Opettajien nettipalvelu islamin asialla

Opetushallituksen ylläpitämä edu.fi- verkkopalvelu opettajille toimii sivujen mukaan "opetuksen ja oppimisen sekä niiden kehittämisen tueksi". Tavoitteeksi todetaan "tukea arjen opetustyötä, oppimista ja niiden yhteistä kehittämistä". Sivujen yleissivistävän koulutuksen esi - ja perusopetuksen osaan kuuluu uskontonetti. Siihen kuuluu oma sivunsa Islamin uskonnolle. Sivustolta selviää muun muassa:

 - Naisen asema Islamissa on oikein hyvä, Islamilla ei ole samanlaista pyrkimystä tehdä kaikista ihmisistä muslimeja kuin ehkä kristinuskossa on

- Miehellä saa olla monta vaimoa, kunhan mies mies kohtelee vaimojaan tasavertaisesti ja pystyy elättämään heidät

- Jihad tarkoittaa sisäistä kamppailua omien heikkouksiensa kanssa ollakseen parempi ihminen, parempi muslimi. Jihad voi tarkoittaa aseellista kamppailua, jos islamilaisen maan kimppuun hyökkää toinen valtio. Jokainen maa luonnollisesti puolustautuu tällaisessa tilanteessa; islamilaisen maan kamppailu pyrkii säilyttämään lisäksi islamilaisen järjestelmänsä. Islam ei tunne termiä "pyhä sota", vaikka se erheellisesti on jihadiin liitetty

- Miksi muslimien jumalan nimi on Allah? Allah ei ole muslimien Jumala, vaan kaikkien ihmisten Jumala

Avaukseni lähtenä olen käyttänyt: Verkkouutiset, Kotimaa 9.5.2017. Kirjoituksen otsikko "Opettajien nettipalvelu: Islam ei pyri tekemään kaikista muslimeja, sukupuolet Islamissa tasavertaisia".

Katselukerrat: 492

Ismo Kaukonen kommentoi_ 10. toukokuu 2017 18:57

Tappaakohan joku minut jos olen eri mieltä uskontonetin kanssa?

Smoke

Lasse Kallo kommentoi_ 10. toukokuu 2017 19:26

Opetushallituksen islamtiedotus opettajille on vähintäänkin häkellyttävä.Esimerkiksi tuo, että Islamilla ei ole samanlaista pyrkimystä tehdä kaikista ihmisistä muslimeja kuten ehkä kristinuskossa on. Jokainenhan tietää, että sekä Islam että kristinusko ovat molemmat laajenemishaluisia uskontoja. Kristinuskossa vain pyritään käännytystyötä tekemään rauhantahtoisesti (ristiretket olivat oma lukunsa, mutta niistäkin ajoista on vettä virrannut Jordanjoessa satoja vuosia). Mitä tule naisen asemaan Islamissa, eiköhän tämä ole selvinnyt jokseenkin kaikille, poislukien ehkä vihreät naiset ja EU:n politrukit.

Allah ei siis ole muslimien Jumala vaan kaikkien ihmisten Jumala! Miksi sitten kristinuskossa ei sanota Jumalaa Allahiksi? Pohjois- Amerikan intiaanit kutsuivat 1800-luvulla korkeinta voimaa nimellä Suuri Henki. Suomalaisten pakanauskonto, lainausmerkkien kanssa tai ilman, kutsui suurinta voimaa Ukoksi. Ehkä sivityksessäni on aukko, koska en ole tähän päivään mennessä kuullut, että mikää muu uskonto kuin Islam käyttäisi korkeimmasta voimasta puhuttaessa sanaa "Allah".

Onko opetushallitus hullujen käsissä, vai mistä ihmeestä on kysymys?

Timo Lennart kommentoi_ 10. toukokuu 2017 20:00

Ei helvetti!!!

Orwell kommentoi_ 10. toukokuu 2017 20:10

Opetushallituksen "suvaitsevaiset" ovat ilmeisesti punaviherpellejä.

Sieltähän se kommunisminopetuskokeilukin lähti.

Teho Paketti kommentoi_ 10. toukokuu 2017 20:11

Pitäisikö itkeä vai nauraa tai jotain ??

Timo Lennart kommentoi_ 10. toukokuu 2017 20:13

Multa meni juuri ruokahalu.

Lasse Kallo kommentoi_ 10. toukokuu 2017 20:28

Jihad.

Jihad on islamin käsite, joka tarkoittaa sananmukaisesti "kamppailua" tai "kilvoittelua", ja jota käytetään niin aseellisesta taistelusta kuin sisäisestä kilvoittelustakin. Jihad on islamissa keskeinen käsite, joka esiintyyusein islamin pyhässä kirjassa Koraanissa. Siinä termiä käytetään aluksi väkivallattomasta vastarinnasta ja myöhemmissä säkeissä etupäässä sotilaallisessa merkityksessä. Profeetta Muhammedin elämäkerrasta noin kolme neljäsosaa on omistettu jihadille. Profeetan elämän perimätiedosta eli hadtheista aseellista jihadia käsittelevät etenkin Sahih al-Bukranin kokoamat hadhitit, joissa profeetta korostaa useasti pyhän sodan tärkeyttä. - - Myös hyökkäyssota islamin valtapiirin laajentamiseksi on perinteisissä tulkinnoissa oikeutettu jihadina. Islamilaisessa perinteessä maailma on jaettu islamin alueeseen (dar- al islam) ja alueeseen (dar-a-harb) joista jälkimmäinen tarkoittaa kaikkia niitä maita, jotka eivät ole kääntyneet islamiin vaikka kutsu on on esitetty. - Wikipedia.

---------------------------------------------------------------------

Edesmennyt kirjeenvaihtaja Erkki Toivainen, joka tunsi Britannian kuin omat taskunsa ja tunsi myös paljon Ranskan aloja, varoitti suomalaisia jo kymmenen vuotta sitten (bloginsa oli Uudessa Suomessa Puheenvuoropalstalla) islamistien hyysäämisestä. Sanoi, että Britaniassa monissa kaupungeissa imaamien sana painaa enemmän kuin Britannian laki. Sanoi/väitti, että Saudi-Arabia on maa, joka rahoittaa toimintaa näissä jesiva-kouluissa (joissa minun nähdäkseni aivopestään lapsia tuleviksi pomminheittäjäksi ja itsemurhaiskujen tekijöiksi - tietenkin hyvässä tarkoituksessa...).

PetrusK kommentoi_ 10. toukokuu 2017 20:33

Tuo on kyllä suoraan islamin propagandistien sivuilta lainattua. 

Jari-Pekka Vuorela kommentoi_ 10. toukokuu 2017 21:30

Tottakai kristinuskossa sanotaan Jumalaa Allahiksi. Jeesus Nasaretilainen kutsui omalla kielellään, arameaksi siis, Jumalaa Alahaksi. Arabiaksi Jumala on Allah, englanniksi God, italiaksi Dio, suomeksi Jumala.

Scientist kommentoi_ 10. toukokuu 2017 21:51

OPH:n tekstinhän näkyy kirjoittaneen Isra Lehtinen, joka oli feministisen puolueen ehdokkaana vaaleissa. Taitaa, olla tekstin perusteella hieman erilainen feministi kuin Ayaan Hirsi Ali, jonka henkeä monet islamistit uhkaavat. Hänen täytyi lähteä maanpakoon Hollannista USA:han ja joutuu olemaan jatkuvassa varuillaan 24/7.

Aika sinisilmäistä OPH:lta.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot