Päivitys 13.12.2016:  Ajattelemisen aihetta herättää kysymys:

Onko muusikko ja alkoholi suositeltava yhdistelmä?

Päivitys 18.11.2016:  Ajattelemisen aihetta herättää kysymys:

Onko tässä kysymys maahanmuutosta vaiko miehityksestä?

2200 maahantunkeutujaa saapuu Münchenin asemalle, joukossa ei yhtään naista tai lasta. Kaikki "sota-alueelta" pakenevia nuoria miehiä, aseet jälkitoimituksena?

Päivitys 23.10.2016:  Ajattelemisen aihetta antaa: (kiitos linkistä, Mika)

Kokemäkeläinen-lehti ei ole tehnyt muiden lehtien tavoin nyyhky-uutisia turvapaikanhakijoiden matkatarinoista tai elämästä vastaanottokeskuksessa ”huonosta” ruokatarjoilusta puhumattakaan.

Vuoden alussa poliisikin tunnusti, että rikostilastot turvapaikanhakijoiden osalta oli suuressa kasvussa Lounais-Suomessa sekä muuallakin maassa.

Nyt voimme todeta, että tuo rasistiseksi leimattu kirjoitus olikin oikeassa.

Minullakin on unelma. Unelma maasta, jossa saa sanoa, mitä ajattelee ilman pelkoa joutua lynkatuksi. ”Rasismin” ei pitäisi riittää selitykseksi sananvapauden nujertamisesta.

Viherpiipertäjät ja maahanmuuttajat ovat saaneet aikaan sen, missä Kommunismi ja Fasismi epäonnistuivat. He ovat onnistuneesti ja vielä kansan tuella rajoittaneet sanavapautta rasismi-kortin nojalla.

Kokemäkeläisen pääkirjoitus 19.8.2015

Nyt taas hallitus on tiukentamassa mielipidelakeja. Rasismi on koventamisperuste rikoksissa. Kansanryhmää vastaan kiihottaminen on niin laaja rikosnimike, että lähes mikä tahansa kirjoitus voidaan oikeusistuimesta riippuen tuomita. Perustuslain kirjesalaisuutta ollaan muuttamassa ja suojelupoliisille ollaan antamassa lisää valtuuksia, jotta toisinajattelijat saadaan hiljennettyä.

Tervetuloa Pohjois-Koreaan.

Päivitys 24.7.2016: 

Ajattelemisen aihetta antaa EU:n suunnitelma lisätä rikkautta Suomessa kuin suokuokalla. 
Valtaosa eli 57 miljoonaa uutta maahantulijaa mahtuu Brysselin mukaan tänne muka....

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/turkki_pakolaiset-53150


Nyt voitaneen palauttaa mieliin, mikä oli tilanne itärajallamme lähes neljännesvuosisata sitten, kun ensimmäiset somalit ryntäsivät sen yli Suomeen. Wikiquotesta löytyi tällaisia Mauno Koiviston julkaistuja lausuntoja (vahvennukset meikäläisen):

  • "Somalialaiset on syytä pysäyttää rajalle. Otetaan nimet ylös ja luvataan harkita. Todetaan, että Neuvostoliitto on turvallinen maa. Jos joku on eri mieltä, niin sitten riidellään. Sanoin, että ellei näitä pysäytetä, miten sitten muitakaan."[8]
(Kommentissaan 29.11.1990 sisäministeri Jarmo Rantaselle ja ministeriön kansliapäällikkö Juhani Perttuselle.)
  • "Tulisi määritellä raja, johon asti annetaan tulla ja sitten poikki. Jottei tulisi tarpeettomia hankaluuksia, pakolaisia ei tulisi sijoittaa paikkakunnille, joilla on tuntuvaa vastustusta." [9]
(Muistiinpanossaan 7.1.1991.)
  • "Minua rasittaa, että on joku eliitti, joka kertoo mitä mieltä kansan pitäisi olla ja antaa tuomioitaan ja hyväksymistään sen mukaan. Täytyy tunnustaa, että minua aika lailla rasittaa sekin, kun sanotaan, että katsokaa muita maita ja kuinka me kehtaamme niiden edessä olla. Aivan kuin meidän historiamme, yhteiskuntamme tai saavutuksemme olisivat sellaisia, että pitäisi jotenkin madella muiden ihmisten edessä." [10]
(Kommentti Suomen harjoittamasta pakolaispolitiikasta Ilta-Sanomien haastattelussa 10.1.1991.)

https://fi.wikiquote.org/wiki/Mauno_Koivisto

Katselukerrat: 11343

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. tammikuu 2016 07:53

Pitkänä miehenä, Koivisto näki kauas.

al1947 kommentoi_ 21. tammikuu 2016 08:01

Että pitikin ottaa keppihevosekseen vanha ja sairas mies rakentelemalla yksittäisistä lauseistaan agendaansa tukeva kyhäelmä. Koivisto kyllä jyrähtäisi tällaisten avausten johdosta, jos tietäisi ja vielä viitsisi/kykenisi.

Pitäisikö hävetä ja esittää anteeksipyyntö?

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. tammikuu 2016 08:20

"Pitäisikö hävetä ja esittää anteeksipyyntö?"

""Minua rasittaa, että on joku eliitti, joka kertoo mitä mieltä kansan pitäisi olla ja antaa tuomioitaan ja hyväksymistään sen mukaan. Täytyy tunnustaa, että minua aika lailla rasittaa sekin, kun sanotaan, että katsokaa muita maita ja kuinka me kehtaamme niiden edessä olla. Aivan kuin meidän historiamme, yhteiskuntamme tai saavutuksemme olisivat sellaisia, että pitäisi jotenkin madella muiden ihmisten edessä." "

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. tammikuu 2016 09:06

http://yle.fi/uutiset/juncker_eun_sisarajojen_passintarkastukset_ma...

"Juncker: EU:n sisärajojen passintarkastukset maksaisivat kolme miljardia euroa"

Mitähän siirtolaistsunami kustantaa?

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. tammikuu 2016 09:10

http://yle.fi/uutiset/makedonia_sulki_rajansa_pakolaisilta/8612056

"Makedonia on sulkenut Kreikan vastaisen rajansa pakolaisilta. Makedonian mukaan raja suljettiin, koska pakolaisia kuljettaneen slovenialaisen junayhtiön liikenteessä on ollut häiriöitä. Junayhtiö kiistää väitteet.

Kreikan poliisin mukaan Kreikan ja Makedonian raja-asemalla on jumissa noin 600 turvapaikanhakijaa, jotka odottavat pääsyä niin sanotulle Balkanin reitille kohti Eurooppaa.

Myös Serbia on ilmoittanut, että se sulkee rajansa turvapaikanhakijoilta. Serbian maahanmuuttoministerin mukaan turvapaikanhakijat päästetään maahan vain, jos he ilmoittavat, että he aikovat hakea turvapaikkaa Itävallasta tai Saksasta.

Tosin Itävaltakin on, ainakin väliaikaisesti, rajoittamassa turvapaikanhakijoiden määrää. Keskiviikkona Itävalta sanoi, että se ottaa tänä vuonna vastaan korkeintaan 37 500 turvapaikanhakijaa."

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. tammikuu 2016 09:14

"– Tilanne alkaa käydä vaaralliseksi. Kaikki, mikä sivuaa siirtolaiskysymystä, salataan. Minun ainoa johtopäätökseni on, että poliisi ei jonkinlaisista poliittisista syistä uskalla kertoa todellisuudesta sellaisena kuin se on, sanoo poliisin tiedotusosastolla työskentelevä henkilö DN:lle."

http://yle.fi/uutiset/dn_ruotsin_poliisi_salaa_turvapaikanhakijoihi...

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. tammikuu 2016 09:58

http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2016012120989452_cm.shtml

"Suomelle on koitumassa vuodelle 2016 kolmanneksi suurimmat kustannukset, kun pakolaiskriisi suhteutetaan bruttokansantuotteeseen. Edellä ovat vain Ruotsi ja Tanska."

Juha U. Aaltonen kommentoi_ 21. tammikuu 2016 10:08

Ei noissa Koiviston lausunnoissa ole mitään tulkinnan varaa. Selkeä sanoma. 

"Että pitikin ottaa keppihevosekseen vanha ja sairas mies rakentelemalla yksittäisistä lauseistaan agendaansa tukeva kyhäelmä."

Onko kommentoija sitä mieltä, että Koivisto oli sairas mies jo 90-luvun alussa ja siksi hänen lausuntonsa voidaan kyseenalaistaa?

MTV:n sivuilta voi lukea lisää ja tutustumalla Koiviston muistelmiin selviää kuinka irrallisia nuo Harrin esiin laittamat lausunnot itse asiassa ovat.

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. tammikuu 2016 10:18

MTV:n linkistä

"Suomessa on somalitaustaisia henkilöitä nykyisin noin 13000."

?

Juha U. Aaltonen kommentoi_ 21. tammikuu 2016 10:45

"Suomessa on somalitaustaisia henkilöitä nykyisin noin 13000."

?

Pientä epätarkkuutta tuossa luvussa. Oikeampi luku on yli 16 000.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot