Miten näihin Mauno Koiviston lausumiin reagoitaisiin nyt?

"Somalialaiset on syytä pysäyttää rajalle. Otetaan nimet ylös ja luvataan harkita. Todetaan, että Neuvostoliitto on turvallinen maa. Jos joku on eri mieltä, niin sitten riidellään. Sanoin, että ellei näitä pysäytetä, miten sitten muitakaan."

"Tulisi määritellä raja, johon asti annetaan tulla ja sitten poikki. Jottei tulisi tarpeettomia hankaluuksia, pakolaisia ei tulisi sijoittaa paikkakunnille, joilla on tuntuvaa vastustusta."

Hmm...?

Erityisenä ja yhä erittäin osuvana:

"Minua rasittaa, että on joku eliitti, joka kertoo mitä mieltä kansan pitäisi olla ja antaa tuomioitaan ja hyväksymistään sen mukaan. Täytyy tunnustaa, että minua aika lailla rasittaa sekin, kun sanotaan, että katsokaa muita maita ja kuinka me kehtaamme niiden edessä olla. Aivan kuin meidän historiamme, yhteiskuntamme tai saavutuksemme olisivat sellaisia, että pitäisi jotenkin madella muiden ihmisten edessä."

Sitaatit ovat vuosilta 1990-1991.

Koiviston entinen poliittinen sihteeri ja läheinen ystävä kertoo:

"Politiikkaa ja yhteiskunnallista elämää Koivisto seurasi viimeisinä vuosinaan harvakseltaan vaikean sairauden takia. Tosin esimerkiksi istuvan presidentin toimista hän oli kiinnostunut, Lindblom kertoo.

Lindblom sai ani harvoin puheluita Koivistolta, vaan soitti yleensä itse. Mutta kerran Sauli Niinistön maahanmuuttoa käsittelevän puheenvuoron jälkeen puhelin soi.

-  Istuvan presidentin toiminta oli ollut hänen mielestään hyvin presidentillistä."

Samasta Sauli Niinistön maahanmuuttoa käsittelevästä puheenvuorosta nousi ajalle niin tavalllinen ns.somekohu, jossa Niinistöä syyteltiin vaikka mistä.

Ennen kuin kukaan ehtii keksimään mistä avauksessa on "todellisuudessa kyse", niin kerron, että vastaus löytyy ihan suoraan otsikosta.

Katselukerrat: 394

Kalervo ilmari Pohjola kommentoi_ 13. toukokuu 2017 12:59

Koiviston ajatukset olivat todellakin realistisia. Suomi vaan ei somalivyöryn jälkeen uskonut ko tilanteen jatkuvan, vaan kuinkas kävi.

Tomppa kommentoi_ 13. toukokuu 2017 15:04

Osasiko Koivisto päätellä että jatkossa EU tulee määräämään Suomen maahanmuutosta?

Heikki Karjalainen kommentoi_ 13. toukokuu 2017 16:47

Taas yksi avaus, joka yrittää löytää Koivistonkin mamu-vastaien propakandan. Tyhmää.

Mika Helasvuo kommentoi_ 13. toukokuu 2017 17:00

Heikki, saattaa olla tyhmää, muta ei se nyt suurta fiksuutta sekään osoita, ettei edes viimeisen lauseen peruusteella ymmärrä mistä on kyse.

Toisaalta voihan se olla niinkin, että Mauno Koivisto on lausunut typeriä, varsinkin ""Minua rasittaa, että on joku eliitti, joka kertoo mitä mieltä kansan pitäisi olla ja antaa tuomioitaan ja hyväksymistään sen mukaan. Täytyy tunnustaa, että minua aika lailla rasittaa sekin, kun sanotaan, että katsokaa muita maita ja kuinka me kehtaamme niiden edessä olla. Aivan kuin meidän historiamme, yhteiskuntamme tai saavutuksemme olisivat sellaisia, että pitäisi jotenkin madella muiden ihmisten edessä.", saattaa osua ja upota.

Neuvos kommentoi_ 13. toukokuu 2017 17:28

Niitä olisi pitänyt toteuttaa yhä.

PetrusK kommentoi_ 13. toukokuu 2017 17:42

Koiviston toteamus, että "ei velanottoa - eletään sen mukaan mitä tuloja valtio saa ja palkkoja maksetaan vain yrityksen maksukyvyn mukaan" aiheuttaisivat yleislakon nykyään. 

Orwell kommentoi_ 13. toukokuu 2017 17:52

Valitettava tosiasia on Karjalainen, että Manu ymmärsi tosiasioita toisin kuin sinä ja muut "suvaitsevaiset".

al1947 kommentoi_ 13. toukokuu 2017 17:55

Ei ole vielä kunnolla kylmennyt, kun täällä jo politikoidaan ja kiistellään.

Hieman kunnioitusta please!

Mika Helasvuo kommentoi_ 13. toukokuu 2017 18:01

Täällä mitään politikoida, otsikossa on selkeä kysymys.

Ja kyllä Manu on ihan takuulla jo kylmennyt.

Seppo Muurinen kommentoi_ 13. toukokuu 2017 20:12

Tänään telkussa oli tunnin muistelma Presidentti Mauno Koiviston ajalta ja siitä jäi erityisesti mieleeni Paavo Lipposen ( Mauno Koiviston lausahdukset ) "nahkurin orret" kuin käänteisenä Lipposelle negatiivisessä merkityksessä.

Itse Mauno Koivisto oli hyvinkin karismaattinen kuin erityisesti kansan suosiossa,etenkin omalla persoonaltaan,tuomatta itseään liiaksi "valokeilaan",mitä nykyään niin yleisesti tapahtuu,eikä aina hyvässä !

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot