Paavo Lipponen vaatii Suomea Saksan sylikoiraksi

Paavo Lipponen (sdp) joka pienen klikin kanssa vei Suomen yhteen EU:n ytimeen, nimittäin EMU:un ilman, että kansa tai edes eduskunta sai sanoa mielipiteensä yhteisvaluutta eurosta. Monet asiantuntijat ovat vuosien myötä pitäneet EMU-päätöstä jopa perustuslain vastaisena.

Euroa monet kotimaiset ja ulkolaiset asiantuntijat pitävät suurimpana syynä Suomen nykyisiin vaikeuksiin. Verrattaessa Suomea Ruotsiin, joka kansanäänestyksellä torppasi euron, on pärjännyt omalla valuutallaan paljon paremmin, kuin Suomi euron kanssa.

Nyt, kun EU on etsimässä suuntaansa, on Lipponen taas sotkeutunut asiaan esittämällä, että Suomen pitää edelleen pyrkiä kaikkiin EU:n ytimiin  ja Saksan rinnalla tai peräti yhdessä Saksan kanssa.

Lipponen unohtaa täysin, että aina, kun Suomi on liittoutunut Saksan kanssa, meille on käynyt huonosti. Lipponen ei elänyt vielä viime sotavuosina, joten hänellä ei ole omakohtaista kokemusta, mitä liittoutuminen Saksan kanssa todella merkitsi meille. Vain vaivoin onnistuimme tekemään erillisrauhan Neuvostoliiton kanssa, kun presidentti Rytin lupausta Saksalle tulkittiin Rytin henkilökohtaiseksi kannanotoksi.

Paavo Lipponen on tehnyt niin isoja virheitä aikanaan ollessaan pääministerinä, että hänen olisi viisainta olla ihan hiljaa, eikä tarjota nykypäättäjille neuvojaan. Nyt on toinen aika. Lipposen aika oli ja meni. Nyt puhaltaa nationalismin tuulet maailmassa ja arvokonsevatismi on muodissa.

Suomen itsenäisyys täyttää tänä vuonna sata vuotta. Vaikka olemme de jure olleet itsenäisiä 100 vuotta, me emme ole  vielä tähän mennessä olleet riippumattomia jostain suurvallasta. Vuosikymmeniä olimme täysin Neuvostoliiton ohjauksessa. Yleiseti puhuttiin, että Suomen pääkonttori oli Moskovassa.

Sitten tuli aika, jolloin pikkuhiljaa otimme etäisyyttä Neuvostoliitosta, mutta samalla liittouduimme yhä tiiviimmin Saksan kanssa. Vanha kaveri, jonka kanssa kaveerasimme sotavuosina.

Demarit olivat keskeisesti tekemässä päätöksiä, kun meistä tuli Saksan nöyrä perässäkulkija EU:n jäsenenä. Tasavallan presidenttinä oli Mauno Koivisto (sdp) ja pääministerinä Paavo Lipponen (sdp).

Demareita meidän on syyttäminen siitä, että meillä menee tosi huonosti ja on mennyt jo vuosia. Kansan valtaenemmistön elintaso laskee jatkuvasti ja valoa ei näy missään.

Mainittakoon vielä, että jos vanhat asevelisosialistit Väinö Leskinen ja Kaarlo Pitsinki olisivat eläneet vielä, kun Lipposesta tuli demarien puheenjohtaja ja pääministeri, niin hänestä ei koskaan olisi tullut demarien puheenjohtajaa ja pääministeriä. Miksikö? Sitä sopii miettiä.

Katselukerrat: 201

teuvomast kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 14:26

Paavo oi vaatia eri juttu kuka Paavoon uskoo . terv tepivaari 

whiic kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 14:42

"Lipponen unohtaa täysin, että aina, kun Suomi on liittoutunut Saksan kanssa, meille on käynyt huonosti."

Olisiko punaisten pitänyt voittaa Veljessota? Näinhän olisi saattanut käydä ellei valkoisilla olisi ollut käytettävissä Saksassa koulutettuja jääkäreitä.

Olisiko Suomen pitänyt antaa itsensä tulla miehitetyksi 2. maailmansodan aikana?

Ymmärrän kyllä miksi vasemmisto on tuominnut kaikki liittoutumiset Saksan kanssa, koska nämä liittoutumiset ovat estäneet moneen kertaan kommunismin valtaanpääsyn maassamme.

Nyt Merkelin Neljäs Valtakunta kelpaa kyllä vasemmistollekin, ja vain pahat, liki "natsit" ihmiset uskaltavat puhua Saksan Imperiumia vastaan (tai edes pelkästään siitä, että ehkä ei itse kannata olla heidän kanssaan liitossa vaikka ei vastustaisikaan imperiumin olemassaoloa). Vitsailu "Eurostoliitosta" ei ole ehkä kovin kaukaa haettu, kun miettii vasemmiston sympatioita Saksan Imperiumia kohtaan.

Seppo Muurinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 14:42

No,kannattaako edes syvemmin miettiä kun se ei enään johda mihinkään ja toiset vaan pitävät Lipposta poliitikan suurmiehenä... ehkä demar."viimeinen Kiinan keisari" - muita kuulematta !

John kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 14:54
Ongelma on että Merkelin neljäs valtakunta kelpaa Suomessa kaikille puolueille ja persut vähän hankaavat vastaan.
Neuvos kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 16:22

Paavo veti sosd ohi oikeiston ja lamaan..

Orwell kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 16:42

Mooses pitäisi jo äkkiä viedä ympärivuorokautisesti vahdittuun hoitoon.

Juutas kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 17:15

Ei taida ihan hyvin  mennä, kun syntipukki haetaan 20 vuoden takaa. Minä muistan kyllä asiat niin, että Lipposessa oli miestä panna oman puolueen tuuliviirit järjestykseen. Hänen hallituksensa johdolla noustiin lamasta - Viinasen ja Sauli Niinistön jämäkästi ohjatessa taloutta. Minun silmissäni hän on arvostetuimpia pääministereitämme.

Mitä Suomen kumartamisesta johonkin suuntaan tulee, niin minusta näyttää siltä, etä Suomi on ikuisesti ollut siinä kohtalon kolmiossa, jonka rajapisteinä ovat Moskova, Berliini ja Tukholma. Pienellä maalla ei ole sellaista itsenäisyyttä, että se voisi elää kuin  ei keitään muita olisi. Berliini ja Moskova ovat eri aikoina näyttäneet, missä on valtaa ja voimaa ja vaatineet siltä pohjalta myös kunniaa. Toisaalta ne ovat tarjonneet kyllä myös mahdollisuuksia, varsinkin Berliini. Tukholman valta ja voima on jäänyt 300 vuoden päähän, mutta siinä suunnassa on  ollut senjälkeen sitäkin enemmän vetovoimatekijöitä.

Berliini ja EU ovat tällä hetkellä suuri mahdollisuus. Toivottavasti löytyy viisautta edetä kohti parempaa yhteistoimintaa  vähän hitaammin mutta perusteellisesti harkituin askelin. Kaiken tavoittelu yhtaikaa ei anna käteen mitään.

John kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 17:47

Niin, itsenäisyys on annettu EU:lle. Poliittisesti Suomi oli kaikkein itsenäisin 1990-luvun alussa sitten 30-luvun. Olisi vain pitänyt jättää liittymättä EU:hun 90-luvun alussa ja lähteä hakemaan yhteistyösuuntaa muiden pohjoismaiden kanssa.

Neuvos kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 18:07

Eu tulee olemaan katastrofi vaikka olisimme Saksan sylissä ja sinne Katainenkin meitä vei Kreikan velkoja Saksalle hoitamaan. Venäjä napsii iha ilman paloja vähitellen ja rahastaa energiallaan kaupan tekijäisiksikin.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 18:26

Kaikista kavereista mitä meillä voi olla, Saksa ei ole huonoimmasta päästä.

Vaan tärkeää on muistaa, että Saksan intressi on huolehtia Saksasta. Heillä ei ole mitään velvollisuutta huolehtia Suomesta, ellei se ole heidän etujensa mukaista.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot