Miltä maistuisi taas vaihteeksi kainuulainen presidentti? Hyvältä kuulostaa, vai mitä! Pielaveden Lepikon torpan suuren pojan, Urho Kekkosen viitoittamalle rauhanpolitiikalle tarvitaan näinä ulkopolitiikan epävarmuuden aikoina jatkajaa. Vasemmistoliiton asettama presidenttiehdokas, europarlamentaarikko Merja Kyllönen voisi olla sellainen, koko vasemmiston yhteinen ehdokas.

 

Nyt vasemmistossa kitinät pois siitä kuinka Kyllönen sanoi silloin sitä ja tätä tai on joidenkin mielestä äänestänyt väärin joissain asioissa. Koskaan kaikki ei ole kaikille kohdallaan, tärkeintä on kuitenkin löytää ne yhteiset ”sävelet” joiden taakse voidaan asettua ja hyväksyä.

 

Väitän, että Merja Kyllösen arvomaailma ei poikkea Vasemmistoliitosta oikealla tai vasemmalla kulkevien arvoista. Sosialidemokraateilla näyttää olevan tuskaisaa löytää omaa ehdokasta presidentinvaaliin. Miksi he eivät ottaisi askelta vasemmiston yhteistyölle, asettumalla Kyllösen taakse? Kommunisteille taas yhteisrintaman rakentaminen on luonnollista ja saatu jo ”äidinmaidosta”, joten vahvalle vasemmistolaiselle vaihtoehdolle ei siltä suunnalta liene vastustusta.

 

Työväenliike on myös rauhanliike - sotaa vastaan. Työtä tekevä kansa maksaa sodista aina sen kovimman hinnan. Nato on sotilasliitto, vaikka sitä kuinka oikeiston valtakaudella yritetään rauhankaapuun pukea. Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen vastustaa Natoa. Se olkoon hänen taakseen asettuva kokoava voima.

 

Suhteet Venäjään ovat meille elintärkeät, sen pitäisi olla itsestäänselvyys - vaan kun ei näytä olevan. Uudet asehankinnat, uhittelu ja pelottelu ja veljeily Naton kanssa ovat sitä luokkaa, että Paasikiven - Kekkosen rauhanpolitiikan ja hyvien naapurisuhteiden kannattajilla kylmänväreet kulkevat pitkin selkäpiitä. Oikeiston karikkoiselta ja vaaralliselta Nato polulta on palattava turvalliselle Paasikiven – Kekkosen tielle koko kansan presidentin Merja Kyllösen johdolla.

 

Presidentti Urho Kekkonen arvosti ja rakasti suomalaista luontoa, maaseutua ja sen ihmisiä. Hän viihtyi Suomen saloilla, tunsi torppien väen, oli henkeen ja vereen ns. kansan mies, juuriaan koskaan unohtamatta. Kainuulainen Merja Kyllönen tuntee myös mitä on asua kasvukeskusten ulkopuolella niukkuudessa eläen. Merja Kyllösellä on taatusti juuret syvällä suomalaisessa maaperässä, unohtamatta kuitenkaan muita hädässä olevia tai lähiöiden köyhyyksissä riutuvia ihmisiä.

 

Tehdään sellainen kikka

valitaan presidentiksi

Kainuun plikka

 ei, tämä ei ole

vitsi tai herja

vasemmiston ehdokas olkoon

Kyllösen Merja

 

 

 

Katselukerrat: 1018

Kalle kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 09:29

Riimittely oli hyvä mutta en parhaalla tahdollanikaan pysty uskomaan Kyllösen presidentti polkuun.

Hannu Tiainen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 09:36

Kalervo, etkö tiedä, että: Ole realisti - vaadi mahdottomia:)) Eli mahdottomasta aivan hyvin voi tulla mahdollista. Kuka olisi koskaan -70 ja -80 luvuilla voinut kuvitella että SAK: n lakinaisesta Tarja Halosesta tulee presidentti? Hullujen huoneelle olisi viety jos joku olisi sellaista ääneen puhunut:)))

Seppo Muurinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 10:00

Oiskohan poliittisen runon paikka viitatessa Kyllösen presidentti ehdokkuuteen,jos nyt kuitenkin pikkusen sohaisen " että kaiken kattava humanismi maailmaa kohden oman maamme mittareilla mitattuna "...jäänee koko kansan maksettavaksi suhdanteiden repiessä arkirealismin jokapäiväistä leipää ottaessa niskalenkin oman maamme väestöstämme.

Vasemmisto-  kokonaisuudessaan puhuu kuin tavoittelee eräiltä osin - 60 luvun kukkaiskansaa tasa-arvonkin että humanismin kukkasilla ... se aika oli ja meni mutta mitä jäi käteen - tavoiteltavuus joka pitäisi 2000 luvulla lunastaa !

PetrusK kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 10:02

Ei Suomessa voi naispresidenttiä olla :)

Orwell kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 11:09

Kun suhteellisuudentaju on sitä luokkaa, ettäJyväskylän eteläpuolella kaikilla on hyvä joukkoliikenne, ei voi kuin nauraa.

Onneksi tästä maailmansyleilijästä  ei tule presidenttiä millään ilveellä.

Taso toki ei edellisestä vasuripressantekeleestä taitaisi laskea, mutta silti...

Neuvos kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 11:13

Katsotaan nyt jos Halla-ahokin lähtis kisaan... ja toisaalta mitä teemme vallattomalla presidentillä kun ei voi kaataa edes hallitusta.

whiic kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 12:36

Kais Tiainen luovuttaa raportit liikenneministeriöön missä on autollansa käynyt? Sitähän Kyllönen halusi kaikille kansalaisille velvollisuudeksi. Ai mutta kommarithan eivät voi omistaa omaa autoa.

Nato ei ole puolustusliitto vaan sotilasliitto. Kommunismi taas on rauhanaate rauhanohjuksilla, rauhanvankiloilla, rauhanteloituksilla.

Työväenliiken on rauhanliike vaikka punaiset aloittivat veljessodan, punaiset suorittivat ensimmäisen terrorin siviiliväestöön. Punaiset hyökkäsivät pari vuosikymmentä myöhemmin Suomea vastaan Suomen ulkopuolelta, mutta Suomi oli fasistinen ja ansaitsi tulla miehitetyksi, koska rauha voittaa sodan.

Suomi tarvitsee hyviä suhteita Venäjään, mutta Trump on Venäjän agentti ja paha ihminen.

Eikö kukaan huomaa mitään vikaa tässä "järkeilyssä"?

whiic kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 12:39

Suomi tarvitsee Pinochetin tai vähintään McCarthyn. Päivä päivältä voin sanoa tämän vähemmän ja vähemmän satiristisella äänen sävyllä.

John kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 12:55

Minusta Naton vastustamisessa ei ole mitään väärää. Kaikki maailmansodat ja sodat Euroopassa ovat lähteneet liikkeelle sotilasliitoista.

whiic kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 14:30

Alakönni,

Onko vasemmisto ikinä irtisanoutunut kaikesta väkivallasta? Tämähän oli kysymys jo vuosikymmen takaperin, kun perussuomalaisia vaadittiin irtisanoutumaan rasistisesta väkivallasta (jonka he tekivätkin epäröimättä, irtisanoutumalla irti kaikesta väkivallasta), mutta vasemmisto ei suostunut vastaavaan, koska Antifa, Takku, turkistarhat, kadunvalloitukset, itsenäisyyspäivän vuotuiset mielenosoitukset. Sen takia vasemmisto voi irtisanoutua ainoastaan "rasistisesta" väkivallasta, koska määritelmällisesti se on irtisanoutumista vihollisen suorittamasta (ei omasta) väkivallasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot