Monikohan "syyrialainen" turvapaikanhakija onkin todellisuudessa vaikkapa iranilainen?

Viroon vuosi sitten Kreikasta otettu kiintiöpakolaisperhe myönsi nyt Virossa olevansakin Iranista, eikä Irakista kuten olivat valehdelleet Kreikan viranomaisille - mitään dokumentteja ei tietystikään ollut.

Lähde.

Iranilaisille ei myönnetä turvapaikkaa, joten he valehtelivat olevansa irakilaisia. Kuinkahan moni meidän "syyrialaisistamme" onkin vaikkapa Iranista? Kuinkahan moni meidän "aleppolaisista" onkin todellisuudessa peräisin vaikkapa Teheranista?

Meille on tulossa esimerkiksi pakistanilaisia, jotka valehtelevat olevansa Afganistanista - tietysti kuumimmilta taistelualueilta, jne., jne. Ja tyhmät suomalaiset saavat taas lisää elättejä.

Sama koskee tietysti myös Afrikasta tulevia venepakolaisia. Valehtelevat olevansa jostakin sellaisesta paikasta Afrikkaa, josta olettavat saavansa turvapaikan - todellisuudessa haluavat vain nostaa elintasoaan, meidän kustannuksella.

Todelliset hädänalaiset eivät sitten pääse turvaan kun valehtelijat tukkivat reitin.

Katselukerrat: 560

Neuvos kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 08:14

Niimpä - ihan yksinkertaista olisi auttaa kotimaassaan ja määrät vähenisivät saman tien.

Mika Helasvuo kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 08:18

Onhan meilläkin nyt säilöön otettuna "irakilaisperhe", joka on jo vuosia asunut Turkissa, eikä tapaus ole suinkaan millään tavalla ainutlaatuinen.

"Sotaa ja vainoa" paenneita nuoria miehiä, jotka hukkaavat kaiken muun paitsi puhelimensa, on Euroopassa pilvin pimein ja lisää tulee päivittäin.

Juhani Putkinen kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 10:51

Väärien tietojen antamisesta viranomaisille pitäisi seurata välitön karkotus, ilman valitusoikeutta, sekä ikuinen maahantulokielto EUn alueelle.

al1947 kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 10:56

Entä jos supisuomalainen antaa vääriä tietoja Kelaan tai verottajalle (kuten aina joskus antaa), pitäisikö myös silloin väärien tietojen antamisesta seurata välitön karkotus, ilman valitusoikeutta, sekä ikuinen maahantulokielto EUn alueelle?

Mika Helasvuo kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 10:59

"Entä jos supisuomalainen antaa vääriä tietoja Kelaan tai verottajalle (kuten aina joskus antaa), pitäisikö myös silloin väärien tietojen antamisesta seurata välitön karkotus, ilman valitusoikeutta, sekä ikuinen maahantulokielto EUn alueelle?"

Jaa juu, kyllä suomalaisetkin...no karkoitetaan ne kotimaahansa, ilman valitusoikeutta ja langetetaan ikuinen maahantulokielto EU-alueelle.

Juhani Putkinen kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 12:48

Kuten oli arvattavissa, niin tähänkään asiaan anonyymillä al:llä ei ollut mitään asiallista sanottavaa.

Orwell kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 15:47

Kumma, ettei -47:lta samalla tullut persuhaukuntaa...

Juhani Putkinen kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 15:52

Orwell, ehkä siksi että minä olen kokoomuslainen.

Jari Niemelä kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 16:29

al1947:n ja muiden suvakkien matematiikka menee näin: 1+1=1 eli vaikka kuinka paljon tulee juhlapaikanhakijoita eli maahantunkeutujia elelemään suomalaisten veronmaksajien rahoilla, niin se ei missään nimessä ole pois keneltäkään. Kaikki saavat samat toimeentulotuet, asumislisät, eläkkeet yms. kuin aikaisemminkin, koska 1+1=1, jossa 1 on suomalaisten osuus edellämainituista menoista ja toinen 1 on matujen osuus menoista ja nämä yhdessä on edelleen se 1...

Kun joku hakee Suomesta turvapaikkaa ja selviää, että hakija on kotoisin tai pitkään asunut jossain turvallisessa maassa, niin suvakit osaavat heti keksiä mielestään jotain nokkelaa jolla asia saadaan unohdettua heti tai ainakin saadaan taas jokin moite kohdistettua reppanoihin rasisteihin.

Hämeenpuistolainen kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 16:41
Onko al1947 suvakki?! Ei minun mielestäni. Laki nyt vaan sattuu olemaan sellainen, että ketään ei voi suosia siksi, että on syntynyt Suomessa. Sitä on noudatettava vaikka ei huvittaisi.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot