Kuntavaalit ovat jo vajaan kolmen viikon päästä ja ennakkoäänestys alkaa jo 29.3 eli puolentoista viikon päästä. Kuitenkin vaalikentillä on hiiren hiljaista, miksi? Hesarikin kirjoittaa enemmän Hollannin vaaleista, kuin Suomen kuntavaaleista.

Vaalimainoksia ei näy missään ja vaikuttaa siltä, että kuntavaalit on peruutettu.

Mistä on kysymys, kun puolueet ovat niin passiivisia? Onko niin, että puoleet eivät usko enään Suomen lähidemokratiaan, jota kunnat ovat aina edustaneet? Pelkääkö hallituspuolueet,, että kuntavaaleista tulee sotevaalit ja siksi mennään vaaleihin sammutetuin lyhdyin?

Joitakin sloganeja (iskulauseita) on sentään väsätty, mutta nekin ovat mitään sanomattomia.

Okaruusun perheneuvosto (huom. ei neuvostoperhe) on myös saanut aikaan kuntavaalien iskulauseen ja se on seuraava, "äänestäkää ketä hyvänsä - pieleen menee kuitenkin".

On arveltu, että kuntavaalit kiinnostavat niin vähän, että äänestysaktiviisuus jää alle viime kertaisten kuntavaalien. Silloin äänestysprosentti oli 60. Jos nyt äänestysprosentti putoaa edellisesta kerrasta esim 50 prosenttiin tai jopa alle sen, on se jo merkki, että Suomessa on demokratiakriisi.

Suomessa ei enään pitkään aikaan ole ollut aitoa demokratiaa. Meillä vallitsee puoluediktatuuri ja sen sai aikaan kolmen suuren puolueen aikaansaama perustuslain muutos. Välikysymyksistä on tullut vain teatteria, kun aina hallitus saa luottamuksen puoluekurin pitäessä siitä huolen. 

Ennen, kun tarvittiin hallituksen luottamusäänestyksissä kahdenkolmanneksen enemmistö, oli hallituksella aina vaara kaatua. Asiallisesti hallitus päättää ja eduskunta vain siunaa päätökset, kun hallituspuolueiden kansanedustajat nöyrästi ja nöyristellen tekevät siten, kuin puoluepamput sanovat.

Suuri hiljaisuus kuntavaalien edellä ennakoi alhaista äänestysaktiivisuutta. Suomessa politiikka on rikki. Nyt tarvitaan uusia raikkaita tuulia suomalaiseen ummehtuneeseen poliittiseen elämään.

Olisiko Jussi Halla-aho se, joka saisi ummehtuneen poliittisen ilmaston raikastumaan?

Katselukerrat: 112

Heikki Karjalainen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 06:34

Vastaus Väiskille:

"Olisiko Jussi Halla-aho se, joka saisi ummehtuneen poliittisen ilmaston"...kokonaan  homehtumaan ?

Pentti Tuominen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 06:53
Eikös se ole ihan meistä itsestämme kiinni, paljonko se äänestysprosentti tulee olemaan. Ei suuren suuresti kiinnosta minuakaan, kun en edes tiedä vielä ehdokkaistakaan mitään. Prosentin nostamiseksi aion silti mennä äänestämään ja heitän vaikka puupennillä ehdokkaan, jos ei parempaa tietoa löydy.
Väinö Okaruusu kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 07:30

Pentti, tapasi toimia vaaleissa on juuri sitä, mitä sinulta odotetaan, nöyryyttä esivallan edessä. Vaihda tyyliä ja kokeile joskus toimia oman pääsi mukaan. Se on virkistävää ja antaa hyvän mielen.

Väinö Okaruusu kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 07:33

Heikki, sinä joka olet omien puheidesi mukaan ollut monessa mukana, jopa niin paljon, että epäilys herää, että sinä oletkin kaiken takana ja varsinainen arkkitehti tälle kurjuudelle.

Tiesitkö, että home on vihreää ja Vihreet ovat siis homeessa. Ei Halla-aho sinne pyri suurin surminkaan.

Neuvos kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 08:10

Kuntavaalit kummastuttaa, kun Sipilän konklaavi päättää...

Kyuu Eturautti kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 18:37

Olisiko Jussi Halla-aho se, joka saisi ummehtuneen poliittisen ilmaston raikastumaan?

Hänellä voisi tietyissä oloissa olla osa ratkaisua, mutta tällä hetkellä hän on myös liian iso osa ongelmaa. Hänen tarvitsisi saada tehtyä rauhaa muutamien tahojen kanssa. En sano, että esimerkiksi vihanpito median kanssa on yksin hänen syytä, mutta jommankumman osapuolen pitäisi nöyrtyä ensin.

Halla-ahon rinnalle tarvittaisiin tosin vastaavia ihmisiä myös muista puolueista. Minä näen ainoana viisasten kivenä sen, että ihmiset halki puoluekentän ryhtyvät allekirjoittamaan yhteisen ongelman, jättäen aatteet hieman sivummalle yhteistyön nimissä.

Todennäköistä on, että jos tällaisia ihmisiä ilmenee, heitä vihataan yhtä paljon kun Halla-ahoakin.

artti niemelä kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 21:51

Suunta ei miksikään muutu, antaa äänensä kenelle hyvänsä nykyisen päättäjäryhmän edustajalle.
Siksipä käyn antamassa ääneni jollekin aivan vastakkaisia mielipiteitä edustavan ryhmän jäsenelle, pois lukien kuitenkin eräät äänekkäät "mestarit"!!

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot