http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/j%C3%B6rn-donner-suomii-ko...

MSN-uutisista törmäsin tämmöiseenkin kannanottoon, päivänpolitiikkaan ja oikeastaan nykypoliitikkojen kärkihahmoihin. Kyse J Donnerin uutuuskirjasta Suomi-Finland.

J Donnerin tietäen, en odottanutkaan mitään suitsutusta kenellekkään; kuitenkin istuva presidentti sai hieman, ei nyt suitsutusta, mutta ymmärtämystä, toisaalta ehkä puolisonsa kautta.

SOS-kolmikko ei sitten kyllä kovinkaan kiitoksia kerännyt.

Oltakoon J Donnerista mitä mieltä hyvänsä ja toki on selvää, että mielipide hänestä löytyy lähes jokaiselta. Kuitenkin J Donner, ikävuosistaan huolimatta tai ehkä juuri siksi, omaa kyllä terävän huomiokyvyn päivänpolitiikkaan edelleenkin.

Lukulistalleni hänen kirjansa kyllä pistin...uteliaisuuttani ja ehkä hieman sitä sivistyksellistä tietoutta hankkiakseni.

Katselukerrat: 109

Hannu Tiainen kommentoi_ 12. tammikuu 2017 07:05

Donneria kannattaa kuunnella, viisaita ja kärjekkäitä huomioita tekee.

Hapan Kaali kommentoi_ 12. tammikuu 2017 07:42

Suuren viisauden Donner lausui siinä kun mainitsi kansan enemmistön asettaneen parjatut päättäjät valtaan. Siinäkin näki viisaasti kun ainakin rivien välissä antoi ymmärtää että ei ole hurrattavaa herraonnea Suomella ollut viime aikoina presidentin toimen kohdalla ehkä nykyistä lukuunottamatta.

Neuvos kommentoi_ 12. tammikuu 2017 08:54

Ainakin kirjan nimi on hyvin valittu.

Mika Helasvuo kommentoi_ 12. tammikuu 2017 09:50

Donner ja politiikka on vähän kuin lottoa pelaisi.

Juutas kommentoi_ 12. tammikuu 2017 10:01

Kyllä Donnerilta on aina löytynyt mielipiteitä - ja löytyy edelleen. Joskus osuvia,joskus ei. Joskus tyyliä, joskus ei. MTV haistaa journalistisesti human interest -hengessä erikoisuuden, poikkeavuuden.

Eemeli kommentoi_ 12. tammikuu 2017 13:35

MTV-sivuilla="Soini antaa aihetta häpeään"

Donner kirjoittaa satiiriksi kuvailemassaan teoksessaan vallan olevan tehokasta rauhoituslääkettä.

– Valta ei turmele, kuten usein väitetään (koska Suomessa korruptio ja muukin turmelus on vähäistä), mutta sen turvin on mahdollista tukea ja edustaa ajatuksia ja päätöksiä, jotka ovat ristiriidassa sen avoimuuden ja suvaitsevaisuuden hengen kanssa, joka on ajoittain ollut demokratiallemme tunnusomaista. Timo Soini antaa, huolimatta sympaattisista ominaisuuksistaan ihmisenä, aihetta inhoon ja häpeään.

Unelma suvaitsevaisesta ja avoimesta Suomesta on kirjailijan mukaan särkymässä, mutta se ei ole hänestä yksin Soinin syytä.

– Kun näen nämä kolme miestä, voin pahoin ja minua oksettaa. He olivat nimeltään Sipilä, Stubb ja Soini, mutta sitten Stubb sai potkut omalta puolueeltaan, ja tätä kirjoitettaessa kakkosen nimi on Orpo. Lyhenteenä SOS. Pelastukoon ken voi, Donner lataa.

Tv-dokumenttia ja romaania parhaillaan työstävä Donner piikittelee, että kyseisen kolmikon kaikki projektit junnaavat vain paikallaan.

– Ei voi parhaalla tahdollaankaan väittää, että ne kolme ukkoa, yksi pitkä, yksi laiha ja yksi leveä, jotka muodostavat hallituksemme ytimen, olisivat sivistyneitä. Toisaalta heitä ei voi sanoa sivistymättömiksikään. Heillä on akateemiset oppiarvot, yksi heistä on luonut menestyksekkään yrityksen jonka hän sittemmin myi. Heidän kielitaitonsa on rajallinen, he jopa selviävät yksinkertaisista lausunnoista maan toisella kielellä.

Donner nostaa kirjassaan esiin myös vertauksen muinaisen Kreikan koston jumalattarista, joista käytettiin hänen mukaansa kiertoilmaisua hyväntahtoiset tai hyvää tarkoittavat.

– Joskus mietin, onko hallituksemme rangaistus jostain mitä olemme tehneet. Ja pitäähän se paikkansa. Olemme äänestäneet väärin. Rangaistus on tämä.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot