MOT(taus Suomelle): Viekää silakatkin merestä (ja tuhkat pesästä)!

http://ohjelmat.yle.fi/mot/etusivu

 

Ylen ohjelma kannattaa ehdottomasti katsoa. Taas esimerkki siitä, kuinka Suomea ryöstökalastetaan samaan aikaan kun Suomi kylvää "apurahoja" muille. Suomen perustuslakiin tulisi tehdä lisäys: "Suomi on EU:n lypsyjäsen ja hyväksi käytettävä hölmö."

Katselukerrat: 108

JarmoJTuokko kommentoi_ 26. syyskuu 2011 18:20
Ongelman ydin on siinä, vaikka saisimme Itämeren muuttettua "Pietarin" mereksi, Suomi ei hyötyisi siitä pätkääkää kun kalastuskiintiöt ja alukset on muiden hallinnassa. Kohta Kiinan ja Venäjän nousevat markkinat ostavat kaiken minkä ahneet kalastuskiintiöiden pystyvät myymään. Suomalaisia ja heidän nälkäänsä ei siinä ajatella silmänräpäystäkään.
JarmoJTuokko kommentoi_ 26. syyskuu 2011 18:22
Huomasin, että kolmannelta riviltä jäi pois sana (kalastuskiintiöiden) 'omistajat'.
JarmoJTuokko kommentoi_ 27. syyskuu 2011 11:07
Yleisesti ottaen ihmisen pitäisi sormeilla luontoa mahdollisimman vähän. Aina tulee sellaisia vaikutuksia, joita ei osata ennustaa. Kun Saksassa suoristettiin joen mutkia, vesi kyllä virtasi nopeammin mutta vei hedelmällisen lietteen mennessään. Venällä muistaakseni yritettiin kääntää jokien suuntaa, millä myös oli epäsuotuisat vaikutukset. Ongelmia on aiheuttanut myös jokien patoamiset esim. Egyptissä ja Kiinassa. Esimerkkejä ihmisen "sekoiluista" on kaikkista maanosista.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot