Ministeri Henna Virkkunen - liian pienet eväät liian suureen tehtävään

Kuntauudistus on ehdottoman tarpeellinen. Henna Virkkunen on tässä asiassa tältä osin täysin oikeassa; miltei missään muussa ei sitten olekaan. Kuntaministeri Virkkunen on valjastettu mahdottoman asian eteen johtamistaidottomana ja toistokoneena, josta kerrataan samoja vanhoja hokemia. Pääministerin uhri ja uhka Kokoomuksen kannatukselle?

Hallitus tekee tietoisesti kuntien asemaa vaikeaksi, jotta se pakottaisi kunnat Kokoomuksen ajamaan muottiin; sellaiseen muottiin, jota ei ole loppuun saakka pohdittu, vaan tehdään niin kutsuttua ”kokoomussormenjälkeä” - kansakunnan haitaksi – pidemmällä aika-akselilla. Jos kunnalta vaaditaan laajaa itsehallintoa – pitää sille antaa siihen myös resurssit – esimerkiksi arvonlisäveron tilitys.

Pienuus on lähellä kansaa tehokkuutta

Huominen tulevaisuus on pienien itsenäisten päätössolujen aikakautta, joissa ”kylä- ja kortteliyhteisöt” päättävät omista asioista. Suurempien resurssitarpeiden ”päätösrajat” kulkevat vero- yms. tulonmuodostuskaavioilla.

Yksilölliset kunta-asukaskohtaiset verotilit

Lisäksi vastuulliseen yhteiskuntapalveluihin kuuluvat yksilökohtaiset tuotto- ja aiheutumiskululaskelmat – alkoholisti ei saa uutta maksaa, eikä tupakoitsija keuhkoja jne --- … meille jokaiselle tulee verotili, joka osoittaa reaaliaikaista miinus- tai plusmerkkisyyttä. Oletko valmis kohtaamaan totuuden – nyt meillä on verohyödyllisyydestämme paljon vääriä mielikuvia!

Viimeiset elinkuukaudet

Tänään sote -pääluokassa suuri osa rahasta kuluu niin kutsutusti 6-9 viimeisen kuukauden ylläpitoon – siis käytetään resursseja sellaiseen, jola ei ole lyhyelläkään tähtäimellä toivoa paremmasta. Sote on järjestäytyneen yhteiskunnan kulmakivi ja inhimillisyyden ja tasa-arvoisuuden perusmittari.

Kunta-Sote_uudistus on ohjattu väärin,

taitamattomasti ja asioita kokonaisvaltaisesti ymmärtämättömästi. Henna valjastettiin kuntauudistuksen osalta liian pienin ”eväin” - ikäänkuin uhriksi sellaiseen projektiin, joka on täysin välttämätön, mutta itsepäisyydellä ”viety metsään näkemättä puita”.

Demari ja ent. ministeri Maria Guzenina-Richardson laitettiin jo vaihtopenkille – uhraako Pääministeri Jyrki Katainen Hennansa jo syksyn epätoivoneuvotteluissa?

Parlamentaarinen valmistelu – juuri tässä tapauksessa!

Välttämättömyyden vuoksi kunta_sote kehittämiseen myös poliittisella rintamalla olisi pitänyt ottaa poikkeuksellisesti koko eduskunta mukaan suunnittelutyöhön. Nyt seuraava hallitus joutuu aloittamaan jälleen alusta.

Kuinka kauan meidän pitäisi elää?

Lopuksi herää vääjäämättä kysymys meidän jatkuvasta keskimääräisestä eliniänodotteen noususta – kuinka tarkoituksenmukaista on olla eläkkeellä 30-40 vuotta? Kuka tämän elämisen lystin maksaa ja onko lystiä olla yksinäisenä vanhuksena – usein alkoholisoituneena, mutta muutoin terveenä? Mikä on tarkoituksenmukainen elin-ikä? Antaisikö muu eläinkunta siihen osviittaa?

Tylytystä olan takaa?

On ennustettavissa, että Kataisen sextetti hajoaa 1] ja saamme uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit jo tulevana syksynä. Meillä kansakuntana ei liene varaa ylläpitää Kataisen ”väkipakolla runnottua” hallitusta 2] – on kahden puolueen hallitusten aika, ja se alkaa synnytystuskien kautta PersuKeskustana 3].

VIITTEET

1] Kataisen sextetti rapautuu ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144461-sextetti-rapautuu... - [US_P/il]

2] Onko varaa Kataisen hallitukseen? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136667-onko-kansakunnall... - [US_P/il]

3] Vain yksi hallituspuolue?! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/145756-persukeskustan-pu... - [US_P/il]

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

...

Sent:

Cc: matti.putkonen@perussuomalaiset.fi ; riikka.slunga-poutsalo@perussuomalaiset.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; mari.kiviniemi@eduskunta.fi ; paula.risikko@stm.fi ; presidentti@tpk.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; petteri.orpo@eduskunta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; maria.guzenina-richardson@eduskunta.fi ; henna.virkkunen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi

Sent: Thursday, August 01, 2013 1:56 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Henna Virkkuselle ladattiin mahdoton tehtävä - KUNTA_(Sote)

...

Kuntaministeri Henna Virkkuselle ladattiin liian suuri - olemattomin eväin

(YLE Aamu-TV:ssa kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) oli haastateltavana - hyvin kysymyksin, mutta vanhoin hoetuin vastauksin ... )

...

AL – Fb – US

BLOG 21 442 | 1 802 - IL

---01082013---

doc.: Sote_kunta_01082013.doc (OpenOffice Writer)

405 | 3800 

Katselukerrat: 543

Neuvos kommentoi_ 1. elokuu 2013 15:51

Sutta ja sekundaa.

Kaikki kunnat ovat ja käyttävät edelleen varojaan kuin viimeistä päivää odottaen, että suuri kuntaremontti pelastaa.

Mitä pitemmälle myllyä sekoitetaan sen köyhempiä ja velkaisempia kuntia kautta maan.

Kokoomusnuoret päättäjät ovat tyrineet pahemman kerran - ilmankos haetaan uuttaa keittäjää.

Spammiro Botti kommentoi_ 1. elokuu 2013 16:55

Hyvässä repussa voi olla huonot eväät. Vai miten se nyt oli...

Norppa kommentoi_ 1. elokuu 2013 17:31

Henna Virkkusen ansiot ministerinä: viime hallituksessa sorvasi koulujen tuntijakouudistusta. Siitä tuli susi ja sitten sitä muutettiin ja muutettiin. Lopulta Keskusta kaatoi koko esityksen. Siis neljä vuotta jotain utopiaa ja ei mitään aikaansaannosta!

Nyt kuntauudistus: ollaanko taas utopioiden tiellä, tuleeko taaskaan mitään kelvollista?

Päivi Räsänen saa kuraa niskaan jostain uskonnollisilla festivaaleilla pidetystä puheesta, mutta toiset saavat nyhrätä vuodet läpeensä ilman kritiikkiä. Syynä on se, että arjen politiikka on "liian tylsää" lööppeihin. Asioiden sijaan keskitytään keksimään skandaaleita. Meteli nousisi vasta sitten, jos Virkkunen puhuisi vaikka seksistä. Onneksi meillä on tämä "tietoyhteiskunta"...

Ilkka Luoma kommentoi_ 1. elokuu 2013 18:28

Uusin kalluppi - PersuKeskusta 40,8% - Kok + SDP 34,4% - eroaako Kataisen sextetti - saammeko uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit?

Ilkka Luoma kommentoi_ 1. elokuu 2013 18:28
Ilkka Luoma kommentoi_ 2. elokuu 2013 12:17

Usarissa käydään rankkaa polemiikkia Virkkus-Katais kuntamallista!

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146019-uppoaako-henna-vi...

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot