Jänis pistää hädän hetkellä päänsä pensaaseen. Kuvittelee yksinkertaisuudessaan että näin on vainolaiselta piilossa. Jäniksen tavoin menettelee myös moni ihminen. Pää saatetaan ihmisten maailmassa peittää lakilla tai pipolla myös lämpimissä sisätiloissa jopa TV studion lämmössä. Silloin ei ole kysymys piilottelusta vaan oikeastaan päinvastaisesta ilmiöstä. Ihminen haluaa korostaa omaa ainutlaatuista persoonallisuuttaan ja yksilöllisyyttään pitämällä päähinettä vaikka sitä ei lämmön lähteenä tarvita vaan tilanne on lämpötalousmielessä päinvastainen, saattaa studiolamppujen lämmössä pää hiota, vaarana jopa että aivot pehmenevät.


Tavaksi on tullut että oikeussalissa ilmeinen rosmo peittää päänsä kameroiden edessä. Miksi peittää? Häpeääkö ja katuu näin tekojaan. Vai pelkääkö jotain, haluaa pysyä tuntemattomana. Niin tai näin aikamme valistunut oikeuslaitos kunnioittaa rosmon intimiteettisuojaa. Uskoisin että suuri yleisö ei hyväksy piilottelua, veikkaan että jos asiasta suoritettaisiin kansanäänestys niin selkeä enemmistö haluaisi nähdä rosvon tai rosvoksi epäillyn rikollisen naaman.

Paljon on myös meitä jotka emme laita päätämme piiloon, tyydymme silmälappuihin jotka mahdollistavat näkemisen vain yhteen suuntaan. Tyyppiesimerkki tällaisesta on puoluekuria tiukasti noudattava poliitikko tai bloggaaja joka on suggeroinut itsensä yhden asian ylivertaisuuden julistamiseen, mustavalkoisesti kaiken omasta viisaudestaan poikkeavan voimakkain
sanoin tuomitsevan tai ainakin paheksuvan. Puhdasverinen kommunisti ja patavanhoillinen porvari ovat hyviä ääriesimerkkejä tällaisista laput silmillä matkaa tekevistä.

Mutta mistä on kysymys kuvassa, henkilö joka on peittänyt päänsä ja paljastanut jalkansa? Miksi näin?

Katselukerrat: 88

Heikki Karjalainen kommentoi_ 21. joulukuu 2016 12:18

Saattaapimolla nainen ?

Hapan Kaali kommentoi_ 21. joulukuu 2016 16:13

Jos nyt jotain kiinnostaa niin kerron että kuvan olen ottanut andalusialaisesta pääsiäiskulkueesta. Se on siellä perinne ja suuri tapahtuma missä neitsyt Maria patsasta kuljetetaan painavalla alustalla (trono) ympri kaupunkia. On kunnia asia päästä kantajaksi. Ollaan nyt mitä mieltä hyvänsä niin on perinteet kunniassa näillä roomalaiskatolilaisilla.

Hapan Kaali kommentoi_ 21. joulukuu 2016 19:08

Laitoin piruuttani tämän vähän jonninjoutavan postauksen myös Uuden Suomen Vapaavuoroon. Tein tämän lähinnä siksi että kun täällä aika ajoin kiistellään että pitääkö esiintyä omalla nimellä vai sallitaanko nimimerkki. Uuden Suomen blogeissahan on pakko esiintyä omalla nimellä ja kuvalla. Että tällainen tapaus.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot