(Iltalehti julkaisi sen mitä ei olisi saanut tuoda kaiken kansan näkyville ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015090220287365_ul.shtml - kuvasta [1] on rasteroitu pois se hylkäämisen päättöpiste – pieni poika, joka hukkui ja löydettiin Turkin rannalta, kun pakolaiset olivat kilvan kiivenneet kumilauttoihin ja matkalle ”vapauteen, toivoon ja uuden alkuun”)

 

[ … kansalainen omassa ahdingossaan [2] – ilman kuoleman vaaraa – ihmettelee miksi huolehdimme sellaisista, joilla on jo isänmaa, jossa heidät tulisi tulla ymmärretyksi tuon isänmaan äidinkielellä a] – kansalainen edelleen ihmettelee missä kulkee vastuunoton, inhimillisyyden rajat ja velvollisuus, kun leikkaukset b] ahdistavat työtöntä, kun ei edes oma toimeentulo riitä normielämään … ]

[1] … tämä kuva on lohduton! ~ http://revolution-news.com/heartbreaking-images-of-drowned-refugee-...  - tuli kyyneleet, kun avasin linkin – älä avaa, jos olet herkkä!

[2] … loputtomat leipäjonot! c] ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441003880621.html -

 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö peräänkuulutti vastuuta [3], yhteisöllisyyttä yli rajojen ja inhimillisyyttä sellaisia kohtaan, jotka tulevat ”kuoleman kentiltä” – sukulaiset tapettuina, henkensä kaupalla – osan hukkuessa Välimeren aaltoihin, jossa demokratian laivat purjehtivat jo pari tuhatta vuotta sitten.

[3] Presidenttimme peräänkuulutti malttia ~ http://suomenmaa.fi/etusivu/7627588.html -

 

Tässä on toivottu pakolainen!

[... saksalaiset muuttivat Suomen Lappiin – Ivalon saareen, pois elintasokierteestä, kiireestä ja tavoittelevat yhteyttä luontoon ~ http://www.hs.fi/koti/a1440731746407 - ]

Saksa ottaa vastaan valtavasti pakolaisia, miksi? Syy on selkeä – pakolaiset tuovat toimeliaisuutta, talouden aktivoitumista – mikäli motivoituneina ottavat osaa uuden isänmaan työtehtäviin. Alkuperäsaksalainen (mikä hän sitten onkaan) ei aina halua tehdä jotain sellaista, jota taas pakolainen haluaa tehdä – jos joku osasi hänet innostaa osaksi saksalaista yhteiskuntaa.

Nyt saksalainen media patistaa kärjistäen meitä suomalaisia kantamaan osavastuun EU- Eurooppaa ravistelevasta pakolaisongelmasta ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1441080725827.html -

Lisälinkki saksalaisesta mediasta ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015090120276932_ul.shtml -

 

Suomea riivaa työttömyys

Kerrotaan, että maahanmuuttajat ovat miltei kaikki työttöminä, no – osa on, osa ei. He jotka integroituvat ja ovat luonnoltaan ahkeria (mitä se sitten tarkoittaakaan) – saavat töitä, varsinkin jos he tyytyvät pienempään palkkaan [4] c] kuin alkuperäsuomalainen (mitä tuo nyt sitten tarkoittaa) –

Herää kysymys synnyttävätkö lisääntyvät pakolaismäärät lopulta kansalaispalkan, kun jo nyt työttömät hyödyntävät 300 euron kuukausittaista lisäansaintaa korvauksiensa päälle [5] – aukaiseeko tämä kansalaispalkka-aihio d] meille tien nähdä maahanmuuttajatkin työssä osallistumisena yhteisiin yhteiskuntatalkoisiin. Osaammeko kotouttaa – herääkin kysymys.

[4] Kari ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=896829990363203&set=a.1...

[5] Lisäansainta korvauksen päälle! ~  http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/37-ansiopaivarahaa-saa... -

 

Kansalaisten pulina- ja pöhinälaarit

Jokainen talousvaikeuksissa piehtaroiva mediatalo ylläpitää ilmaisia ja vapaita keskustelulaareja meille tavallisille ja erikoisimmillekin ihmisille.

Laarien kiihkeimmät jutut liittyvät pakolaisiin, maahanmuuttoon, verotukseen ja Venäjään – ollaan puolesta ja vastaan ja sanan säilä halkoo ilmaa tylsänä ja terävänä, niinkin tylsänä, että jo ensimmäiset keskustelulaarit suljettiin ~ http://nyt.fi/a1305981595801 - tuotekehityksen ajaksi, sillä kansalaisen ääni on tullut nyt lopullisesti maksetun ja osin manipuloivan toimittajuusmedian rinnalle. Kansalaismedia on oikeasti nyt tuotekehityksensä uuden alun aamussaan!

 

Suomi on suuri maa – pinta-alaltaan

Liki vastaavan kokoinen neliökilometrimäärä Japanissa ylläpitää yli 110 miljoonan populaatiota. Meillä Suomessa on tunnetusti noin 5,7 miljoonaa kansalaista, siinä seassa suhteellisen pieni määrä maahanmuuttajia; olemmehan Euroopan periferia ja EU’ n ”Kainuu”.

Meillä on käynnissä maaltamuutto eli ihmisaallot pakenevat ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1440817687162 - ”pakolaisina” tiivistyviin ja kasvaviin kaupunkeihin – kuin muurahaiset jo miljoonia vuosia sitten.

Pakkautuva elämä ja yhteiskunta näyttäisivät muurahaisille olevan kestävä elämänmuoto, täydennettynä proletariaatin diktatuurilla – kuljemmeko mekin samaan suuntaan hunajakennomaisissa huomisen ekokaupunki - keskittymisissämme, joista voisi tulla myös uuden osaamisemme ”nokia” ~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/31/myytti-tiiviista-ekokaupung... -

Laitammeko lisääntyvät pakolaisvirrat asumaan tyhjenevälle maaseudullemme, jossa lämpenevien vuosien myötä yhä suuremmat osat maasta saadaan hedelmälliseen maatalouskäyttöön tuottamaan ruokaa niukkeneville alueille, joita kuivuus ja maaperäeroosio riivaavat, vrt. Etelä-Eurooppa – Välimeren maat. Mahtuuko meille ’huomenna ja ylihuomenna’ 20 miljoonaa pakolaista vaikkapa viljelemään maata? e]

 

Reviirit ja Schengen f]

Oli selvää, että Schengen sisäpiiriraja vuotaa – alusta alkaen. Virosta saamme rikollisuutta, halpaa viinaa ja toistaiseksi edullisia tovereita rakentamaan kasvukipukeskuksiamme.

Miten sitten reviiriajattelu tähän synkronoituu. Eipä se synkronoidu, koska evoluutio rakensi meihin itsesäätelymekanismin, joka varovaistuu ja epäluuloistuu, kun kohtaamme vieraan ja oudon.

 

Meidän suomalaisten tapoja ei harjoiteta muualla, paljoakaan

Olemme jurottajia, kateellisia, hyväuskoisia, inhimillisiä omiamme kohtaan – ainakin tappelun jälkeen. Olemme osin melankolisia, surumielisiä – mutta tiukan paikan tulen seisomme juoksuhaudassa – niin lahtarina kuin punikkina - rinnakkain. Pitääkö rajat laittaa kiinni, hakea omavaraisuutta g] ja vaalia omaa kulttuuria ja omia tapoja – mitä Sinä tähän sanot?

 

Pakolainen – maahanmuuttaja

[... syyrialaiset saapuvat Savoon – Juvalle ~ http://www.lansi-savo.fi/uutiset/lahella/syyrialaiset-pakolaiset-sa... - ]

Ihminen itsessään normaalina perintötekijänä luo toimeliaisuutta, ainakin itselleen ja vastuullisena myös muille. Ihminen on yhteiskuntaolio, joka tarvitsee verkostoonsa vähintään yhden ystävän, muuttaman kaverin ja työyhteisön. Työyhteisön pitää olla turvallinen, kestävä ja huomista luotsaava.

Miten Sinä ottaisit yhteisöösi mukaan ”oudon, tuntemattoman, jopa värillisen” – ystäväksi, kaveriksi ja vaikka alkuun työtoveriksi? Saksan voima taloudessaan pohjaa myös suureen määrään toimeliaita ihmisiä – miksi juuri Saksa ottaa vastaan jopa satoja tuhansia pakolaisia ja maahanmuuttajia? – Helppo vastaus: ”Ihmiset luovat talouden kulutuspisteitä ja aikaansaavat rahankiertoa, joka taas luo kansantaloutta ja toimeliaisuutta”.

Aina lopulta palaamme tuohon herkkään sanaan toimeliaisuus, joka korvaa puhki kuluneet termit – kasvu ja kasvuhoenta! h]

 

Mitä teemme?

Saimme persujytkyn eli potkun persuuksiin, kun PS (perussuomalaiset) kiipesivät suureksi oppositiopuolueeksi vuonna 2011 – paljolti teemalla ”Ei enää pakolaisia” [5]. Nyt uupunut ’jatkojytkyn jytkytys’ vei Perussuomalaiset hallitukseen – vastuuseen ja velvollisuuksiin - äänestäjiään ja kansalaisiamme kohtaan.

 

Nyt saamme enemmän kuin koskaan pakolaisia

Mitä tekevät ulkoministeri Timo Soinin joukot, laittavatko rajat kiinni vai jatkavat tyhjän jytkyn jytkytyspuhetta? Ei, perussuomalaiset kantavat nyt vastuuta ja rajat pysyvät auki – ja otamme vastaan pakolaisia, vaikka osa tulee rahan ja entiseen nähden helpon elämän vuoksi.

 

Suuri osa pakolaisista on kuitenkin hädässä – todellisessa hädässä

Tämän kirjoituksen alussa oleva linkki ja sieltä kuva rannalla makaavasta pienestä pojasta muutti kaiken ja vastuunkanto voitti kansallisen reviiriajattelun i] – maapallo on yhteinen ja kaikkien meidän esi-isä on sama – täysin sama, jos luomiskertomukseen ja/tai evoluutioon on uskominen.

Milloin Sinä aloitat oman vastuunkannon ja miten?

[5] Nyt tosin maahanmuuttovastaisuuden apostoli Jussi Halla-ahokin (Ps) taipuu … ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441238505197.html -

 

Tekstin lisäkirjoitukset

a] Isänmaassaan äidinkielellä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/150326-aidinkielella-ymm... -

b] Leikkaamisesta ja elvyttämisestä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/leikkaamista-ja-elvyttamista-... -

c] Työtä alemmalla palkalla ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=976157 – [12856]

d] Kohti kansalaispalkkaa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/tyo-teettajaansa-kiittaa-koht... -

e] Mitä teemme tulevina vuosina? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1002372 – [101187]

f ] Schengen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaamine... -

g] Omavaraisuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-hallinnalla-omavara... -

h] Kasvuhoenta! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kasvuhokema-on-saavuttanut-ma... -

i ] Sekoittaminen? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/29895-kansakuntia-ei-pid... -

EXTRA

Persu ja kansanedustaja Olli Immonen – taisteluni

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/olli-immonen-reviiriltaan-suo... -

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/taisteluni.html -  

EXTRA II

Tieteessä tapahtuu 1/2015 – ”Jumalattomat markkinageenit”

~ http://ojs.tsv.fi/index.php/tt/article/view/49432/14604 -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

AL  ..  IL  ..  Vf  ..  Pz  ..  BL  ..  BLOG 59920

---03092015---

doc.: Pakolainen_03092015 – Microsoft Word Starter

1006

Katselukerrat: 947

Ilkka Luoma kommentoi_ 3. syyskuu 2015 12:47

Ymmärrän Harri ponttisi. Mutta nyt halusin köntätä koko joukon, koska teema on yhteisessä maapallossa ja yhteisten luonnonvarojen ja elinmahdollisuuksien käyttämisestä. 

Ilkka Luoma kommentoi_ 3. syyskuu 2015 14:41

Harri, ehkä joissain kohdin olisi juuri päästävä eroon fraseologiasta ja katsottava asiaytimeen. Jutun lineistä on useampia kohtia reviiripuolustukseen. 

Neuvos kommentoi_ 3. syyskuu 2015 16:21

Pahinta on oma työttömyytemme. Nyt vuorossa Nanso entä seuraava ja siihen samaan sitten ulkoa tulijat. Hallituksen tulisi selkeästi kertoa miten he eivät vie vähiä työpaikkojamme.

Niillä joilla kaikki on maassamme yli tarpeen voisivat julkisesti sanoa mistä luopuvat tulijoiden hyväksi. 

Ilkka Luoma kommentoi_ 3. syyskuu 2015 16:39

Oleellinen kysymys:

Kotoutuksen onnistuessa ja suomenkielen osaamisen noustessa - saammeko uutta toimeliaisuutta siten, että se luo työtilanteita myös kansaväestölle? 

Heikki Karjalainen kommentoi_ 3. syyskuu 2015 18:15

On sellaisiakin töitä Suomessa roppakaupalla, jossa ei tarvita kuin sanat "kyllä, ei ja kiitos"  ja päälle hymy, niin muut auttavat.

Ilkka Luoma kommentoi_ 3. syyskuu 2015 18:38
Ilkka Luoma kommentoi_ 3. syyskuu 2015 18:39

Heikki, sanotaan, että Saksan menestys on juuri tämä "alemman kastin ammattien tekijät muille kuin saksalaisille" ...!?

Ilkka Luoma kommentoi_ 4. syyskuu 2015 10:33

Naamakirja on tehokas muutoshaltija! 

Ilkka Luoma kommentoi_ 6. syyskuu 2015 10:05

Sipilä tarjosi 'kotinsa' - minkä niistä monista?

Heikki Karjalainen kommentoi_ 6. syyskuu 2015 10:12

Sipilähän ei itse tiedä tulijoita, vaan viranomaiset valitsevat heidät niinkuin muutkin sijoitettavat.

Kukin toimikoon resurssiensa mukaisesti, vaikka vain myötätuntoa osoittamalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot