Nallen pankki Nordea pesee likaiset rahanne

Eilen iltainen Ylen ohjelma MOT kertoi, että Nordea on erikoistunut Suomessa rahanpesuun. Tavallinen tallaaja kysyy, miten rahaa voi pestä ja ennen muuta miksi?

Kysymyksessä on kuiten vain vertaus pesuun, kun laittomin keinoin ansaittua rahaa yritetään saada markkinoille kepulikonsteilla. Siihen tarvitaan juristeja, veroparatiiseja, firmoja, joita ei ole olemassakaan, muuta kun postilaatikoissa ja tietty iso joukko konnia.

Venäjältä tulee Eurooppaan miljardeja euroja likaista rahaa, jota on hankittu rikollisilla tavoilla. Siihen tarvitaan EU:n alueella olevia pankkeja, jotka ovat valmiita yhteistyöhön rikollisten kanssa.

Yksi sellainen pankki on Nallen pankki Nordea Suomessa MOT-ohjelman mukaan.

Nallen pankki oli myös paljon esillä, kun ns. Maltan paperit paljastivat veroparatiiseissa lymyävät suomalaiset.

Piileekö Nallen menestys paljolti näihin pankkimaailman epäterveisiin ilmiöihin? Onko nyt vasta raaputettu vähän pintaa pankkimaailman todellisista bisneksistä? Mitä kaikkea sieltä löytyyykään, jos ja kun asioita aletaan tutkia toden teolla. Vai aletaanko koskaan tutkia? Jospa näihin pankkimaailman bisneksiin on sotkeutuneet niin vaikutusvaltaiset tahot, että niitä ei koskaan aleta toden teolla tutkia. 

Nyt jo puhutaan, että Venäjän presidentti Putinin lähipiirin nimiä esiintyy rahanpesupuuhissa.

Koskaan ei tiedä, vaikka sinä ja minä tavallisina tallaajina pidellään käsissämme pestyä paperirahaa. Emme myöskään koskaan saa tietää, miten ne pestyt setelit on hankittu. Onko hankinnassa mukana murhia tai jotain muuta iljettävää. Kiristystä varmasti on, sillä se on tavallisimpia keinoja mm. huumekaupassa, jos on uskominen esim. lehtitietoihin.

Rahanpesu tehdään suuressa mittakaavassa niin taitavasti ja pätevien juristien avulla, että viranomaiset eivät saa tarvittavia näyttöjä, jotta konnat saataisiin kuriin.

Pankkimaailma kätkee sisäänsä paljon ihmeellisiä asioita, joista me tavikset emme tiedä mitään. Yksi asia on kuitenkin varma ja se on se, että maailman suuret pankit ja niiden pankkiirit pitävät käsissään kaikkia niitä lankoja, joita maailman kohtaloihin liitetään.

Katselukerrat: 101

Neuvos kommentoi_ 21. maaliskuu 2017 08:12

Pankkipesula?

Vein OP pankkiin 1000,- se oli lapsen lapselle hänen tililleen; Kysyivät mistä raha peräisin? Olis kai pitänyt sanoa sen olevan pesulasta.

PetrusK kommentoi_ 21. maaliskuu 2017 09:13

Toivotaan, että Nordea muuttaa Suomeen, niin saadaan rajattomasti verovaroja köyhien ihmisten tarpeisiin. Nordean maksamilla veroilla kustannetaan kymmenien tuhansien perheiden ruoan tarve. 

Kyuu Eturautti kommentoi_ 21. maaliskuu 2017 10:00

Paitti että Danske Bank oli tässä se suurin huijari.

Mutta ihan hyvä paljastus tämä toki oli. Siinä oli monia vedetty höplästä, osoitettiin selkeästi että rikoksia ei havaita ajoissa.

Kalle kommentoi_ 23. maaliskuu 2017 16:34

Tuossa dokumentti rahanpesusta;

http://areena.yle.fi/1-3849211?autoplay=true

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot