja ihmisten usko politiikkoihin on vaikea palauttaa, Jo se että leikkaukset kohdistuvat nykyisin aina heikompiin ja vähäosaisiin ja osittain tietenkin keskituloisiinkin. Leikkauksia tarvitaan, säästöjä tarvitaan mutta kansalle pitäisi antaa edes vaikutelma että maassa toimitaan rehdisti ja eettisesti oikein. Eettisyys on kaukana nykypäättäjien touhuista. Kannatetaan liittovaltiota ja lopunkin itsenäisyyden menetystä vaikka toisin väitetään . Tuntuu että tärkeintä on oma etu ja niiden etu jotka täällä oikeasti määräävät eli suurrikkaat,

Kansalaisillakin on kummallisia käsityksiö ja arvostuksen kohteita. kukaan ei arvostele mm, urheilijoita jotka saavat ylisuuria palkkoja. Kukaan ei arvostele politiikkoja jotka saavat suurituloisia suojapaikkoja kotimaisen poliittisen uran palkkioksi. Kukaan ei arvostele jos toimet eivät kohdistu itseen, toisista välittäminen on pannassa. Säästötalkootkin tuntuvat koskevan vain ja ainostaan heikompia kansanosia. Ja politiikoilla ei ole minkäänlaista häpyä enää asioiden hoidossa. Valehdellaan naama peruslukemilla ja todistellaan toista päivänselviin asioihin.

Jos työpaikkaan; korkeasti pakattuun; valittaisiin joku joka ei ole saanut kannatusta ja jolla ei ole edes toimintaansa kriteerejä tai tavoitteita, valittaisiin , olisi ensimmäiset valitukset jo tehty, Mutta meillä Suomessa saa näköjään kohdella äänestäjiä ja veronmaksajia ihan kuinka vaan, isänmaan edun nimissä. Mikä ja ketä se koskee se isänmaan etu ? Työttömiämme, syrjäytyneitä, kouluttamattomia, vammaisia, lapsia, eläkeläisiä jotka kaikki maksavat suuren osan näistä säästötaokoista, Opettajia joiden työt yritetään siirtää nykyiseen orjakauppaan ? Ei, se koskee saavutettuja hyvätuloisia paikkoja, eliitin jäseniä ja niitä jotka oikeasti luulevat olevansa eliittiä. Tulee nykyajasta ihan mieleen ajat täällä pohjantähden alla........luvataan ja kun asiaa voisi viedä eteenpäin, se unohdetaan eikä ole koskaan kuultukaan,,,,,,,,,,,,perkele tätä touhua.

vanha mestari kommentoi_ 19. kesäkuu 2017 19:06

"Te luulette, että "kansa" on tuohtunutta."
Ei kansa tunnu olevan tuohtunutta jos liikkuu vaan sellaisissa piireissä missä kaksinaamaisuus sallitaan, Tai jos sulkee korvansa arvosteluilta. Kyllä osa kansasta on tuohtunutta. Oikeistolaistenkin kannattaisi joskus kuunnella mitä huonompiosainen väki on mieltä asioista, Eihän ole mitää järkeä olla oikeistolainen jos ei voi olemisellaan tuntea olevansa ylempänä sitä alempaa kansanosaa,,,,vai ?

"suurinta osaa suomalaisista koko asia ei kiinnosta yhtään ja loputkin ovat syksyyn mennessä unohtaneet koko jutun."
Siinäpä se poliitiikan totuus tulee, ei kiinnosta koska siellä tehdään juuri niin kin on itselle eduksi eikä politiikkoon voi luottaa; oikeastaan kehenkään. Kovin on monella kääntötakkeja. Nuoria ei kiinnosta politiikka koska ei vanhempiakaan ole kiinnostanut. Sitä voisivat politiikkomme joskus miettiä miksi näin on ?

"Te, olkaveljet, (olen sen sanan oppinut näillä palstoilla) pyöritätte tätä keskenänne ja olette siinä harhassa, että muut ovat yhtä kiinnostuneita.

Eivät ole."

Tämä on valitettavan yleinen ilmiö maailmassa ja ihmisten keskuudessa. Niiden joita ei kiinnosta ei kannata edes avata sellaisia kirjoituksia. Luulisi tällaisen demokratian irvikuvan syntymisen kiinnostavan demokraatiiseksi itseään kutsuvia ihmisiä. Sen ymmärrän jos se ei diktatuureja kiinnosta. Toivottavasti meille ei pääse syntymään moista diktatuuria ja edustajat äänestävät huomenna demokratian puolesta.

Tomppa kommentoi_ 19. kesäkuu 2017 19:57

Hämeenpuistolaisen mielestä diktatuuri olisi paras hallintokeino. Suvaitsevaisiksi itseään kutsuvat internatsit ovat kaikki anarkisteja pahimmasta päästä.

Neuvos kommentoi_ 19. kesäkuu 2017 20:42
Hämeenpuistolainen kommentoi_ 19. kesäkuu 2017 21:18

Tomppa hyvä, miten päädyit tuollaiseen käsitykseen. Kyse on siitä, kiinnostaako suomalaisia tämä persut-sininen tulevaisuus kahnaus. Eipä juuri kiinnosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot