Näin meillä Suomessa. Kirjan puolesta vai jonkun muun?

Mitäpä tähän lisäämään. Kaikki oleellinen selviää mielenosoituksen vetäjän puheesta.

http://www.youtube.com/watch?v=vLtrC3AqFtw&list=UUJHp2mUtAy4vqt...

Katselukerrat: 137

Tsaimai kommentoi_ 8. maaliskuu 2012 18:27

Nimimerkki falco kertoo:

Kävelin Eirassa tuon porukan ohi pari tuntia ennen varsinaisen mielenosoituksen alkamista. Ensimmäistä kertaa elämässäni näin aitoja tummakulmaisia pitkäpartaisia "mullaheja" Suomessa kokoontumassa. Etelä-Helsingissä heihin ei juuri koskaan törmää, joten kohtaaminen oli mieleenpainuva. Tilanne oli rauhallinen mutta jännittynyt, poliisi rakenteli mellakka-aitoja ja mielenosoittajat parveilivat levottomina. Hetkeen en kokenut olevani Suomessa vaan jossain paljon kuumemmassa maassa.

Tuolloin en tiennyt mistä on kyse ja ajattelin, että varmasti HS, YLE ja muut uutisoivat, sen verran paljon oli paikalla mm. poliiseja rauhaa turvaamassa. Yllätys olikin suuri, kun huomasin että em. "tiedotusvälineet" vaikenivat tapahtumasta kokonaan. Tälle foorumille piti taas kerran tulla selvittämään, mitä omassa kaupunginosassa tapahtuu.

Hakkaraisen hoitoonohjaus oli pari päivää sitten YLE:n pääuutislähetyksen pääaihe. Ahteen kiusaamista on puitu tuntikaupalla mediassa ilta toisensa jälkeen. Mutta tällaisesta ilmiöstä, josta kansalaisten tulisi tietää, vaietaan. 

Videolla mielenosoitus näytti aika lailla rauhalliselta onneksi. Täällä lainatut osat puheesta kuitenkin huolestuttavat. Lopun kiihkeät "allahu akbar" -huudot aiheuttivat kolkon tunnelman.

Norppa kommentoi_ 8. maaliskuu 2012 18:35

Vapaa-ajattelijoilla oli siinä tilaisuus mennä tarjoamaan pornolehtiä poltettujen Koraanien tilalle. Vaan eipä näkynyt.

Tomppa kommentoi_ 8. maaliskuu 2012 19:01

Media on hallituksen tiedonantaja joka suodattaa pois kaikki hallitukselle epämieluisat uutiset ja asiat.

Lasse Kallo kommentoi_ 8. maaliskuu 2012 21:02

Jos luterilainen tai katolilainen hihhuli olisi ollut pitämässä tuollaista saarnaa, media olisi ollut paikalla, luulen.

Melkoisella paatoksella tuo pappi vai mikä lienee saarnasi. Sana "viha" esiintyi puheessa aika useasti. Taitaa olla Jussi Halla-ahon "kiihotukset" lällärikamaa tuohon verrattuna.

Tsaimai kommentoi_ 9. maaliskuu 2012 09:45

Kalervo, kehotuksesi on noteerattu. Meille otetaan kaiken aikaa lisää rauhanuskonnon edustajia ja määrä kasvaa vinhasti.

Islaminuskoisten määrä on viidessä vuodessa kaksinkertaistunut maassamme. Onko kasvu sitten uhka vai mahdollisuus?

Siitä vallitsee vähintäänkin kaksi jyrkkää toisistaan poikkeavaa käsitystä.

Minä pidän sitä ainakin yhteiskuntarauhan uhkana. Kuten puhuja  videolla sanoo, Islam  tulee hänen ja muiden muslimien mielestä olemaan koko maailman uskonto ja siihen he pyrkivät. Keinotkin ovat kovat. Väkivalta, uhkailu, valtava syntyvyys ja periksiantamattomuus. Kompromisseihin eivät tyydy.

Islamin mielelläni  näkisin mahdollisuutena, mutta tarvitsen hiukan selventäviä perusteluja avukseni. Toistaiseksi en ole osannut sen potentiaalisia pluspuolia  nimetä. No ehkä alkoholinkäyttökielto on plussaa. Jäisivät häirikkö-örveltäjät pois katukuvasta ja työelämässä krapulapäivien sairaslomat pitämättä. Tosin samanverran, ellei enemmänkin, menee sitten työaikaa rukoushetkiin. Sehän ei sitten enää haittaa, kun meno on samanlaista myös kilpailijamaissa.

Nyt odottelen Islamin ja kolmansista maista tapahtuvan maahanmuuton pluspuolien valottamista. Eiköhän niitä joku minua selvänäköisempi kerro.

Tsaimai kommentoi_ 9. maaliskuu 2012 15:44

Ihan asiallisesti kysyen: Onko koraanin polttaminen  Suomessa rikos?

 Milloin sellainen laki on sorvattu? Varmaankin samaan aikaan vihapuhepykälien kanssa. :)

Onko koraaninpolttajan pahoinpitely rikos ja hyväksytäänkö profeetan kunnian puolustaminen lieventävänä asianhaarana?

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot