Mistä maksetaan kannabiskokeilun haittakustannukset?

Cannabis sativa eli hamppu 1] on luonnossa kasvava bioaines, josta saa käsiteltynä kicksejä 2]. USA:n Coloradon osavaltio muuttuu amerikkalaiseksi lääketieteen koekentäksi, sillä osavaltio vapautti ”ruohon” 3] eli marihuanan myynnin ja käytön. Näin mahdollistuu laillinen mielikuvien boosterointi eli vahvistaminen.

Bolivian presidentti Evo Morales 4] piti sykähdyttävän puheen Helsingin yliopiston juhlasalissa – eräänä pienaiheena oli kokapensaiden 5] lehdet. Evo kertoi, ettei ole bolivialaisten syy, että Yhdysvalloissa käytetään vakavin seurauksin kokaiinia 6].

Morales kertoi kansansa pureksineen kokan lehtiä vuosituhannet

siitä sai energiaa ja jaksamista muun muassa epäinhimillisissä oloissa; espanjalaisten hopeakaivoksissa työskenteleville alkuperäintiaaniorjille – kun Espanjan kuningas halusi tilkitä vuotavaa valtiontaloutta ryöstämällään hopealla ja inkojen kullalla.

Läntisen miehen laboratoriot hoksasivat tuhatkertaistaa kokalehtien voiman

oli saatava enemmän kicksejä, olihan kasvunhokema tälläkin saralla pop – lisää hallusinaatioita, lisää voiman ja autuuden tunnetta, syntyi kokaiini – niin kutsuttu kova huume. Oli siis saatava enemmän ja nopeammin (niin sanottu - ”lisää hevosvoimia autoon” -efekti).

Hollannin Amsterdamissa on ollut jo pidempään laillisia kannabisbaareja, jonne suomalaisetkin hallusinaatiomatkailijat ovat mielenkohotustrippejään suunnanneet. Kicksit maistuvat myös suomalaisille. Kevytkicksit pelkästä tupakasta tai alkoholista eivät enää riittäneet 7].

Miksi ihminen haluaa boosteroida mielikuvia – psykedeellisten harhojen maailmaa?

Eikö kotoinen huikka eli alkoholihuume riitä? Miksi ei puhdas onnen tunne 8] aikaansaa riittävää tyydykettä – miksi pitää saada enemmän ja useammin?

Moni kuolee tupakasta johtuvaan keuhkosyöpään, moni heittää viimeisen kicksin nurkkaan, kun kuolema korjaa maksakirroosipotilaan autuaammille onnenmaille kokemaan oletettuja paratiisin kicksejä. Liikakäyttö on se jokin, liika ruoka 9], liika makean himo (sokerihumala), liika alkoholi ja liika kannabis johtaa aina kuolemaan – ennemmin tai myöhemmin. Tämä jokin on se kiistakapula – mikä on liikaa ja kenelle!

Kiistakapulana on itseaiheutettujen, tietoisesti aikaansaatujen

varoituksista huolimatta nautittu liikakicks – siis liikaa ruokaa (sairaalloinen liikalihavuus), liika alkoli (sairaalloinen alkoholismi) ja liika huumematkailu (sairaalloinen narkomania) johtaa valtaviin yhteiskuntakuluihin – joku ja jotkut maksavat nämä hoitoon ja tervehdyttämiseen liittyvät kustannukset.

Tahallaan itsensä sairaaksi saattamisen aiheuttumia ”korjauskuluja” ei makseta, eikä korvata yhteiskunnan varoista – näinkö? 0]. Muilla veronmaksajilla ei ole maksuvelvollisuutta jatkuvasti ja tietoisesti itseään sairastuttavien lääkitsemisestä eikä hoitamisesta. Tunne rajasi, tunne vastuusi – hallitse kicksiesi taso, käyttö ja lisäksi ymmärrä, ettei yhteiskuntaa voi huutaa apuun, kun jatkuvasti uhmaat omaa elämääsi.

Inhimillisyys on osa yhteiskuntamalliamme

nyt koetamme korjata kicksaajien omaehtoiset ja tarkoitushakuiset hallusinaatiomatkailun elimistö- ja mielenterveysvirheet. Kannabistuotteiden vapautus tuo vastapainoksi täyden vastuun itsestä ja aiheuttamistaan vahingoista.

Onkin sitten aivan eri asia, mitä lähiomaiset maksavat ja huolehtivat – tämä asia ei kuulu yhteiskunnalle – vaan on lähiomaisten, perheen ja suvun oma sisäinen asia. Olen varma, ettei yksikään isä ja äiti hylkää lastaan hädän hetkellä! *] Riippuvuuksien hoidossa on yhteiskunnassamme paljon tuloksia aikaansaavia vapaaehtoisjärjestöjä.

Osaako kicksailija rajoittaa huumausmielialamatkailun tasolle,

josta ei ole kierrettä kovempiin aineisiin. Tutkimusten mukaan altistus suonensisäisiin on konkreettisesti olemassa, haluammehan enemmän ja nopeammin. Niin - haluamme myös lisää, enemmän ja nopeammin ruokaa, alkoholia – tupakointikin lisääntyy himojen herkistyessä – siirrytään vahvempiin ja suurempiin annoksiin.

VIITTEET

1] Hamppu ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Hamppu – [wiki]

2] Kick [s] – kiksi[t] ~ http://www.napsu.fi/vastaukset/kysymys/1278 – [wiki]

2] Saada kiksit ~ http://urbaanisanakirja.com/word/saada-kiksit-saada-kikseja/ -

3] Cannabis ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabis - [wiki]

4] Evo Morales ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Evo_Morales – [wiki]

4] Aymara Evo Morales ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/01/valkoinen-mies-tuhosi-ja-inka... – [BLOG/il]

5] Kokapensaat ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kokapensaat - [wiki]

6] Kokaiini ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kokaiini – [wiki]

7] Kadotettu sukupolvi – palautus Elämään! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kadotetun-sukupolven-palautus... -

8] Onnea ja tyytyväisyyttä Elämäänsä voi hakea myös rakkaudesta, perheyhteydestä, välittämisestä, huomioiduksi tulemisesta ja esimerkiksi joukkoon kuulumisesta – hyväksyttynä sekä tietenkin saavutuksista, mitä itse voi päämäärinä saavuttaa.

9] Ylensyönti – ja makean himo! ~ http://areena.yle.fi/tv/2111279 – [YLE_Areena ”Lihavuusepidemian syntypukit”]

0] Terveyden – ja sairaanhoidon priorisointi säännöt ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=888329 – [IL/il]

*] Vanhempien vastuu, kasvatus ja esimerkin anto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/whiskya-4-vuotiaalle-paivan-u... – [BLOG/il]

...

EXTRA

Huumekierteinen harhamaailma!

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132324-huumekierteinen-h... – [US_P/il]

...

Ilkka Luoma

http://jontikka.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL US Vf IL - BLOG 00000

---23012014---

doc.: cannabis_sativa_23012014.doc – Open Office Writer

587 | 5571

Katselukerrat: 855

Jari-Pekka Vuorela kommentoi_ 23. tammikuu 2014 11:49

Onko kirjoittaja päissään tai joissakin mömmöissä, kun jutussa ei tunnu olevan fokusta? :)

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. tammikuu 2014 12:16

J-P - ei ole, mutta jutussa on fokus:

"Enemmän, lisää, vieläkin enemmän ... " - sehän on se kuuluisa kaikkien huutama "kasvu, lisää kasvua, lisää käyttöä, enemmän kicksejä - vieläkin lisää hallusinaatioita!" Tässä on se fokus - kasvunhokemaa kutsutaan myös "lisää hevosvoimia autoon" efektiksi.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 23. tammikuu 2014 12:57

... päissään !

Timo Lennart kommentoi_ 23. tammikuu 2014 13:14

Muutama gramma "oregaanoa" oli minullakin lasipurkissa, kun kaverilta jäi. Annoin pois, kun itse en käytä.

Neuvos kommentoi_ 23. tammikuu 2014 13:45

Vastahan tupakasta ollaan pääsemässä.

Kalevi Hartikainen kommentoi_ 23. tammikuu 2014 13:56

Ilkka:  "...Liikakäyttö on se jokin, liika ruoka 9], liika makean himo (sokerihumala), liika alkoholi ja liika kannabis johtaa aina kuolemaan – ennemmin tai myöhemmin." 

-Et oo tosissas?

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. tammikuu 2014 14:01

Kalevi - se on juuri näin, ... lopulta ;-)    ... riippuvuudet voimme tarkastella sitten erikseen haitta-asteittain.

Jari-Pekka Vuorela kommentoi_ 23. tammikuu 2014 14:27

Jos nyt ollaan hetki vakavissamme, määristähän on aina kyse. Keskiaikaiset ihmiset kuvittelivat (tai kuvittelevat, heh), että oli enkeleitä ja perkeleitä; ja hyviä aineita ja myrkkyjä.

Oikeassa elämässä on aina arvioitava määriä. Kannattaako kuoria perunat ja omenat? Riippuu vuodenajasta ja tuotantopaikasta. Minkä säilytysaineissa häviää, saattaa vitamiineissa voittaa.

Rexa von Ritter kommentoi_ 23. tammikuu 2014 16:34

Mielipiteitä on hyvä vaihdella,varsinkin sellaisten keskuudessa joille vaikuttaa "ruohon huono maine".Eroitellaan ensin huvitteluajan tuprutteleminen,ja vastakkain laitetaan "ruoho" kipujen poisto-lääkkeenä,ilman lääketehtaiden pullistuneita hintoja.Tieto lisääntyy,joten vanhat uskomukset voidaan jättää noituuden syyksi.Kannabis on osoittautunut uudeksi lupaavaksi lääkitykseksi,jota aiotaan otettavan käytöön hyvin pian.Ensin on putsattava tieltä arkeikkiset piinaavat lait,joilla ei ole ollut mitään järkeä edes alunpitäen.Tavallinen nikotiini on moninkerroin vahvempi,ja sitovampi huume,ja jopa lasten saatavilla?Viinasta puhumattakaan ? Syöpäsairaalta on kysyttävä ,valitsetko sädehoidon tilalle kannabiksen ?Se on hyväksyttävä,jos potilas niin haluaa.

Eemeli kommentoi_ 23. tammikuu 2014 16:46

Jos tässä jokin maksaa niin täysin hyödytön huumeiden vastainen sota tuolla amerikan puolessa ja sen rajalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot