Kenen kanssa ole samaa mieltä?  Hannu Vistin.

Niinpä laitankin tähän pätkän hänen toiseksi viimeisimmästä blogitekstistään, Nalle ja lähtijät.

Koko juttu löytyy tuolta: http://www.hannuvisti.com/blog/blog.php

"Pummeja todellakin vyöryy rajojen ylitse. Eivät pahantahtoisuuttaan vaan paremman elämän toivossa. Kun länsimaiset yhteiskunnat eivät kykene heitä työllistämään vaikka isolla osalla olisi työhalujakin, tuloksena on elättien lähiöitä. Tämä on hyvinvointivaltion ominaisuus. Ei siksi, että tulokkaat suorastaan tulisivat sosiaaliturvan perässä vaan siksi, että hyvinvointivaltioissa ei kannata teettää sellaista työtä, jota nämä ihmiset osaisivat tehdä, ja kykenisivät siitä maksetuilla palkoilla vielä elämään. 

Tästä on kuitenkin yhtymäkohta maahanmuuttoasioihin. En mene siihen sen kummemmin, mutta jos länsimaat myöntäisivät avokätisemmin työnhakulupia, jotka eivät oikeuta sosiaaliturvaan tai pysyvään oleskeluun ellei itseään kykene elättämään, olisi tilanne kaikille paljon selkeämpi. 

Nyt tullaan turvapaikanhakijoina, joilla puolestaan on subjektiivinen oikeus sosiaaliturvalla elelyyn. Jos turvapaikanhakijoista onnistuttaisiin todella käännyttämään nopeasti kaikki ne, jotka eivät ankarasti tulkiten täytä pakolaissopimuksen kriteerejä, tätä kautta ei Eurooppaan tulisi juuri ketään ja koko ihmisryhmä ei olisi oleellinen. 


Maahanmuuton laadullinen parantaminen on kaikkien länsimaissa asuvien etu, mutta tätä laadullista parantamista ei tarvitse tehdä etnisin tai uskonnollisin kriteerein. Voimme ottaa fiksut, taitavat ja ahkerat mistä hyvänsä, toivottomia tapauksia ei kannata ottaa mistään. Panostamalla oikeuteen tulla hakemaan töitä ja sääntöjen rikkojien palauttamiseen saavutettaisiin oikeastaan kaikki oleelliset parannustavoitteet. Tämäkin on sosiaalidemokratian ominaisuus, sillä kun elatus tarjotaan kaikille asukeille, on huoltosuhde pakko pitää kunnossa, vaikka se ei aina tunnu humaanilta ja mukavalta. Jos yhteiskunnat eivät tarjoa töitä edes omille pahnanpohjimmaisille, heitä ei kannata ottaa lisää ulkomailta." 

Katselukerrat: 96

K.Tuomari kommentoi_ 16. huhtikuu 2012 16:26

Vuoden paras kirjoitus maahanmuuttajista.Annetaan mahdollisuus työhön,jos ei kelpaa niin kerjääminen myöskin on silloin lainvastaista.Muuta vaihtoehtoa ei ole.Maahan voi saapua lomille jos kustantaa oman matkansa mutta kerjäämään ei tulla.Mikä asiassa voi olla epäselvää.Samaa selkärankaa tarvitaan,kuin silloin soita kuokalla kuivatessa.

Kimmo kommentoi_ 16. huhtikuu 2012 17:14

Pääministeri Katainen  sanoo, että Euroopan pitää jatkossakin houkutella nuoria ihmisiä töihin ja rakentamaan yhteistä tulevaisuutta. Rajojen sulkeminen olisi Kataisen mielestä lyhytnäköistä.

Katainen mainitsi tehokkaan rajavalvonnan merkityksen.

- Tarvitsemme osaavat rajavartijat, yhteiset pelisäännöt ja jouhevaa tiedonkulkua.

*

Mihinkäs rajavartioita tarvitaan, jos rajat halutaan pitää avoinna?

*

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011090714340002_uu.shtml

Kimmo kommentoi_ 16. huhtikuu 2012 17:15

Järkipuhetta maahanmuutosta

Kalevan kanta 10.2.2010

Presidentti Martti Ahtisaaren Oulussa esittämät arviot maahanmuutosta kannattaa lukea tarkkaan. Maailmaa nähnyt valtiomies kehottaa suomalaisia valikoimaan tänne haluamansa, kuten tehdään Kanadassa.
Keskustelu maahanmuutosta ja ulkomaalaisista tuppaa Suomessa jakamaan ihmiset kahteen leiriin: maahanmuuton ja maahanmuuttajien vastustajiin sekä niiden puolustajiin. Molemmissa leireissä on useita sävyjä, mutta molempia yhdistää se, että pakolaisuus ja maahanmuutto sotketaan käsitteinä helposti toisiinsa.

Lama on vaimentanut puheita Suomeen suuntautuvan työperäisen maahanmuuton tarpeesta. Työttömien armeijoiden kasvaessa maassa on pilkahdellut jopa ulkomaalaisvastaisuuden merkkejä. Niitä eivät suinkaan laannuta uutisointi tuhansien eurojen tuista, joita ulkomaalaistaustaisille perheille on suunnattu, vaikka tuet ovat laillisia ja suuruudeltaan samanlaisia kuin suomalaisille osoitetut.

Maailman pakolaisongelmasta Suomi on kansainvälisin sopimuksin sitoutunut ottamaan osansa. Siltä osin tehtävät on kunnialla hoidettava. Maahanmuuttoon voimme vaikuttaa itse paljon, olla jopa itsekkäitä ja koettaa saada maahan jäämään tulijoiden parhaimmiston.

Presidentti Martti Ahtisaaren Oulussa maanantaina esittämät kommentit olivat maahanmuuttokeskustelussa parasta pitkään aikaan. Maailmaa nähnyt valtiomies puhui arvovallalla ja asiantuntemuksella.

Ahtisaaren mukaan maahanmuuton perustaksi voisi edellyttää tarkkaa suunnittelua, koulutusta ja kielten opetusta.

"Jos Suomeen tulee, niin se on joko suomi tai ruotsi". Hän esitti kielen osaamista jopa muuton ehdoksi. Opiskelijoita taas, jotka tulevat Suomeen hyväksyttävistä kehitysmaista, tulisi tukea kehitysyhteistyöbudjetin varoin", Ahtisaari sanoi (Kaleva 9.2.).

Hän kehotti suomalaisia ottamaan oppia Kanadasta. Viranomaiset arvioivat tarkkaan ihmiset, joilla on ammattitaitoa ja osaamista, jota Kanadassa tarvitaan. Rusinat poimitaan pullasta. Oleellista on huomata, ettei Kanadaa sitä paitsi pidetä maailmalla mitenkään maahanmuuttovihamielisenä maana. Lisäksi Ahtisaari toivoi, että Suomeen tultaisiin kulttuureista, joista lähtevillä olisi edellytykset sopeutua Suomeen ja suomalaisuuteen.

Kimmo kommentoi_ 16. huhtikuu 2012 17:16

Kanada haluaa valikoida maahanmuuttajansa yhä tarkemmin

julkaistu tänään 7.3. klo 23:14

Kanadan hallitus pohtii tapoja, joilla se voisi valikoida maahan pyrkiviä maahanmuuttajia yhä tarkemmin. Hallitus toivoo, että valikoivalla maahanmuuttopolitiikalla maan työmarkkinoille voitaisiin hankkia osaavaa työvoimaa ja palvella näin paremmin työnantajia.

- Ovet tulevat aina tulemaan auki. Tarkoituksenamme on tulevaisuudessakin ottaa maahan neljännesmiljoona maahanmuuttajaa. Kysymys kuuluu, kuinka me valitsemme ne maahanmuuttajat, jotka menestyvät nopeasti, Kanadan maahanmuuttoministeri Jason Kenney sanoi.

Kanadaan on tällä hetkellä pyrkimässä yli miljoona maahanmuuttajaa. Kanada miettii kuumeisesti, kuinka jono saataisiin nyt purettua.

Yksi ehdotus on, että maakunnat kävisivät läpi hakemukset ja valitsisivat ihmiset yritysten tarpeen ja hakijoiden taitojen mukaan.

- Kysymys on siitä, että suhteutamme hakijat työmarkkinoiden tarpeeseen sen sijaan, että vain työntäisimme maahanmuuttaja työmarkkinoille hukkumaan tai uimaan, Kenney sanoi.

Kanada on yhä suhteellisen avoin maahan muuttaville, mutta monet kertovat, että muualla hankittua koulutusta on vaikea todistaa Kanadassa. Tästä syystä maahanmuuttajat päätyvät usein koulutustaan vastaamattomaan työhön, johon ei vaadita erityisosaamista.

Maahanmuuttoministeri Kenney sanoo harkitsevansa, että Kanadaan pyrkivät maahanmuuttajat varmistaisivat etukäteen, voidaanko heidän ammatillinen pätevyytensä tunnustaa Kanadassa.

Reuters

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/03/kanada_haluaa_valikoida_maah...

Tsaimai kommentoi_ 16. huhtikuu 2012 18:40

Toisaalla nimimerkki: cassius ali

"Kärjistelevästä tyylistään huolimatta, Nalle on täysin oikeassa. Tällä hetkellä pelkästään valtiontalous ajetaan 7 mrd eli 7000 miljoonan alijäämällä! Verotulot eivät siis riitä nykyiselläänkään edes lähimainkaan kattamaan kaikkia niitä sitoomuksia, mihin valtio on lupautunut.
Tilanne on siis juuri se mitä Wahlroos sanoo: korkea sosiaaliturva houkuttelee Suomeen maailmalta loputtomiin sosiaalipummeja kun taas korkea verotus tekee työnteon ja ansaitsemisen yhä houkuttelemattomammaksi.

Ainoa tapa estää tämä trendi on laittaa seis maahanmuutolle ja avokätiselle sosiaaliturvalle. Muuten koko järjestelmä väistämättä romahtaa. Siihen ei mene edes 10 vuotta."

Kimmo kommentoi_ 16. huhtikuu 2012 21:20

Omien velkojensa lisäksi suomalaisia ollaan laittamassa osavastuuseen Kreikan, Espanjan, Irlannin, Portugalin ja Italian veloista.

*

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2010/11/17/todellinen-uhka-on-...

Sijoittajien luottamuksen säilyminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta kansainvälistä rahoitusapua ei tarvitse Kreikan ja mahdollisesti Irlannin jälkeen antaa seuraavaksi Portugalille ja Espanjalle. Näin arvioivat Taloussanomien haastattelemat asiantuntijat.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot