Yleisesti kuvitellaan, että autokolarissa itsensä tappaminen tapahtuu hetken mielijohteesta. Siis päätetään jostain hetkellisesta mielenhäiriöstä, tai jopa mielenvikaisuudesta johtuen ajaa päin vastaantulevaa autoa.

Joskus se onnistuu, joskus käy huonommin, mitä oli tavoitteena. Saatetaan tappaa joku, tai joitain muita, täysin sivullisia ihmisiä. Saattaa käydä myös niin, että ihminen itse jää henkiin, mutta loukkaantuu pahasti. Mahdollisesti loukkaa itsensä niin, että jää ikuisesti invaliidiksi, tai vieläkin pahemmin hengittäväksi kasvikseksi. Joskus jopa täysin koneiden avustettavaksi.

Alla esimerkki siitä, että joskus se itsensä surmaaminen voi olla täysin suunnitelmallistakin, tehdään testamentit ja lähtöviestit valmiiksi. Valitaan sopiva vastaantulija, mene ja tiedä, kuitenkin käy niin, että surmansa saakin pari täysin sivullista ja itse jää henkiin.

Luulisi henkisen painolastin olevan ikuisena ja kovana taakkana kantaa läpi tulevan elämän. Tässä tapauksessa kyse on vielä kohtuullisen nuoresta ihmisestä. Minä en näe muuta vaihtoehtoa, kuin siinä pitkän linnatuomion yhteydessä annettavan mielenterveyshoidon. Vaihtoehtoisesti suoraan hullujenhuonetuomio, jollaisia nykyään ei kai ole. Kaikissa tapauksissa kuitenkin ihminen on pilannut loppuelämänsä, eli tapahtui jotain muuta, mikä oli tavoite.

Miten nämä tapaukset voitaisiin ennalta ehkäistä, eikö ympäristö huomaa mitään? Näitä on nykyään paljon ja yksikin tapaus on liikaa.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005110253.html

Katselukerrat: 72

Timo Lennart kommentoi_ 3. maaliskuu 2017 16:56

Paras kalakaverini menehtyi, kun törmäsi työmatkalla henkilöautolla vastaantulevaan rekkaan.

Neuvos kommentoi_ 4. maaliskuu 2017 08:06

Avohoito on pahin tappaja - 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot