Tämän päivän uutisissa ihan uutisoitiin, että iso osa suomalaisia ei kata minkäänlaista pääsiäispöytää, ei edes kerran pyhien aikana.

Kuulumme vaimoni kanssa myöskin siihen osaan suomalaisia.

Meillä on pääsiäisenä toki karitsanlihaa mutta niin on monella muullakin aterialla. Jos läpi vuoden ajatellaan; ei meillä oikeastaan kaksistaan mitään poikkeuksellisen juhlavaa ateriaa enää ole. Pitkiksi juhlapyhiksi valmistamme liha-/kalaruokaa siten, että lämmittämällä ja lisukkeilla saamme helposti aterian.

Juhla-ateriat ovat mielestäni mennyttä aikaa ja toki meilläkin olivat aikanaan kun lapset ja lapsenlapset kävivät kyläilemässä. Viime aikoina oikeastaan isoimman särön yhteisiin aterioihimme toi se, että nuorin polvi ahtoi lautaselleen (juhla-ateria) kaiken kerralla, aloittivat muista välittämättä ja sitten (ehkä) osa jäi syömättä (ruokailukulttuuri). Meillä kun juhla-aterialla ensimmäiseksi tulisi syödä alkuruoka, sitten leikkeleet/kalat ja sitten lämmin ruoka. Jälkiruuan aikana nuoriso poistui; sääli, ei ole opetettu. Ruokailun aloittaminen meillä perustui siihen, että kun kaikki ovat saaneet lautaselleen annoksensa; yhtä aikaa aloitettiin. Wanhat hyvät tavat ovat romutetut.

Viiniä meidän ruokapöydässämme on harvoin, koska vaimoni ei oikeastaan käytä alkoholia ja minä pidän enemmänkin oluesta tai sitten kylmä vesi. Snapsi on oikeastaan meidän ruokapöydässämme ainut "juhlava".

Katselukerrat: 156

Timo Lennart kommentoi_ 16. huhtikuu 2017 17:07

Ei ollut kaksinen tämän päiväinen ateriani. Grandiosan pakastepizzaa, johon lisäsin reilusti emmentalraastetta ja jalapeno-viipaleita. Kyytipojaksi meni colajuomaa.

Kalle kommentoi_ 16. huhtikuu 2017 17:42

Mitäs tuo päivittäinen ruoka sitten pitäisi olla? Kyllä valmispitzastakin aina jotain syötävää saa.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 16. huhtikuu 2017 17:48

Juhlavaa meillä päin on se että ylipäänsä ehtii syömään yhden lämpimän ruoan päivässä. Arkena moinen ei aina suju.

Kalle kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 06:52

Meillä on vuosikymmenet pärjäilty yhdellä lämpimällä aterialla/päivä. Aamiainen klo 04.30-05, lounas siinä 11-12 aikaan, välipala iltapäivällä ja illalla kasvis-/hedelmäpitoinen iltapala.

Pentti Tuominen kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 07:14
Olihan sitä juhlavaa meilläkin. Eilen lykkäsin microon annoksen potaatteja, kastiketta ja lihamestarin sormenpäitä. Hyvällä ruokahalulla söin sen iltapäivällä noin 16.30. Hiukan oli salaattia ja pari lasia maitoa kyytipoikana. Aamuisin syö yleensä joitain muroja, mustikoita ja pellavansiemeniä, sekä maitoa seassa. Ihan oikealla aamulla ensimmäiseksi pitää juoda kello viiden kahvit. Niillä mennään päivä, eikä mitään paino- ongelmia koskaan.
Kalle kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 07:19

Minun aamiaiseeni kuuluu turkkilainen jogurtti, mustikoita, nokkosensiemeniä, vähän talkkunajauhoja, mehua tai mehukeittoa (omista marjoista). Kahvia en yleensä juo; teetä (oikeata teetä) kylläkin.

Neuvos kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 11:44

Tärkeintä on kiireetön yhdessäolo ruuan kera - kyllä viini sopii ja se snapsi kruunaa.

Kalle kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 12:00

Niin, katos Neuvos, minä olen niin maatiainen makutottumuksiltani, että viini ei oikein käy, laadukasta hyvää tummaa olutta hiukkasen, se on hyvä.

Siitä kiireestä ja kiireettömyydestä jossain tuolla jo kirjoittelinkin. Italiassa perheen päivällisruokailu voi kestää kaksikin tuntia, lapsien kera.

Timo Lennart kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 16:41

Minua kiinnostaa tuo Kalervon mainitsema tumma olut. Itse tykkään Murphy stoutista, mutta ruuan kanssa en sitä juo, vaan muuten. Halstratun tai savustetun kalan kanssa saatan juoda tölkin pari vaaleaa lageria, mutta yleensä en juo ruuan kanssa mitään alkoholipitoista. Grillimakkarankin kanssa menee jaffa tai cola.

Kalle kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 17:03

Timo; minä juon(varsin säästellysti) Saaremaa¨Tume ölu) mahtava maltaan maku ja suuhun jää jälkimauksi hieno humalan maku. Stout ei minun makuuni oikein sovi.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot