Palaan vanhaan aiheeseen, joutilaisuuteen, hienommin nuorisotyöttömyyteen.  Vaarallisimmat arjen asiat Suomessa ovat nuorison joutilaaksi pakottava työttömyys ja taivaita tavoitteleva, kaiken salliva humanismi ja mukaglobaali maailma.  Jo muinaiset kansat ymmärsivät; 'joutilaisuudesta alkaa rappio'. Muinainen Egypti pysyi pystyssä tuhannet vuodet (Suomi on vasta satavuotias) ilmeisesti yhtenä sen ajan vauraimmista valtakunnista ja luultavasti vain siksi, että ihmisiä ei elätetty kotiin, vaikka varaa olisi ehkä ollut, vaan tehtiin työtä, mitä tahansa, vaikkapa pyramiideja. Elanto ei langennut luonnostaan vaan se piti työllä ansaita. Siinä suhteessa maailma ei todellisuudessa ole muuttunut.
  Sosiaaliturva on kokonaan eri asia. Aivan luonnollinen asia on, että nykymenolla eutanasia tullaan ajamaan läpi pakollisena, koska se on välttämätöntä, muuten ei sosiaaliturva ja muu laiskottelu nuorille terveille äänestäjille onnistu ja vallanpitäjät menettävät kannatustaan. Tieteistäkö, ken tietää.
  Nyt suositellaan eläke-ikäisille työuran jatkamista ja sitä tietenkin puheissa kannatetaan kiihkeästi, koska se on helppo saada näyttämään hyvältä. Samalla unohdetaan tyystin se tosiasia, että jokainen työuraansa jatkava eläkeikäinen vie työpaikan nuorelta, joka tarvitsisi sen ja joka haluaisi sen, voidakseen oppia työn tekemistä ja harjoitella ja samalla ansaita. On sangen tekopyhää perustella eläkeläisten työllistämistä minkäänlaisilla eläkeläisen taloutta kohentavilla taloudellisilla seikoilla. Ainoat jotka vanhusten työuran jatkamisista hyötyvät on eläkeyhtiöt, koska jokaisen työ-uraansa jatkavan palkan maksaa työnantaja, ei eläkeyhtiö ja jokaisen (jos työuraansa jatkava eläkeläinen joutuukin työttömäksi) työttömän ansiot (tuet) maksaa joku liitto tai yhteiskunta, ei eläkeyhtiö. Eläkeyhtiöt ovat tämän päivän Suomessa (länsimaissa) yhteiskunnan 'pyhä lehmä', josta hyötyy, kuka. Eläkeyhtiön johto, (älyttömät) palkat, lomat, (älyttömät)eläkkeet tekemättömästä työstä etc. Olisi helppo kuvitella, että koko idea työuran jatkamisesta on siltä suunnalta lähtöisin
  Todella isänmaallinen ja vakuutusyhtiön mieleinen on sellainen työntekijä joka jatkaa työuraansa niin pitään kuin ikä ja terveys sallii ja sitten kuolee välittömästi pois. Tällöin yhteiskunnan ei tarvitse luopua, huolehtia eikä maksaa ja kaikki rahat mitä eläkeyhtiöt ovat rahastaneet jäävät eläkeyhtiöille niiden osakkeenomistajien jaettavaksi eivätkä missään vaiheessa lämmitä eläkeläisten elämän ehtoota, jota varten se on kerätty. SE ON KOKO ELÄKEJÄRJESTELMÄN TARKOITUS, kerätä vain rahaa yhteen kasaan niin paljon kuin suinkin. Muka eläkkeitä varten.
  Aika raaka mutta suorastaan nerokas, pelkästään elossa olevan, terveen, hyödyllisen työntekijän etua (?) ajava (?), 'hyvää tarkoittava' (?), suorastaan ovela idea. Kenenkähän keksimä? Olisikohan jonkun sosiaalidemokraatin, niin kuin niin kovin hyödylliseksi ja humaaniksi todettu 'taitettu indeksi' (pehmeä ilmaus, muistanko oikein, Paavo Lipposen, sos., hallitus?).
  Pitäisi muistaa, mutta emme muista; tulevaisuudessa emme aina tule olemaan terveitä, nuoria, emmekä tuottavia, mutta saatamme olla hengissä mikä ei tietenkään tarkoita, että meillä olisi välttämättä varaa olla elossa.  

Katselukerrat: 50

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot