Olympiavoittaja Toni Nieminen ja kuntavaaliehdokkuus

 

Pitkin talvea saimme lukea kuinka urheilusankari, mäkihypyn kolminkertainen olympiavoittaja Toni Nieminen on joutunut ahdinkoon. Urheilu-uran jälkeen televisiossa mäkihypyn kommentaattorina toiminut sekä raviohjastajana kunnostautunut Nieminen oli yhtäkkiä persaukinen.

 

Iltapäivälehdet herkuttelivat kuinka työtön Nieminen oli rahaton, nälkä oli vieraanansa eikä edes kännykkään ollut varaa. Nieminen vuodatti surkeuttaan ja taisi siinä myös parisuhde rakoilla. Maineessa ja rahoissa kylpenyt urheilutähtemme oli kohdannut elämän raadollisen puolen. Sen puolen joka on tuttua jopa miljoonalle suomalaiselle, ellei jo ylikin – työttömien ja köyhien jokapäiväisen arjen.

 

Tavallisten köyhien ja työttömien asemasta poiketen, entinen urheilutähti sai asialleen julkisuutta. Eipä aikaakaan kun Niemisen kerrottiin saaneen töitä. Hyvä niin, me köyhät, pienillä tuloilla elävät emme ole kateellisia. Päinvastoin, olemme onnellisia, että edes yksi on päässyt pois köyhyyden kurimuksesta.

 

Mitä jäi olympiavoittaja Toni Niemiselle eväiksi, kohdatessaan elämän nurjan puolen kun kapitalistisen järjestelmän säälimättömään oravanpyörään ihmisiä ajetaan? Ymmärsikö kuinka poliittisen oikeiston tuella rahanahneet pörssipelurit ja muut sotkevat jalkoihin kaiken tiellään olevan, muun muassa hänet itsensä, kansan rakastaman urheilusankari Toni Niemisen?

 

Mitä vielä, liian lyhyeksi näytti jääneen Toni Niemisen köyhyydessä eläminen. Mäkihypyssä kultaa ja kunniaa hankkinut Toni Nieminen on päässyt jaloilleen. Muuttanut Ouluun ja kas kas, oli peräti asettunut ehdolle juuri päättyneissä kuntavaaleissa. Jopas jotakin, elämä siis hymyili Tonille jälleen.

 

Jaa että, kenenkö listalla hän oli ehdokkaana? Arvatenkaan ei ainakaan sellaisen puolueen listalla jonka ykkösasiana on ajaa rajua markkinataloutta jossa toiset onnistuvat hyväksikäyttäen kulkemaan kadun aurinkoisella puolella ja toisille jää luut kouraan varjojen mailla vaellettaviksi. Väärin arvasitte, olympiasankarimme Toni Nieminen oli, uskokaa tai älkää Kokoomuksen listoilla.

 

No, kai se vaan tuli todistetuksi kuinka mäkihyppääjien täytyy tietyllä tavalla olla masokisteja rääkätessään itseään huipulle. Kituessaan köyhyydessä ja kurjuudessa hän ilmeisesti koki hekumallisen elämyksen haluten kokea sen uudelleen ja siksi antoi suosiolla ruoskan Kokoomuksen käteen. Niin sen täytyy olla, ei sitä järjellä voi muuten selittää!

 

 

Katselukerrat: 456

Timo Lennart kommentoi_ 11. huhtikuu 2017 20:54

En tiennytkään, että Toni on muuttanut Ouluun. 

Hannu Tiainen kommentoi_ 11. huhtikuu 2017 20:57

Näin kerrottiin tämän päivän iltapäivälehdessä.

Make kommentoi_ 11. huhtikuu 2017 22:43

Ei se että ihmisellä on talousongelmia, tarkoita sitä että hänen tulisi niiden jälkeen olla pohjoismaista demokratiaa vihaava kommunisti.

Keltainen lehdistö voi rummutella niitä ja näitä, ei niistäkään pidä vetää suoraa johtopäätöstä ihmisen tilasta ja poliittisesta vakaumuksesta.

Toni Nieminen on selvästikin yrittäjähenkinen, välillä on vaikeaa mutta kova työ tuo taas takaisin pinnalle. Aina kannattaa yrittää vaikka välillä käydään pohjalla.

Hannu Tiainen kommentoi_ 12. huhtikuu 2017 06:00

Ei tarvitse olla kommunisti auetakseen silmät kokoomusvetoiselle politiikalle jossa ei armoa ei anneta.

Kalle kommentoi_ 12. huhtikuu 2017 06:07

Ei se kyllä minustakaan ole kovin hyvältä näyttänyt tämä kokoomus/keskustalainen meno; ainut valonpilkahdus on, että tämä Stubb jättää Suomen ja siirtynee Euroopan investointipankkiin. Toisaalta, tekosensa ehti Kataisen lisäksi valitettavasti tehdä.

Make ei näköjään osaa ymmärtää muita aatesuuntia kuin kapitalistinen ja kommunistinen; aika rajoittunutta ja musta/valkoista katsantokantaa.

Pentti Tuominen kommentoi_ 12. huhtikuu 2017 07:21
Ottamatta kantaa poliittisiin suuntauksiin Toni sai liian paljon ja liian nuorena. Sen jälkeinen elämä ei ole ollut raiteillaan, vaan koko ajan raiteiden vieressä. Koko ajan ollut lööppilehtien kynsissä joko omasta tahdostaan, tai sitten ei. Ottanut murusen sieltä ja toisen täältä, eli ei vähään normaalin ihmisen elämää.

Epäilen, että tuo poliittinen suuntauskin on pelkästään sitä, mihin sattumalta on huolittu.Tänään sitä, huomenna jotain muuta. Tekisi mieleni sanoa, että Toni kasva aikuiseksi.
Hapan Kaali kommentoi_ 12. huhtikuu 2017 08:26

Aika korkealentoisia ajatelmia, mielestäni Tonin ongelma on yksinkertaisesti  korvien välissä   eikä missään aatesuunnissa. 

Seppo Muurinen kommentoi_ 12. huhtikuu 2017 13:39

Liian nuorena liian paljon ja äkkiä,niin siinä pasmat katoaa normaaliin arkielämään.

Itse Toni Niemistä vastaan ole mitään että tuntuu ihan fiksultakin ... ei kadehdita !

Hannu Tiainen kommentoi_ 12. huhtikuu 2017 16:53

Hapan Kaali

En kirjoittanut tai ihmetellyt aatesuuntia vaan sitä, että luulisi tuon ikäisellä ja kokemuksella ymmärtävän asioita, kuten työttömyyden kurimuksen ja kuka edelleen syyllistää työttömiä ja piinaa heitä erilaisin karenssein jne.

Neuvos kommentoi_ 12. huhtikuu 2017 17:07

Sekin palvelus eli kerätä ääniä ruoskan heiluttajalle, no ehkä toivossa saada heiltä ainakin murusia?

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot