Perussuomalaisia kolhittiin ja sanonpa vielä, että valtapuolueitten toimesta, median myötävaikutuksella. Siinä auttajiksi kelpasivat RKP (tietysti) ja vihervasemmisto. Kolmen koplaan ei sovi tunkeutua, vain avustajat sallitaan
Vaan ei hätää. Menetellään kuin olympialaisissa; kun rima putoaa, se nostetaan.
"Me tulemme taas . . ."

Katselukerrat: 214

Heikki Karjalainen kommentoi_ 10. huhtikuu 2017 08:09

A. I.  Pata paloi lopullisesti pohjaan.

A.I. kommentoi_ 10. huhtikuu 2017 08:12

Arv. Heikki Karjalainen, tosi nopea kommentti, lieneekö maailmanennätys. Oikein hyvä.

Kalle kommentoi_ 10. huhtikuu 2017 08:32

Kun PS:n edeltäjiä muistelee, VV perusti puolueen, poika PV tuhosi sen, Soini perusti raunioille ja nyt, oli jatkaja kumpi hyvänsä; ympyrä sulkeutuu. Tältä näyttäisi, ainakin kun tarkastelee tuota henkilörakennetta näillä seuduin.

Seppo Muurinen kommentoi_ 10. huhtikuu 2017 14:29

Samaa mieltä Pohjolan kanssa kuin vielä sen verran että "sisäisesti sössitty" eri liikehdintöineen kuin tekemisiinkin ja tekemättä jättämisiin... sitä sopii itsekunkin miettiä taustatekijöineenkin.

Mutta hyvääkin on jos jotain todella halutaan oppia yhdessä kuin samaa nuottaa vetäen - ilman pönötystä - kaikki ei voikaan aina olla voittamista.

Yhdyn täysin Tiina Elovaaran "sanoihin" - ilman uhoa ja nöyristelyä !

Kuin ei myöskään kaikkea voida laittaa hallitusvastuunkaan piikiin ... yhteydenpidotkin tuntuu toisinaan ontuvan.

Todelliset kannattajat testataan silloin kun on "vihreys kukoistaa aidan takaa" - ns. väljemmille vesille.

Timo Lennart kommentoi_ 10. huhtikuu 2017 17:05

Vihreiden äänimäärä hirvittää, mutta ei voi mitään.

Kalle kommentoi_ 10. huhtikuu 2017 17:06

Niin muuten Timo minuakin.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 10. huhtikuu 2017 17:08

Kieltämättä persujen on tarve löytää itsensä.

Sama puolue koittaa olla mm...
- Järjenkäytön puolustaja
- Evoluution ja tieteellisen menetelmän kieltäjä
- Suoraselkäisen demokratian ja rahankäytön puolustaja
- Säätiökikkailija
- Asiallista maahanmuuttokritiikkiä harjoittava
- Rasistinen öyhöttäjä
- Ihmisoikeuksien puolustaja
- Ihmisoikeuksien vastustaja

Tiettyyn asti värikkyys puolueessa on hyväksi mutta tarvitaan joku terävä kärki tai pari. Ehkäpä uusi puheenjohtaja sitä tekee.

Minua pelottaa ajatus maasta, jota hallitsevat persut. Minua pelottaa aivan tasan yhtä paljon ajatus maasta, jota hallitsevat vihreät. Vaan kun molemmilla on silmät toistensa niskassa, ei pelota paljoa.

Seppo Muurinen kommentoi_ 10. huhtikuu 2017 17:48

Ei pidä pitäytyä omassa saarakkeessa - vain yksi/oikea - mutta ei myöskään syleillä kaikkea jaella sellaista humanismia johon ei pienellä maalla ole varaa taloudenkaan puitteissa.

Omaa linjaansa ei pidä myydä eikä luovuttaa vaan jalostaa puolueen sisältä ulos päin korrektisti ja pitää huomioida - että tarpeettomalla vastakkainasettelulla - eri möläyksineen/esiintymisillä on seurauksia joilla on ikävänmakuisia jälkiä demokraattisessa yhteistyössä poliittisella kentällä.

Filosifiaako - jolla ei ole sijaa politiikassa ... asenne ilmapiirissä ?

Kuka edes uskoo sellaiseen poliittiseen työhön ryhmiin,joissa hypitään vielä aisan yli "vihreille nurmille" syystä/toisesta - pitkäjännitteisyys - huonoinakin aikoina vahvistaa että onko todellinen ryhmänsä kuin asioiden "yhteishoitaja" :  Yleistasolla !

Toisaalta voi olla että joissain tapauksissa voi puoluetyö tai yhtenäisyys "olla vaakakupissa heilumista" myös muidenkin puolueiden kanssa. Kuten elämä yleensä on syitä seurauksineen ja kahden kuoren välissä olemista - epämukavuusaluetta.

Kunnallispolitiikkakin on tuulettamista jotka omalta osaltaan työstävät sitä mitä eduskuntatasolta tulemaan pitää - kuin osviittana. Vaikka toisinkin väitetään !

Seppo Muurinen kommentoi_ 10. huhtikuu 2017 17:54

... filosofiaa... menee koneen piikkiin pikku kömmähdykset ...huumorilla olkoon oma sijansa.

Juutas kommentoi_ 10. huhtikuu 2017 20:32

Perussuomalaisuus on kiinnostava asia. Puolue hävisi paljon, mutta ääniä se sai lähes yhdeksän prosenttia. Kaksi kertaa enemmän kuin kristilliset ja yhtä paljon kuin Vasemmistoliitto. Ei se mihinkään kadonnut. Mutta missä on sen toiminnalle tyhjä lokero? Ja mikä oli se asia, joka puolueen nosti ja piti aika pitkän pinnalla?

Muukalaispelko oli yksi nostaja. Kokoomus, kepu ja demarit olivat liian "hienostuneita" sanoakseen, että maa ei kestä kovin suuria tulijamääriä. Liian puoluesidonnainen ammattiyhdistysliike oli perussuomalaisille ilmeinen silmätikku. Vihreä innokkuus oli joukossa asioita heille herraskaista puuhastelua. Ruotsin kielen asemaa  haluttiin ja halutaan muuttaa. Puolustusvoimien katsottiin saaneen liian vähäistä huomiota.

Nuo aukot ovat  osittain täyttyneet. Kokoomus niin kuin Kepukin on oppinut vaikka eivät paljon puhu pakolaisten tulon rajoittamisesta. Maanpuolustuksesta on tullut usean puolueen yhteinen asia vaikka hieman poikkeavin painotuksin.  PS on rauhoittanut jyrkimpiä puheita.

Kiinnostava on sen sijaan kysymys siitä, missä on äänestämättömän 40 prosentin koti. Jos äänestysprosentti lisääntyisi esimerkiksi 80 prosenttiin, äänten prosenttijakauma tuskin olisi sama kuin eilen. Siinä joukossa on PS:n tilaus. Siellä on kyllä varasin erilaisia ihmisiä. Onko Suomessa tilaisuus radikaaleille yhteiskunnallisille vaatimuksille? Niiden nimeäminen on vaikeaa. Jos niitä nousee, niistä puhuttaessa esille voisi nousta sellaisia luonnehdintoja  kuin äärivasemmistolaisuus, fasismi, anarkismi, ties mikä. 

Vasenta ja oikeaa ei avaruudessa ole.  300-asteisen ympyrän kaaren päissä ääripäät ovat lähellä toisiaan. Löytääkö PS tavan puhutella vaikuttavasti hyvin erilaisia ihmisiä tai löytääkö se jonkin rajallisen kohderyhmän?

Vai löytyykö vastakaiku ihmisistä,joille Kokoomus klelpaisi muuten mutta on liiaksi yhteiskunnan "kerman" puolue? Ja sellaisista ihmisistä, jotka ovat saaneet tarpeekseen keskustalaisesta jyräämisestä tai demarillisesta yhteiskunnallisuudesta, joka ei kuitenkaan tunnu tavoittavan ruohonjuuritasoa? Puhumattakaan ihmisistä, jotka eivät siedä pintaurbaania vihreyttä.

Ken elää se näkee

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot