Pääministeri Sipilä alkaa olla vakiokamaa lööpeissä siitä syystä, että hänen luotettavuutta ja uskottavuutta ministerinä epäillään.

Perustuslain mukaan ministerin on oltava luotettava ja taitava Suomen kansalainen. Mutta onko Sipilä luotettava ja taitava?

Täältä ruohonjuuritasolta katsottaessa näyttää siltä, että Sipilä ei ole luotettava eikä myöskään taitava pääministeriksi. Oli asiat miten hyvänsä, se ratkaisee miltä ne näyttävät.

Kun pääministeriksi on haluttu Kepussa miljonääri entinen yrittäjä, niin olisi pitänyt ymmärtää, että yritysmaailmassa hyvin menestyneellä yrittäjällä on paljon sidonnaisuuksia niiltä ajoilta, jolloin hän oli yritysjohtajana. Mahdollisuus erilaisiin koplauksiin on aina lähellä varsinkin, kun oma perhe on edelleen vahvasti mukana sijoittajina yrityksissä.

Tältä se näyttää Sipilän kohdalla ja varsinkin, kun tutkiva journalismi tuo jatkuvasti julkisuuteen uusia koplauksia, joissa epäillään Sipilän olevan mukana. 

Sipilä tietty kiistää kaikki epäilyt, mutta siinä on kysymys vain sanasta sanaa vastaan. Epäily jää ja kansalaiset ovat ymmällään, kun maan asiat on retuperällä ja eliitti suhmuroi verovaroilla kaikenlaista.

Tuoreimmassa tapauksessa Sipilän epäillään nyt olleen mukana jollain tavoin valtionyhtiö Fortumin ostettua konkurssikypsän yrityksen, jossa osakkaana on Sipilän aikuiset lapset. Sama yhtiö on jo aiemmin saanut miljoonia yritystukia valtiolta.

Suomessa pitää ottaa mallia naapurimaa Ruotsista, jossa ministerit eroavat, jos vähänkin on epäilyjä jostain väärinkäytöksistä. 

Sipilä kuuluu siihen sarjaan kepulaisia pääministereitä, joita  olivat Anneli Jäätteenmäki ja Matti Vanhanen. Molemmat mainitut joutuivat eroamaan eri syistä, mutta syistä että olivat menettäneet luottamuksensa ja uskottavuutensa.

Ei kaksi ilman kolmatta.

Katselukerrat: 223

artti niemelä kommentoi_ 10. tammikuu 2017 22:18

Sipilä hyvä tyyppi siviilissä, mutta sopimaton pääministeriksi!

korhonen rauno kommentoi_ 11. tammikuu 2017 06:10

 Elkää tuomitko, ettei TEITÄ tuomittaisi !

Hapan Kaali kommentoi_ 11. tammikuu 2017 07:20

Sipilän ero olisi suuri menetys lööppijournalismille ja päivystäville dosenteille. Minun mielestäni myös Suomelle, jäisihän kesken missionsa jolla maata nostetaan jaloilleen. Vaalien lähestyessä siirryttäisiin taas oitis taivaanrantojen maalailuun velkarahalla.

Neuvos kommentoi_ 11. tammikuu 2017 08:11

Ainakin luottamus on mennyttä.

Hapan Kaali kommentoi_ 11. tammikuu 2017 08:35

Kaikilla ei ole mennyt luottamus sihen että Sipilä vie missionsa katkeraan/onnistuneeseen loppuun asti. Luottamus busines-asioissa on kinkkisempi juttu.

PetrusK kommentoi_ 11. tammikuu 2017 08:58

Hyvinhän SIpilä on pärjännyt. Median ajojahdit ovat vain turhautuneiden toimittajien rimpuilua. Kyseessä on vain hyökkäys Suomen kansantaloutta ja suomalaisten hyvinvointia vastaan, kun yritykset nyt aikoo mennä maailmalle ja näin luomaan työtä suomalaisille perheille. Pääministerin on hyvä myös jatkossa toimia yritysten parhaaksi riippumatta ketkä nämä yrityksen omistaa. Vastuulliset mediat vaan nyt täytyy kartoittaa ja toimia vain niiden kautta ja antaa sitten nämä ajojahtaajat sitten hoitaa sitä omaa tonttiaan, että saavat mahdollisimman monen ihmisen pilaamaan elämänsä voimattoman raivon kalvaessa mieltä yöt ja päivät. Paavo Lipponen ja Mauno Koivisto viisveisasivat mediasta ja hoitivat vain tehtäväänsä. Saman periaatteen tulee myös Juha Sipilän omaksua. Suren vaan suomalaisia, joita nyt yllytetään raivon valtaan eivätkä oikein voi mitenkään purkaa tätä turhaa ja mieltä kalvavaa raivoaan. Siinähän menee elämänhalu ja työntekemisen halu, mikä on niin tärkeää nyt meille kaikille suomalaisille. 

Hapan Kaali kommentoi_ 11. tammikuu 2017 09:04

"Suren vaan suomalaisia, joita nyt yllytetään raivon valtaan eivätkä oikein voi mitenkään purkaa tätä turhaa ja mieltä kalvavaa raivoaan."

Olipas sattuvasti sanottu. Eipä ole juolahtanut mieleen, mutta monia on tosiaan ilmeisesti heitä jotka tämän hurskaan someraivon myötä menettävät toivorikkauttaan.

Neuvos kommentoi_ 11. tammikuu 2017 09:05
  • Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi maanantaina Iltalehdelle, että hän keskusteli Intian-vierailullaan vain yleisellä tasolla suomalaisesta biotalousosaamisesta.
  • Vierailusta tehdyn asiakirjan mukaan Sipilä kuitenkin puhui 13. helmikuuta Intian pääministerin kanssa erikseen juuri Chempoliksen biojalostamohankkeesta Intian Assamissa.

Iltalehdestä poimittua.

PetrusK kommentoi_ 11. tammikuu 2017 09:15

"Vierailusta tehdyn asiakirjan mukaan Sipilä kuitenkin puhui 13. helmikuuta Intian pääministerin kanssa erikseen juuri Chempoliksen biojalostamohankkeesta Intian Assamissa."

Uskon, että tämä sopimus, joka oli jo tehty Chempoliksen kanssa, oli referenssinä näissä keskusteluissa, kun yleisellä tasolla näistä asioista keskusteltiin. Olihan tämän yhtiön edustaja matkalla mukana. Aina kun halutaan myydä tuotteita maasta toiseen, niin tulee käyttää jotain yritystä referenssinä. Näin toimitaan aina kun lobataan suomalaista osaamista ulkomaille. Ja itseasiassa vastaaanottaja maa ja yritykset aina vaatii referenssijä ja todisteita, että asiaa osataan Suomessa hoitaa. 

Heikki Karjalainen kommentoi_ 11. tammikuu 2017 11:40

Jos ministeritasolla on lisäksi sellaisia osaajia, jotka ymmärtävät mitä viedään ja, mitkä ovat tuotteiden ja yritysten vahvuudet, se on hirveä vahvuus.

Kun olen asioinut Japanilaisten, Intialaisten ym. kanssa he arvostavat juuri näitä osaamisia erittäin korkeasti ja vielä näin korkealla ministeritasolla.

Kun seuraa näitä kommentteja, ei voi muuta sanoa kuin, että arvostamallani Väiskilläkin on nyt pullajauhoihin sekaantunut liikaa hiivaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot