Milloin saamme terrorismin ensi-iskun – edesautoimmeko sitä?

 

Valtiomme ulkopoliittinen johto teki uhkarohkeat päätökset lähettää omia sotilaita kriisipesäkkeisiin, joihin meillä ei ole mitään asiaa. EU – solidaarisuudessa ja ”eeuuismin”* innoittamina suomalaisia sotilaita lähetettiin Afganistaniin, Irakiin ja Maliin. Kohtalokas kysymys: ”Kuka/ ketkä kantavat vastuun, jos käy pelätty tapahtuma – terrorismi iskee Suomeen, ja osattomat ja viattomat siviilimme kärsivät?)

[ … kansalainen Erkki veteraanina kävi rintamalle Talvisodassa, kun valtakuntamme itsenäisyys oli uhattuna. Erkki ei epäröinyt, asia oli meidän kaikkien yhteinen – isänmaa oli vaarassa ja pojat suorittivat velvollisuutensa ja tie vei rintamille ja itsenäisyys pelastui …

 … kansalainen Liisa on ihmetellyt jo kolme kertaa, miksi poikiamme lähetään maan ääriin, vieraiden sotiin, joihin meillä ei ole mitään asiaa – ei koske isänmaatamme, ei uhkaa meille, eikä edes liity meihin millään tavoin – eihän vain ole niin, että pikaistussyin lähdimme puolustamaan läntisen maailman käsitystä yhteiskunnasta |1, elämästä ja tavoista olla yhteisöissä … ]

 

Olemme Afganistanissa jo sodan osapuoli |2, sanotaan mitä tahansa. Meillä ei ole myöskään mitään osaa Irakissa kurdien kanssa |3 – kouluttaessamme heitä sotimaan aiheista, jotka ovat meistä yhtä kaukana kuin itä lännestä. Afrikan Mali on vieläkin etäisempi valtio |4 ja sinne pakottauduimme solidaarisuudesta eeuuismiin ja Ranskan pyynnöstä.

 

Milloin tässä fiktiivinen uutinen jyrähtää lööppeihin – isku Helsingin metrossa – 25 kuollutta?

Otsikko on rujoa uhkaa ja tylyyttä huutava, ja miksi? Me olemme Euroopan pohjan perillä – kaukana tapahtuneista Länsi-Euroopan terrori-iskuista. Hyvä näin, emmehän me halua provosoida tapahtumia, jotka syntyvät meistä täysin riippumatta.

Meille sopii olla välittäjä, ei osallistuja itse tapahtumin, joita nyt tapahtuu Afganistanissa, Irakissa ja Malissa. Meille riittää oma maa, oma alue ja sen rajat. Huolehditaan nuo mainitut hyvin, täsmällisesti ja siten, ettei meille ole vierailla asiaa – väärin aikein.

 

Poliisi, suojelupoliisi ja eräät toimijoista kuin päättäjistä ovat heränneet

[~ https://areena.yle.fi/1-3500898 - ]

Herää vakava kysymys heille, jotka tekivät päätökset lähettää poikamme noihin lueteltuihin kriisimaihin |5. Missä nämä päättäjät ovat nyt? Ovatko he vastuunkantajia teoistaan? Se me jo tiedetään, että osa on paennut EU – Brysselin sokkeloihin, osa on kuitannut erinomaisia siviilivirkoja tai muutoin ovat tipahtaneet ylimmiltä oksilta. Voisin sanoa, että kansa muistaa nämä päättäjät – hyvin ja tarkasti.

 

Toivomme hartaasti, että terroristit katsovat ohitsemme

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/sotkeutuuko-suomi-terrorismik... - ]

Toivottavasti olemme liian pieniä, huomaamattomia ja liian harmaita iskukohteita. Toivottavasti terroristit kokevat meidän vähäpätöisiksi ja sellaisiksi, joista ei saa riittävää näkyvyyttä – kuten Pariisista |6 ja Brysselistä |7. Me voimme edesauttaa ”vähäpätöisyyttämme” kutsumalla kaikki sotilaamme pois näiltä kriisialueilta – nyt ja heti.

 

YK – rauhanturvaamistehtävien pieni suurvalta

Meille sopivat YK’ n valtuuttamat, ohjaamat ja operoimat rauhanturvatehtävät |8, vieläpä siten, että konfliktien molemmat/ kaikki osapuolet pyytävät palveluksiamme. Olemme rauhanturvaamisen pieni suurvalta tai ainakin pyrkimyksemme pitää olla sinne.

Tekstin linkkinumerointi

 

|* Eeuuismi tarkoittaa Euroopan Unioniin sitoutumista, sen määräysten noudattamista sekä uskollisuutta kokonaisuutta kohtaan, jossa olemme jäsenenä noin 1,5 prosentin vaikutusvalalla. Valtiovaltamme nykyinen tahdonilmaisu on brysselismiä, josta koetaan muun muassa turvallisuutta, jatkuvuutta ja osallistumista yhteiseurooppalaisiin toiminteisiin – uskolla, että se ja nuo teot ovat kansakuntamme parhaaksi – pidemmällä juoksulla.

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannen... - Onko lännenmies aggressiivinen hyökkääjä?

|2 Afganistan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-olemme-afganistaniss... -

|3 Irak ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428204... – sisältää 180 lukijakommenttia aiheesta

|4 Mali ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/saammeko-lisaharmia-malista-a... -

|5 [27072015]… ja Irakiin meno 19], USA rinnalle – ISIS - järjestöä vastaan (tässä ei oteta sen enempää kantaa ISIS - järjestön silmittömään väkivaltaan). Noista viimeisistä virheistä nykyinen valtiovarainministeri Alexander Stubb kantanee vastuun 20], kun edellinen pääministeri Jyrki Katainenkin pakeni EU - Brysseliin 21]. Ote kirjoituksesta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/olli-immonen-reviiriltaan-suo... -

|6 Esialku jo vuonna 2005! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mellakat-ovat-siirtyn... -

|7 Brysselin kostoisku ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/brysselin-kostonisku-uskoen-t... -

|7 ISIS leviää Eurooppaan ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428429 – sisältää 510 lukijakommenttia

|8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdol... - Rauhanturvaamisen pieni suurvalta

 

...

EKSTRA

Leikataanko terrorismilta pää? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/kuorma-auto-toimi-giljotiinin... -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | PZ | VU | BL | BL | T | BLOG 105262

DOC Milloin saamme terrorismin ensi-iskun_13122016 – Microsoft Word Starter

PVM 13122016

|613|

Katselukerrat: 925

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 13. joulukuu 2016 21:23

Jokunen on jo ilmeisesti livahtanut hädässä olevien joukon jatkoina tännekin väärin aikein.-Ikävät teot ja uho, niitä ei meillä kaivata. Suomalainen haluaa elää ja selviytyä rauhassa. On omia kotoisia ongelmia, puutettakin jo, kylliksi. Ja halu auttaa oikeasti apua tarvitsevia pakolaisia omasta ahdingosta huolimatta.

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 13. joulukuu 2016 21:29

On tapauksia,joiden vuoksi on syytä epäillä tänne jo oikeasti hädässä olevien uussuomalaisten joukkoon livahtaneen sopeutumatonta ainesta. Suomalainen on oman taloudellisen ahdinkonsa keskellä valmis auttamaan todella apua tarvitsevia. Riitaa ja rähinää ei tarvita. Rauhaa koko maailmaan,turvallisuutta,kotia,leipää ja kaikkea siihen kuuluvaa kaikille.

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 13. joulukuu 2016 21:31

Ei kaivata rähinää eikä riitaa. Rauhaa, turvallisuutta ja kaikki jokapäiväiseen leipään kuuluva kaikille.

Risto Juhani Koivula kommentoi_ 14. joulukuu 2016 06:39
Neuvos kommentoi_ 14. joulukuu 2016 08:00

Päättäjiemme mielestä pitää olla mukana kriisipesäkkeissä  ja ottaa vastaan tulijoita ja niin edelleen.

Paljon säästyisi rahaakin olla sekaantumatta.

Ilkka Luoma kommentoi_ 14. joulukuu 2016 16:52
Yhdysvallat voi nähdä Orlandon murhat kahdella tavalla
A - Ensimmäisessä voidaan murhaaja alentaa mielenvikaiseksi yksinäiseksi sudeksi, jonka koko alkuelämä on ollut tuskaa, väkivaltaa, vaikeuksia sopeutua mihinkään yhteiseen – yleensäkin yhteiskuntakelvottomana hylkiönä, joka sai oikeastaan sen oikean ja hyväksyttävän lopun. Eli pois pyyhimme henkilön tunteettomana eläimenä, hakien lausuntoja muun muassa erovaimolta, joka osaa kertoa halutut ”tosiasiat” pöytään.

B - Toisessa vaihtoehdossa CIA halunnee löytää keinolla jos toisella yhteydet terroristijärjestöihin, jotta syntyy luonteva mahdollisuus kostoon, ojennukseen ja kuritukseen – jopa kollektiivirangaistuksena, jota menestyksellä käytetään Israelissa palestiinalaisia kohtaan säännöllä - kymmenen silmää yhdestä.
.
Ilkka Luoma kommentoi_ 20. joulukuu 2016 20:46

... Niin. Suomalaiset sotilaat ovat jo Afganistanissa sodan osapuolina. Olemme myös Irakissa taistelujen läheisyydessä antamassa taistelukoulutusta kurdeille isisläisiä vastaan. Unohtamatta Afrikan Malia. Jos isku tulee Suomen maaperälle, kuka/ ketkä kantavat vastuun?

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005013749.html  -

Ilkka Luoma kommentoi_ 20. joulukuu 2016 20:49

... Tunnusmerkit vahvistavat olettamusta terroritekoon. Mitä seuraavaksi?

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005013565.html

...

On syytä muistaa, että suomalaisia sotilaita on Afganistanissa, Irakissa ja Malissa. Olemme muun muassa Afganistanissa ja Irakissa jo sodan osapuolia.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612192200043215_ul.shtml

.

Ilkka Luoma kommentoi_ 21. joulukuu 2016 17:28

... Sehän on selvää, että kuskimurhaaja jättää henkilöpaperinsa kotiosoitteineen ja kännykkänumeroineen epähuomiossa rikospaikalle. ...

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005015918.html -

...

... ISIS mielellään omii nämä nimiinsä. Tässä tapauksessa saattaa olla mukana myös Saksan sisäpoliittiset piirteet?!

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005014304.html

...

... Kysymykseen "miksi", ei edes yritetty löytää vastausta.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005014839.html

Berliinin rekkaisku taphtui tämän topicin jälkeen.

Ilkka Luoma kommentoi_ 21. joulukuu 2016 17:30

... On aika keskittyä miettimään miksi näitä iskuja tehdään. Tähän mennessä media eikä poliitikot ole sanallakaan pohtineet alun pohjimmaisia syitä! Voimme olla heti varmoja, että tässäkin toteutuu syyn ja seurauksen lait, mutta kuinka kaukaa historiasta?

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005013818.html

.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot