Aamulehti Blogit

Olenko taas ymmärtänyt jotain väärin?

Yle aamu-TV:n uutiset Syyriasta Damaskoksen läheltä:

"Alueelta on kuulunut raskaiden konetuliaseiden tulitusta ja kranaatinheitinten räjätelyä."

Onko rauha tulossa, kun ovat alkaneet räjäyttelemään kranatinheittimiään?

Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin? Vaikeaa tämä suomenkieli.

Aikoinaan Iltalehden- tai sanoman otsikossa oli hienosti isoilla kirjaimilla otsikko: "Valtio auttaa vapaaehtoisesti nälkää näkeviä" Hmmm... Voiko tuonkin tulkita monella tapaa...

Kertokaahan lisää vastaavia.

 

Smoke

Katselukerrat: 148

Neuvos kommentoi_ 19. maaliskuu 2012 10:05

Onkohan kännykkäsäteilyllä sittenkin osuutta?

Heikki vaan suomesta kommentoi_ 19. maaliskuu 2012 11:15

Jenkit ne vain siellä vievät demokratiaa Syyriaan, harmi vaan ettei kapinoitsijat(kaan) ole kiinnostuneita demokratiasta, vaan ovat ääri muslimeja. Rauhanturvajoukko tulee ja tappaa. Laulu soi, ja olo on vappaa....

Tuomo Neva kommentoi_ 19. maaliskuu 2012 11:23

Tällä kertaa eivät jenkit ole asialla. Ihan omat assadit siellä räjäyttelevät kranaatinheittimiään. Välillä saavat varmaan kranaatinkin matkaan, määränpäänä asumalähiö. Näissä lähiöiden raunioissa kyyhöttävät ihmiset odottavat ketä tahansa apuun, länsikin käy.

Ismo Kaukonen kommentoi_ 19. maaliskuu 2012 11:24

Onneksi ei tule grillattua pollaa kännykällä aivan kauheasti. Kypsyysaste taitaa olla siinä medium miinus.

Yksi otsikko lehdessä meni muistaakseni jotenkin näin: " Kovaa peliä Ranualla, kädet poikki nilkoista". Lööpistä ei mielestäni heti ilmene, mitä siellä Ranualla oikein on katkottu.

 

Smoke

Tuomo Neva kommentoi_ 19. maaliskuu 2012 11:29

Takavuosina Tampereen Itsenäisyydenkadulla sijaitsevan kenkäkaupan ikkunassa oli mainos:

"Vesivahinkokumisaappaita edullisesti". Jotenkin huonosti muotoiltu mainos. 

Ismo Kaukonen kommentoi_ 19. maaliskuu 2012 11:38

Tupakkamiehenä kiinnostaisi, jos jostain löytyisi halvalla savuvahingoista kärsineitä sikareita. Voisin harkita myös parasta ennen- päiväyksen ohittaneen hyväkuntoisen antiikin ostoa. Kehtaavat vain pitää liian hyvää hintaa näistä vanhoista rojuista.

 

Smoke

Pentti Tuominen kommentoi_ 19. maaliskuu 2012 11:50

Meillä täällä Urjalassa on paras mainos. Maantien vieressä olevan kukkakaupan tienvarsimainoksessa on seuraava teksti. "Kukkia poikkeaville". Siinä on melko vapaasti tulkittava teksti ja kukin saa toimia mielialansa mukaan.

PJ.

Pentti Tuominen kommentoi_ 19. maaliskuu 2012 11:54

Tuo kaikista perinteisin ja kaikkien tunnistama sanamöhläyshän on myyntimainos. "Omakotitalo myytävänä peltikatolla."

PJ.

Viurunen kommentoi_ 19. maaliskuu 2012 11:56

Onhan se ongelmallinen tilanne, kun hyvin kehittyvän sisällissodan rintamat ei ole suorat ja selkeät pommituksia varten. Libyassakin on vielä kesken selvitys, että kuinka paljon pommituksissa kuoli "oheisvahinkoina" siviilejä, kun hallintoa vaihdettiin diktatuurista sekasortoon. YK on joutunut tunnustamaan, että hyväätarkoittavam diktaattorin metsästyksen ja tappamisen jälkeen ei olekaan kansalaisille koittanut parempi aika, vaan terrori ja aseelliset ryhmät ovat niskan päällä.

Libyassa sentään saatiin kaikkein tärkein järjestettyä - ulkomaiset miljardisijoitukset ja öljysopimukset saatiin uusille urille. Syyriassa pitäisi myös saada ne assadilaiset erilleen muista kansalaisista, että pääsisi pommittamaan. Nyt on vasta muutaman tuhannen uhrin joukossa vähän poliiseja ja sotilaita, niin vähän, että ei edes vapaan länsimaisen median ole kannattanaut mainita hallinnon  puolesta työtään tekevien uhrien lukua, vaan on nähty hyväksi ilmoittaa kokonaismääriä uhreista, niin jää mielikuva, että kaikki uhrit ovat joko kapinallisia tai sivullisia siviilejä -"oheisvahinkoja" käytävässä sisällissodassa.

Vaikka USA:n rva ulkoministeri tässä taannoin antoi ymmärtää, että kapinallisille olisi aseistusta luvassa, niin se ei ole enää uutinen, koska kapinalliset ilmeisesti ovat saaneet aseita jo "föskottina", jotta Syyriaan saataisi USA:n, Saudi-Arabian ja Israelin kannalta sopivampi hallinto Iranin kengittämistä ajatellen. USA:n oman sotilastiedustelun kanta pommituksiin oli kielteinen juuri saman asian vuoksi, mikä Libyan tapauksessa teki asiasta vaikeasti keskusteltavan - pommituksille ei ole selkeätä osoitetta.

Muutenkin on tuo eteläisten kansojen sisällissota avutonta ja tehotonta verraten reippaaseen pohjoismaiseen sisällissotaan - Suomessa sentään - liki sata vuotta sitten - paljon pienemmässä ajassa saatiin hengiltä kymmeniä tuhansia kapinallisia, vaikka yhteistä näille tapahtumille ei ollutkaan oikeastaan kuin se, että oli meilläkin venäläisiltä saatuja aseita ja lahtarikaartia johti venäläinen kenraali.

Heikki vaan suomesta kommentoi_ 19. maaliskuu 2012 12:38

Niin, pitäähän aseet saada testattua. Kauppasihan eräs juutalaisvaltio suomelle tositilanteessa testattuja miiehittämättömiä pommittajia. Tositilanne oli Gazalaisten tappaminen aitaukseen, mutta sehän on kuin saksalainen metsästäisi poroja: Jos ei osu, poro laitetaan liekaan, niin varmasti osuu.

Näistä uutisotsikoista sen verran, että olen monesti lukenut, kuinka yhteiskunnassamme reiluus mitataan: Reilu 30-vuotias löi ryyppykaveriaan kirveellä päähän jne.... Minusta tuossa ei ole mitään reilua. 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2014   Perustanut: Aamulehti.

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot