Natofanatia lähenee maanisia piirteitä -

 

Nyt jo kysellään aikuisten bloggausalustoilla, että hyökkääkö Venäjä Suomen kimppuun, kun tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö kertoo |2, ettei Venäjä suinkaan Viroa käy ahdistelemaan, sillä Virohan on natovaltio, ja jossa toimii ainakin paperilla kuuluisa Artikla 5.

...

|2 ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222389-sauli-niiniston-linjaus-hammentaa-voiko-venaja-hyokata-suomeen

-

Mikähän joihinkin ihmisiin on mennyt tässä natokiimassa? Miksi meitä ahdistetaan Natolla, kun kansakuntamme sanoo vakaasti vuodesta toiseen, että hei haloo, me pysymme sotilaallisesti liittoutumattomina. Kansa ymmärtää laajana enemistönä, että olemme erityisessä asemassa.

Aivan tavaaliset arikisuomalaiset ovat oivaltaneet hienosti, että viholliset pidetään etäällä ja ystävät rakentuvat lähelle, sillä kansakunta muistaa sen, kuinka presidentit C.G.E. Mannerheim, J.K.Paasikivi ja Urho Kekkonen ymmärsivät, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku ja oppivat hiljalleen vanhan kiinalaisen sanannon myötä, että ellei voita vihollista - on siitä tehtävä ystävä.

Nyt natokiima ja -uskovaisuus hipovat pienoisvähemmistössä pilviä -

... Meille kutsutaan yhä väkevämpiä sen toisen ydinasesuurvallan taistelu- ja tuhoamiskoneita - harjoittelemaan rynnäkköhyökkäyksiä itään, esimerkiksi Kuopion Rissalasta |3. Aivan kuin ajatuskoneisto ei lainkaan raksuttaisi, että se jos mikä luo kysymyksiä rajan taakse, mitä nämä suomalaiset oikein meinaavat.

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/04/olemmeko-jo-nato-sotakoneen-etuvartio.html -

Tässä kohtaa on esitettävä se kuuluisa kysymys:

Miten, milloin ja kuinka nyt tämä idän karhu - Venäjä on uhannut, vaaraa aiheuttanut tai muutoin järkyttänyt syvää, reilu 70 vuotta kestänyttä rauhantilaa, sen ollen pisin rauhantila koko suomalaisen ihmisen historiassa, ellei oteta huomioon tsaarien aikaista Suuriruhtinaskunta-aikaa, jolloin elimme rauhassa vielä pidempään - tosin englantilaiset kävivät 1800 -luvulla Krimin sodan aikana kurittamassa rannikkosuomalaisia pistohyökkäyksin ja laivapommituksin.

Mistä näitä russofobisteja oikein sikiää?

Nyt luodaan urakalla Venäjän uhkaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

Aivan nyt aikuisten oikeasti, mikä laittaa tämän natofanatian liikkeelle? Kuka kertoo miksi, ja kuka kertoo, mitä me siitä hyötyisimme täältä idän ja lännen vedenjakajalta - siis liittymisestä Natoon, joka on idästä nimetty jo Venäjän viholliskandidaatiksi.

Pari vuotta sitten edellinen US presidentti Barack Obama nimesi taistelu- ja rynnäkköharjoitusten kohteeksi Venäjän, kun amerikkalainen sotakone vyöryi rynnäkkökoneineen Viron Ämarin taistelutukikohtaan |4.

|4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-viron.html -

Väkevät kokoomusvoimat ajaa Suomen vaikka väkisin Natoon!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html -

Herää toki kysymys mikä ajaa tiettyjä kovakoppalakkisia kokoomuslaisia ajamaan meitä Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen. Miksi näin, eikö kansa saa päättää sitä oleellisesti koskevan asian ratkaisussa, peseehän tämä arkikansa aina lopulta ne ruumiit, jotka jotkut muut tekevät - alkaen huonoista ja ajattelemattomista päätöksistä.

Liitän oheen luvatusti tekstin sotaveteraani Yrjö Sarasteen näppäimistöltä:

... "Eurooppa on joutunut toteamaan miten Trumpin valinta presidentiksi on merkinnyt arvaamattomuuden ja jännitteiden lisääntymistä kansainvälisessä politiikassa. Trumpin hallinto ei halua enää sitoutua Euroopan turvallisuuden takaamiseen. USA keskittää toimintaansa ilmeisesti Aasiaan. Siellä halutaan nujertaa ainakin sekä Iran että Pohjois-Korea. 

EU on kauhuissaan. Se kun ei ole tottunut elämään ilman holhoojaa. 


Lainaan tähän erään tutkijan kommentin:

”Miksi 500 miljoonaa rikasta länsieurooppalaista tarvitsisivat yhä 300 miljoonan amerikkalaisen apua 140 miljoonaa köyhää venäläistä vastaan? EU-mailla on jatkuvasti aseissa kaksi miljoonaa sotilasta ja jäsenmaiden yhteenlasketut sotilasmenot yli 200 miljardia euroa. Venäjällä on aseissa 800 000 sotilasta ja näistäkin puolet aivan muualla kuin EU:n alueita vastassa. Venäjän sotilasmenot ovat tänä vuonna noin kolmasosa EU:n sotilasmenoista, ja noistakin rahoista puolet menee globaalin suurvaltavaltapolitiikan tarpeisiin, lähinnä ydinaseiden ja valtamerilaivastojen ylläpitämiseen. 

Ei noilla voimasuhteilla Moskovassa kenellekään tulisi mieleen lähteä hyökkäämään EU:ta vastaan. Sellaiseen sotilaallisen hyökkäyksen uhkaan ei usko kukaan muu kuin ehkä jotkut iltapäivälehtien toimittajat, jotka myynnin edistämiseksi tekevät jatkuvasti otsikoita ”Venäjän uhasta”. 

EU – USA -suhteissa ei ole rahasta vaan asenteista. Angela Merkel uskalsi vihdoinkin ääneen sanoa, että eurooppalaisten pitäisi jo itsenäistyä.


Mitä tekee Suomen poliittinen johto. Se havittelee edelleen lähempää sotilaallista yhteistyötä USA:n kanssa"
... “

...

Ja kansa vastaa natouskovaisille: “Puhu Sinä, me täällä pidämme hevosta!

EKSTRA

... Ennen oli miltei pyhä asia keskittyä puolustamaan omaa isänmaata. Nyt lähetetään vaikka pakolla kauas ulkomaille muiden jopa hyökkäyssotiin, lähinnä Naton ja USA' n aloittamiin taisteluihin. ---

~ http://yle.fi/uutiset/3-9645830 -

...

Kansakunnan viisaus pitää meidät loitolla Natosta

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/kansakunta-on-paattanyt-me-emme-liity.html -

Itsenäisyytemme viimeinen säie - olemme erossa Natosta

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyytemme-viimeinen-saie-on-olla.html -

Natoon liittyminen olisi karhunpalvelus lapsillemme ja heidän lapsilleen

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html -

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

AL | US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 145296

DOC Natofanatia lähenee maanisia piirteitä_03062017.doc

PVM 03062017

|677|

Katselukerrat: 1291

Neuvos kommentoi_ 11. kesäkuu 2017 10:50

Taisipa kokoomus Sauli kuuluttaa Naton perään havittelua?

Hapan Kaali kommentoi_ 11. kesäkuu 2017 12:58

NATO asia on vaikea. Yleensä siitä kirjoittavat näkevät liittymisen ehdottoman mustavalkoisena, käytetään voimakkaita sanoja, kiima on erittäin suosittu. Tällaiset iskusanat saattavat kyllä rauhallisemmassa ihmisessä nostattaa vastakarvaakin.

Ihmettelen omaa NATO linjaani kun näen liittymisessä hyviä ja huonoja puolia, niiden summana yritän muodostaa omaa kantaani ja lopputulokseen en ole vielä päässyt. Täytyy sanoa että äkkipikaisuuttani Venäjän Ukraina miehitysten jälkeen meinasin jo kallistua NATOn kannalle mutta kun eivät sentään koko maata vallanneet niin jatkan pohdintaani.

John kommentoi_ 11. kesäkuu 2017 14:26
En kannata itse Natoa mutta eniten tässä keskustelussa häiritsee että pyritään leimaamaan vastakkainen osapuoli. Varmaan siksi tätä ei pidetä paljoa esillä kansan keskuudessa.
Kalle kommentoi_ 12. kesäkuu 2017 06:12

Tuosta NATO:sta vähän samoilla linjoille kuin Hapan Kaalikin; hyötyäkin jäsenyydestä voisi olla mutta mikä on kokonaishinta, ei pelkkä raha vaan kokonaisuus. Sitä tuskin kukaan osaa sanoa tarkasti.

Suomi voisi NATO:n jäsenenä joutua ottamaan vastaan ainakin osan Balttian maiden puolustuksesta ja suomalaisten sotilaiden lähettäminen vieläkin enemmän kuin nyt jo on, ulkomaille sotimaan jonkin muun maan intressien puolesta. Ei kyllä ole mitenkään perusteltavissa.

NATO kuten, monet väittävät, ei ole todellakaan enää mikään puolustusliitto, vaan jotain aivan muuta. Esimerkkejä vaikka miten paljon.

Ruotsalaisethan puolustussodassakin taistelisivat kuten ennenkin, viimeiseen suomalaiseen asti. Siis ei sekään liitto mitenkään hyvä.

Oma puolustus, liittoutumattomuus ja taitava ulkopolitiikka; siinä olisi mielestäni paras puolustusasetelma. Rahalla ja viisailla hankinnoilla saamme kyllä korjattua puolustuksemme sotilaallista puolta mutta valitettavasti rahalla ei saa viisaita päättäjiä.

Ilkka Luoma kommentoi_ 12. kesäkuu 2017 08:52

US Puheenvuoro repesi tästä aiheesta ---

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237899-natofanatia-lahen...

.

Ilkka Luoma kommentoi_ 12. kesäkuu 2017 08:54
Suomi ei ole Natossa – eikä sitä halua!
[Itsenäisyytemme viimeinen säie on olla ilman Natoa ~http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyytemme-viimeinen-sai... - ]
Kansakuntamme on vakaalla enemmistömielipiteellään torjunut|11. pienen poliitikkovähemmistön Natoon pakkosyötön |12. – määrätietoisesti, vuodesta toiseen. EU valtioista suurin osa on sotilasjohtajuudeltaan USA’ n hallitseman Naton piirissä. Vain me, ruotsalaiset, itävaltalaiset ja irlantilaiset ovat rauhantahtoisesti pitäytyneet ulkona lännen sotilasliitosta. Esimerkiksi EU valtio ja Pohjoismaa Tanska on suorittanut hyökkäys- ja rynnäköintilentoja Irakissa ja ilmeisesti myös Syyriassa.
Nyt Ranska on pyytänyt apua – sotilaallisesti
 
Ranska pyysi apua nimenomaan EU’ lta – Lissabonin sopimukseen vedoten. Ranska on myös Naton jäsen, tosin oli siitä presidentti Charles De Gaullen aikana erossa – eropelissä. Ranskassa on aina ollut haaveita yhteiseurooppalaisesta puolustusjärjestelystä, jonka Saksa, ainakin liittokansleri Gerhard Schröderin aikana olisi myötämielisesti nähnyt sen jatkuvan aina Euroopan itärajoille – Uralille saakka |13..
Kun Ranska pyytää apua, on siihen vastattava
 
’Nato-jenkaajat’ |14. oivalsivat, että tässä on se salainen ujutusportti Natoon. Kun sotilaallisen voiman käyttöön liittyvä laki muutetaan sellaiseksi, että se sallii suoraan sotavoimamme so. puolustusvoimiemme taistelukyvyn luovuttamisen muiden EU valtioiden pyytämiin konflikteihin, sotiin ja taisteluihin, mitä turvalausekekin todellisuudessa tarkoittaa.
.
Kalle kommentoi_ 12. kesäkuu 2017 10:29

Juuri tätä Ranskan avunpyyntöä NATO:n ulkopuoliselta valtiolta joitain aikoja sitten ihmettelin. Miksi ei NATO anna apua, vai antaako.

5. artikla on mielestäni nykypäivin ja nykytilanteissa täysin kuollut kirjain.

Tämä avunannon myötä Suomen ujuttaminen vastoin kansan tahtoa taas on härskiä.

Ilkka Luoma kommentoi_ 16. kesäkuu 2017 08:54

.

1] [2013] Ruotsikaan ei halua Suomea Natoon! http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/ruotsikaan-ei-halua-suomea-na... -
2] [2007] Miksi Venäjästä luodaan aina uhkaa ja haasteita? http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venj... -
3] Olemme idän ja lännen vedenjakajalla http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-itsenaisyytemme-h... -
.
Orwell kommentoi_ 16. kesäkuu 2017 15:13

Natofobia roihuaa ja foobikot kaatavat lisää bensaa liekkeihin kaikin voimin.

Ilkka Luoma kommentoi_ 16. kesäkuu 2017 15:42

Suomalaiset eivät halua Natoon - yli 50% sanoo jatkuvasti täyden ei Natolle. 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot