Maamme hallituksesta virtaa negatiivisuutta?

Kuinka paljon sinua kismittää, jos saat leimauksen negatiivisesta asenteestasi tai sinua syytetään negatiivisen ilmapiirin lietsonnasta? Tästähän on kysymys, kun maamme politiikanhoidon ja lainsäädännön ykköspoliitikko, pääministeri Jyrki Katainen sanaili negatiivisesta kansalaisilmapiiristä 1].

Suomalainen on muutoinkin melankolisuuteen taipuvainen, noin keskimäärin – siis aika-ajoin surumielinen. Olemme myös herkkiä ja jopa loukkaantuvia, mutta emme vastapainoksi kilju 'turuilla ja toreilla' – emme ryhdy barrikaadeille, vaan saatamme jurottaa ja vieläpä käpertyä entistäkin vähäpuheisimmiksi – ainakin osa kansasta.

Kannattaako politiikanhoidon huipulta nokitella arkikansalaista Kataisen tyylimetodilla?

[ - tuoko se niitä Kataisen paljon mainostamia työpaikkoja kansantalouteemme? ]

Kun suomalainen räjähtää, on tuolloin leikki kaukana – päättäväinen kansa on sisukas, taisteluhaluinen ja sitkeä. Kun 'viimeinen seinä' on vastassa, ei keinoja puutu puolustaa omaansa, itseään, lapsia ja perhettä.

Kannattaako tälläiselle kansalle mennä kertomaan, että lietsotte ja ylläpidätte negatiivista ilmapiiriä – varsinkin taholta, jolla on kaikki vallanavaimet käsissään. Kansaa ei voi vaihtaa, mutta poliitikot vaihtuvat sukkelaan, jos kansa yhteistuumin niin päättää.

Rintamilla sotilaita johdetaan edestä -

antaen oma upseerin panos täysillä, ollen myös mukana kantamassa vastuuta johtamisestaan. Onko nyt kansalaisille, siis sotilaille annettu panoksia johdon eli 'upseerien' taholta, jotta olisi voinut tuloksia syntyä? Onko johtamisesta 2] kannettu vastuuta ja annettu kannustusta?

Ehkä ei – on vain tehty toimenpiteitä eripurahallituksen nimissä, joille ei tahdo syntyä vastakaikua sieltä missä ”ruumiit pestään” eli kansakunnalta. Onko tälläisen hallituksen johtajalla edes oikeutta tulla syyllistämään negativisuudesta – jospa se onkin tarttunut itse hallituksesta ja sen tavasta johtaa kansakuntaa.

Onko kansakunta jo antanut varoituksen Jyrki Kataiselle,

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155281-onko-katainen-saa... -

onko meillä varaa ylläpitää tälläistä eripurahallitusta 3] – kuinka kalliiksi se meille lopulta tuleekaan? Onko kuitenkin niin, että väkipakolla 4] pusattu 'pääministeriksi pääministerin paikalle kataishallitus' on oikealla asialla, mutta väärin menetelmin. Ymmärtääkö pääministeri missä mennään ja ymmärtääkö paremmin kuin ”viulut maksava kansa” -aiheellinen kysymys!

Romuttiko pakkokonsensus Kataisen hyvät ajatukset ja päämäärät ? -kysyy kohta äänestävä kansakunta.

VIITTEET

1] Elämmekö kielteissä ilmapiirissä? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158331-elammeko-kielteis... -

2] Demokratian kriisi ja vastuullinen johtaminen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/demokratian-kriisi-ja-vastuul... -

3] Onko meillä varaa Jyrki Kataisen hallitukseen? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 -

EXTRA

Luovuudella positiivisuutta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/luovuuden-loppu.html -

Uskottava vaihtoehto – pääministeri Juha Sipilä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 -

JK1.

Miksi Jyrki Katainen ei noteerannut jouluna 2007 Suomen Pankin selkeitä varoituksen sanoja? Oliko edellisen lamalähettilään Erkki "Bryssel" Liikasen pääjohtajuus Suomen Pankissa liikaa rahapuolueen puheenjohtajalle? Kansalaiset kysyvät nyt, kuinka kalliiksi onneton sub-primearvio tuli Suomen kansakunnalle - ehkä jäi tekemättä nopeita turvatoimia jo tuolloin, ja nyt maksamme velkaa... ” LINK ~http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...-suomen-kahtia -

JK2. Nyt armon vuonna 2013 voimme arvioida tehokkaasti tuota yllä olevaa artikkelia vuodelta 2006, kun arvioimme tuolloin kuinka Kokoomus mahdollisesti menestyy vuoden 2007 eduskuntavaaleissa – ei ole tarkoitus olla ’besserwisser’ ~ http://fi.wiktionary.org/wiki/besserwisser -, vaan analysoida viime vuosien tapahtumia, joihin Jyrki Kataisen sormi on ollut vankasti osallisena. Kuinka vaalipuheet 2007 ovat konkretisoituneet tähän nykyvuoteemme mennessä? Onko Kokoomus repinyt Suomen kansakunnan kahtia? … 5] Kahtia revitty kansakunta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...-suomen-kahtia -

...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL US Vf IL - BLOG 29835

---22012014---

doc.: negatiivinen_katainen_22012014.doc – OpenOffice Writer

458 | 4367

Katselukerrat: 243

A.I. kommentoi_ 22. tammikuu 2014 17:30

  Millainen upseeri sanoo: "Älkää peljätkö, Hyökätkää rohkeasti, minä itse olen teidän takananne".

  Kuinkahan kaukana takana Jyki Katainen mahtaakaan olla?

teuvomast kommentoi_ 22. tammikuu 2014 17:49

Muuten  ei mahdu katainen samaan kuvaan sun kanssa sen verran kaukana takana  on .

Mutta onhan se tosi asia kun vanha sanan laskukin sanoo,  sitä saa mitä kylvää, itse on kylvänyt fantastisuutta ja se onkin kääntynyt kansalle negatiiiviseksi .

Elikkä liika fantastisuus onkin kääntynyt itseään vastaan,  sieltä se kansan muka negatiivisuus pursuaa,  eikä kansasta itsestään . terv tepivaari  

arvi matias marjamäki kommentoi_ 22. tammikuu 2014 17:49

Suomalainen itki tanssilavan reunalla ja oli maansa myyneen näköinen ja sanoi orkesterille, että soittakaa jotain surullista ja kaihoisaa, kun minä olen niin onnellinen!

Heikki Karjalainen kommentoi_ 22. tammikuu 2014 18:12

... en mä jaksa lukea Luoman juttuja. Ne on niin huonosti taitettuja, pikiä ja olennaisuus katoaa tekstin päätyttyä. Väsyttää. Eikö Luoma osaa kirjoittaa oleellisia asioita blogeihin maalaamatta koko maailmaa.

Ilkka Luoma kommentoi_ 22. tammikuu 2014 18:53

Heikki - onneksemme maassamme vallitsee kirjoittamisen, lukemisen ja valinnan vapaus :-)

A.I. kommentoi_ 22. tammikuu 2014 19:43

  Arvoisa Ilkka Luoma. Ainakin vielä.

 

Ilkka Luoma kommentoi_ 22. tammikuu 2014 21:12

arvi - juuri näin, suomalaisen ilo on usein itkun kautta onnea, kun hänet sittenkin huomioitiin! 

Neuvos kommentoi_ 23. tammikuu 2014 08:14

Rampa ankka - valitettavasti ja taas menee työpaikkoja - himaslouganit eivät auta?

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot