Melkein täyssähköauto, Jeep Cherokee oli tappaa omistajansa

AL 7.1. B 1 kertoi järkyttävän kertomuksen isännästä, joka kävi Jeepillään pelastamassa koiraansa. Typerä teko kuitenkin, mutta auto oli Jeep Cherokee vm. epäilen ennen v. 2005.

Tämä samanlainen Jeep oli minun autoni vuosia maalla Porvoossa. Se oli voimakkaasti sähköinen kaikkine toimintoineen; ovissa oli manuaalinen kahva, joka toimi vain, jos sähköjärjestelmä oli kunnossa. Muuten manuaalisesti se ei tominut auton sähköhäiriöissä ja lukitsi ajajan autoonsa.

Eli tuon kaltainen Jeeppi tekee sen, että sähköinen järjestelmä sulkee myös manuaaliset ovet ja ikkunat avaamiseen. Näin jäät jumiin. Miten, jos autossa olisi ollut veivattavat ikkunat?

Autossa pitää olla ehdottomasti myös manuaalisesti toimivia perusasioita kuten tämä.

Miten sähköautoissa ?

Katselukerrat: 312

Orwell kommentoi_ 7. tammikuu 2017 16:14

"Miten sähköautoissa ?"

Kaikki sähköllä käsijarrusta lähtien ja yllättäen saattaa jumittaa, kuten jo nykyisissä autoissa olevissa sähköjarruissa.

Kari Rönkä kommentoi_ 7. tammikuu 2017 16:33

Vähän väliähän noita näkee uutisia nykyautoista, joissa lukitus on mennyt itsestään päälle.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 7. tammikuu 2017 16:36

Elektroniikan mahdollisuudet kehittyvät huimaa vauhtia.

Elektroniikan käyttövarmuus kehittyy hieman hitaammin.

Elektroniikan tietoturva on jäänyt jo useamman kierroksen jälkeen.

Päättäjien tietoisuus elektroniikasta on päässyt lähtöviivasta pari senttimetriä eteenpäin ja puuhkuu väsymystä.

Neuvos kommentoi_ 7. tammikuu 2017 16:57

Ulkona seisova auto kerää häiriöitä elektroniikkaan kosteus huurtuminen virran aleneminen pakkasella - taas haettiin uutta akkua?

Neuvos kommentoi_ 7. tammikuu 2017 16:58

Jäällä en ajelisi ellei vähintään ikkuna ole auki.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 7. tammikuu 2017 17:04

Autossa pitää olla aina manuaalinen varjärjestelmä kuten tuossa tapauksessa mainitisn. Siihen ei auta mikään elektronisueeteen perustuva toiminto.

Timo Lennart kommentoi_ 7. tammikuu 2017 17:12

Yhtenä helteisenä kesäpäivänä jäin loukkuun ystäväni skoda octaviaan. En saanut ovia auki ja meinasi tulla paniikki, kun ystäväni oli ostoksilla prismassa ja viipyi siellä pitkään.

Pentti Tuominen kommentoi_ 7. tammikuu 2017 17:22

Minä olen täälläkin useamman kerran sanonut, älkää jättäkö ainoaa avainta virtalukkoon ja ikkunoita kiinni. On se sitten kiva ihailla ulkopuolella, vaikka olisi kesähelle, tai sitten 20 asteen pakkasella.

Akulla on taipumus, vaikka olisi ihan uusi, jännitteen alentumiseen, tai jokin muu jännitepiikki. Ei niitä nykyauton ovia sitten tiirikoida rautalangan pätkällä, eikä oikeastaan millään, muutenkaan, kuin omalla avaimella. Ainakin kannattaisi ottaa, vaikka heti avaimen numero ylös ja laittaa se lompuukiiin, taikka puhelimeen muistiin. Se sitten on halvin keino teettää hädän tullen ns.sokea avain, joka toimii pelkästään mekaanisesti oven lukkoon.

Orwell kommentoi_ 7. tammikuu 2017 17:39

Valitettavasti osassa autoja on jo lukkojja, jotka toimivat vain sähköllä ja muuten sisälle pääsee vain lasinsirujen avulla.

Pentti Tuominen kommentoi_ 7. tammikuu 2017 18:35

Juu ja on autoja, jotka käynnistyvätkin "luottokortilla". Siis vastaavankokoisella, jota ei tarvitse ottaa edes taskusta pois. Ei jää ainakaan avain virtalukkoon.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot