"Maallemuuttajille muuttopalkkio maaseudun asuttuna pitämisestä..."

;tuumi eräs  syrjäseutulainen tuttava. Oli jäisellä tiellä mennyt auto ympäri (Samassa mutkassa on mennyt muitakin) useamman kerran työ-ja asiointimatkoilla.

Tällä kertaa "palautti" lapsenlastaan viikonloun jälkeen sivistyksen pariin,kouluun.

Silloin pyörähtikin edellä ajanut auto ojaan ja katolleen! -Äkkiä irrottamaan vöistä kuristumassa olevaa pikkupoikaa riensi tämä hoitajataystäväni,auttoi kahta muuta vertavuotavaa,-sentään ulos päässeitä. Sòkissa joku vain seisoi hätääntyneenä,kunnes joku huusi:-"Soita ambulanssi!"

Ystävän pieni kuskattava oli tullut autosta ,näki,ja hätääntyneenä huusi,ettei koskaan enää tahdo auton kyytiin!

-Ambulanssi tuli,porukka tutkittiin,vietiin hoitoon..

-"Kauhea kasaamisvimma sinne asutuskeskuksiin,kun Suomesta nyt kuitenkin on suurin osa maaseutua,ja metäällä viihdymmekin! Vaikka työpaikkoja tarjotaankin siipalle toistasadan kilometrin päästä ja sanotaan vanhan auton omistajalla/omistamattomalle,-"se on sun asias,miten sinne töihin kuljet!"

-Liftatenko,vai kimppakyydillä?

-"Ei yksi työhön menijä ole kimppa! Kaupungin asunnot ovat liian kalliita ja epäviihtyisiä,-kuka sitä kotoaan tahtoisi lähteä?"

-Niin,sitä kyllä vähemmän ajatellaan. Tänne Tampereellekin rakennetaan asuntoja "rikkaita veronmaksajia" tuloinensa tänne toivoen.Rakentamatonta aluetta Hervannan alueen verran on kyllä ihan kävelymatkan päässä kaupungista,Teiskontien varresssa. Lähellä liikuntapaikat -puistoalue ja luonto,infra valmiina...Kohtuuhintaisista pienasunnoista ,-sekä vuokra-että omista-, on pulaa...saataisiin ehkä 300-350 "eken"yksiöitä paraatipaikalle...

-Kansanedustajamme rakkaat,koettakaa nyt kuitenkin pitää tämä koko Suomi asuttuna,jotta meillä kaupunkilaisillakin on mahdollisuus sukulointiin,-ja tärkeimpään: Kotimaan-ruokaan! Maatalousväestö ei loputtomiin jaksa.

-Ajatelkaa,kun siirtelette niitä miljoonia vaikka "Suur-Tampereen" komistushankkeisiin,jotta niilläkin miljoonilla voitaisiin korjata maaseudun tiestöä,pitää ne kulkukelpoisina.-Juu-u. Meillä on jo se tunneli,mistä päätettäessä "Unohtui",että se tarvitsee pistokkaan ainakin Käpylään,jostä sinne nyt on kiertäen kuljettava...Parantolantien menoväylä tukkiutui,jne. Ja haaveiltu Näsinkallion pistoke mukaan lukien maksaakin toisen mokoman lisää...No se on, ja komea.Työllistää koko ajan.Putsausta sun muuta. Ohikulkijat kehuvat.Eilenkin eräs Ylöjärveläinen. -"Mutta kyllä kansanedustajien tulee ajatella koko kansaa,eikä vain kasvukeskuksien mielimiä komistuksia ja tarpeettomia hankkeita..." -Nii-in-toivotaan jatkossa. Tampere on velkainen,ja velkarahaa valtionkin raha on. Koko maata ajatellen sitä tulisi jakaa.

Mutta kansanedustajien tulee edustaa koko kansaa,eikä enää mennä mukaan kasvukeskuksien komistushankkeisiin muita alueita syrjäyttäen. Ja sitä työllisyyttä on muutakin.Hoito-korjaus-opetusalalla...arvot järjestyksessä.

Katselukerrat: 513

Orwell kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 09:54

"Näin olen lukenut muutamien pääkaupunkiseudulla asuvien, järkeviksi uskottujen henkilöiden kirjoituksista."

Ennemminkin "järkeväksi kuviteltujen"...

Kalle kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 09:56

Samoihin lopputulemiin olen minäkin, entinen helsinkiläinen (n 30v sitten) tullut. Me kun olemme pelkkä riippakivi. Toisaalta sen täällä olen todennut, että riippakivenä eläminen on mukavaa.

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 17:12

Oma maapalanen ja kappale rantaa näkyy tornitaloissa-asujillakin olevan. Mieluusti sinne kesällä kaipaa ihminen,-juurilleen luontoon. Isoilla isompi-,pieneläjillä pienempi lomalymypaikka. Joillakin ei edes kaupunkiasuntoa. Näin on marjat. Niitä edukkaita pikkukoteja tarvitaan enemmän. Tampereella on semmoistenkin tekemiseen mahdollisuus,-tahtoa tarvitaan.

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 17:16

Yks`pohjalainenkin äsken kehui,miten mukavaa on surauttaa äkkiä kaupunkimme ohi, kotio...Hyvä niin.

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 22:03

Meidän kylän kansanedustajat antavat höntittää kuntaa ylisuuriin hankkeisiin pienin valtionosuuksin,jotka j u u r i  nyt vain vain ovat tarjolla,-loppuveka kunnan niskoille!-ja velkaa se on valtionosuuskin,-oi-voi.

Lasse Kallo kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 07:44

Tuttavani oli ruvennut vegaaniksi. Kysyin että oliko hän siirtynyt kasvissyöjäksi eettisistä vaiko terveyssyistä. Tuttava vastasi. " En kummastakaan, vaan sen vuoksi että voisin minäkin olla ylimielinen."

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 09:17

Kunnon rasvainen sianliha,voi ja täysmaito Nam! Olkoot ylimielinen ken tahtoo ja syökööt miten tykkää. Puhdastaruistakin on saatavilla. Leipää! Vielä.

Lasse Kallo kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 10:48

Tuo kasvissyönnin suositteleminen ja suorastaan kasvissyöntiin painostaminen näkyy olevan uusi buumi. Harva se päivä näkyy päivälehdissä ja muissakin mediassa kasivssyöntiin siirtyneiden ylistystä kuinka kasvisyönti on ekologista, eettistä ja rerveellistä, ja valitettavan usein kirjoittajat mollaavat sekaruoan syöjiä.Siinä ja siinä, eteivät sano lihansuojaa rikolliseksi. Itse kenenkin asia tuo ruokavalio. Itse uskon että sekaruoka on ihmisille se paras ruokavalio sekä terveyden että ekologian kannalta .-  Verisuonikirirgi Taija Somppi sanoo "Kirjassaan "Parantavat rasvat", että voin syönnin estäminen kasvalta lapselta on suorastaan vaarallista  lapsen aivoille. En enää muista miten hän perusteli väitteen, mutta lukemisen arvoinen kirja tuo edellämainittu. Itse luin sen ja olen lukenut muitakin samaa aihetta käsitteleviä kirjoja, koska käytän kolestorolilääkkeitä ja koska tuosta kolestrolista on niin hitsin paljon ristiriitaista tietoa.

Olen myös pohdiskellut noita kevyttuotteita. Minkä enemmän kevyttuotteita on ilmestynyt kaupan hyllyille sitä enemmän ihmiset ovat lihoneet. Tietyn alan "terveysgurut" seliittelevät lihomista sillä, että ihmiset liikkuvat liian vähän ja syövät kulutukseen nähden liikaa. Itse on oikein usko tätä. On myös väitteitä, että kevytyotteet sotkevat ihmisen aineenvaihdunnan ja lihominen johtuu tästä. Mene ja tiedä.

Jk. Monet johtavat natsit, mm. Hitler ja Himmler olivat kasvissyöjiä eettisistä syistä ja vakaumuksellisia luonnonsuojelijoita.

Hämeenpuistolainen kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 12:17

Mistä maaseudulla asuva saa toimeentulonsa? Kaikki eivät voi olla maatalousyrittäjiä tai mökkitalkkareita.

teuvomast kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 12:33

No kyllä maaseudulla on isojakin yrityksiä ei maatalous nykypäivänä enää maaseudun ainoa elättäjä ole . terv tepivaari 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot