Kun 90-luvun laman jälkihoidossa alettiin Suomessa rapauttaa pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa, mallia käytiin hakemassa Uudesta Seelannista, missä kaiken piti olla niin hyvin ja mallillaan. Maassa vieraili valtuuskunta jos toinenkin. Uuden-Seelannin esimerkkiä noudattaen vähäosaisista tuli syrjäytyneitä ja kaikki vaikea alkoi olla haasteellista.

 

HS:n nelosen tv-uutiset oli eilen oikein listannut asioita, joissa Konservatiivisen kansallispuolueen ministeri Gerry Brownlee erehtyi Suomea arvioidessaan.  Kehiin oli tietysti vedetty sekä pisa-tutkimus, että naisten äänioikeus ja demokratian kehitys kummassakin maassa. Eli oli norsu sittenkin ottanut yliotteen uutistoimituksesta.

 

Pisa-tutkimusta on jo ehditty monesti arvostella ennenkin. Ja naisia ei todellakaan arvosteta ainakaan pörssiyhtiöiden johdossa.

 

Väkivalta on päivittäistä. Ja läheskään kaikki nyrkkitappelut ja puukkohipat eivät tule julkisuuteen. Väkivalta on kulttuurissa, joka palvoo kaikenlaisia hierarkioita.

 

Varsin keppoisia olivat perustelut. Ja yleisestä linjasta näki, että Suomi kärsii pahasta ddr-syndroomasta; kaikki on niin hyvin kuin vain olla voi ja paremmaksi tulee kaiken aikaa. Jos et ole samaa mieltä, saat tukkapöllyä.

 

Siinä meni kumminkin isosti pieleen, että kansan ruokkiminen kuitattiin ylipainoisilla, joita on Suomessa enemmän kuin Uudessa-Seelannissa. Tutkimusten mukaan nimittäin ylipaino johtuu nimenomaan väärästä ruokavaliosta, joka on tunnusomaista köyhille: liikaa velliä, leipää, pottua ja puuroa, liikaa hiilihydraatteja. Liikaa kaikkea, mitä halvalla saa.

 

Häpeälliset leipäjonot eivät poistu nekään sillä, että asian olemassaolo suureen ääneen kielletään.

Katselukerrat: 145

Tsaimai kommentoi_ 27. maaliskuu 2012 11:47

Oletko tosiaan sitä mieltä, että mister Brownlee oli aivan oikeassa?

Asiahan on niin, että koko lausunnosta ei olisi kannattanut korviaan lotkauttaa. Joutavaa höpinää asiasta mitään tietämättömältä kaverilta, jota ei varmaankaan Suomi ja Suomen asiat kiinnosta.

Norsujuttu kyllä sopii tilanteeseen hyvin. Hän, joka katsoi tarpeelliseksi asian Suomessa julkistaa joko kärsii itse huonosta itsetunnosta tai ainakin tietää kehnon ja vähättelevän kansallisen itsetuntomme. 

Kaija Olin-Arvola kommentoi_ 27. maaliskuu 2012 13:25

Juuri näin. Minä olen samaa mieltä kuin savolaiset: Kyllä ei. Mikään ei ole mustavalkoista eikä vastamulkoista.

K.Tuomari kommentoi_ 27. maaliskuu 2012 18:23

Ihan tulee Berlusconia ikävä,hän rakastaa suomalaisia naisia.(mistähän tuo mokoma tuon tietää ).Hänen mielestään vanhat suomen puukirkot olisi Italialaisittain jo poltettu maan tasalle,heh. Kaija,tuo kullitettu patsas tarvitsee rintsikat.Budhalla taitaa olla vikaantunut ruokavalio,kun on maha noin turvonnut.Taitaa kuulua ¨köyhiin.

Kaija Olin-Arvola kommentoi_ 28. maaliskuu 2012 10:57

Buddha tekee rikkaaksi - rikkaat. Köyhyys on hyve, joka ei rikkaita koske.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot