Julkisestihan on uutisoitu Nokian myyvän Alcatel- Lucensin kaupassa tulleen kaapelilaivastonsa. Sen mukana siirtyy seitsemän laivaa.

http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005177112.html

Se, mistä ei ole vielä kovinkaan laajasti kerrottu, on suoraa johdannaista tälle laivastokaupalle. Nokia on hankkimassa jo uudelleenjärjestelyn alla olevan teleoperaattori Telian (entinen Sonera) osake- enemmistöä, niin Suomessa, kuin Ruotsissakin.

Operaattoritoiminta on paljonkin lähempänä Nokian perustoimintoja, kuin laivastobisnes.

Siis jälleen kerran riepotellaan alkuperäistä Posti ja Lennätinlaitosta. Kovin on tuulinen ollut sen pääjohtajankin palli, mukaan lukien Pekka Vennamo jne.

Katselukerrat: 86

Kalle kommentoi_ 20. huhtikuu 2017 12:25

Kalervo ilmari Pohjola kommentoi

Suomihan oli melkoinen edelläkävijä merikaapelilaivoissa. Putsaari valmistui -60 luvulla (kenrl Airon aloite) ja toimi lähes 70-luvun loppuun asti ja piti tukikohtanaan Nokian tehtaan laituria Salmisaaressa. Muutaman kerran sillä olin komennuksellakin. Sittemmin Putsaari myytiin, olikohan peräti 2012-13 yksityiselle vanhentuneena ja siihen aikoihin Nokian kaapilitkin olivat menneisyyttä. 

Järvensivun tietäjä kommentoi_ 20. huhtikuu 2017 14:54

Nyt taitaa käydä foliohatun propelli hirveillä ylikierroksilla. Mitä järkeä Nokian olisi ostaa jotain maailman mittakaavassa pilipalioperaattoria ja lähteä kilpailemaan omia asiakkaitaan eli kaikkia maailman merkittävimpiä operaattoreita vastaan? 

Kyuu Eturautti kommentoi_ 20. huhtikuu 2017 19:01

Voisikohan olla näin. Telia on vakaahko yritys mutta sillä ei ole kasvupotentiaalia. Tällöin Nokia olisi samaan aikaan sekä myyjä että ostaja verkkolaitteille ja se tuntuisi katastrofaalisen huonolta idealta kun pitäisi koittaa muille operaattoreille perustella tilannetta.

Pentti Tuominen kommentoi_ 20. huhtikuu 2017 19:27

Mene ja tiedä, monestihan huhut kulkevat asioiden edellä, harvemmin perässä. Ottaa niistä sitten selvän, aika näyttää.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot