Luther oli aikansa some-kapinallinen – kävi valtainstituutioiden kimppuun

 

(Helsingin sanomat julkisti erinomaisen kirjoituksen ~ http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005034624.html - Lutherin kohta tulevan 500-vuotisjuhlan kunniaksi – tekemällä ehkä piilotetun rinnastuksen, mutta mihin?)

Martti Luther julkaisi katolisen kirkon vastaiset teesinsä 500 vuotta sitten. Jos Luther eläisi tässä ajassa, millä keinoin hän ajaisi asiaansa? Tietenkin riehumalla sosiaalisessa mediassa

-Helsingin Sanomat

Oli syntynyt Luthermedia, nykyisen sosiaalisen median esi-isä ja alkukoti uskalluksella olla eri mieltä

Esitetty ajatus Raamatusta, jota verhotaan myös alitajuntarinnasteisesti ajatuksellisena perinnemediana, oli torso. Tänään perinteellinen media edustaa taaksejäävää vanhoillisvaltaa, joka yrittää pitkin länsimaita manipulatiivisella West Trollingina alistaa ja vähäpätöistää nykyajan luthereita, joita kehittyy koko ajan sosiaalisen median blogistanioissa.

Uudet nykyajan lutherit naulaavat teesejään kerettiläisinä saarnaajina uudesta uljaasta suorakansan sivistyksestä kohti kansalaismediaa, jota voidaan myös vastamediaksi kutsua. Kansalaisteesit rakentuvat nyt seuraavien lähivuosien aikana. On syntymässä informaatiokulun uusväylästö, jossa tiedontuottaja on myös tiedonkuluttaja - ilman välikättä, jota on tähän mennessä kutsuttu neljänneksi valtiomahdiksi.

Kansa huutaa sosiaalisen median rappusilta:

Paperillinen ohjeistettu valtakoneiston näkökulma tiedon kantoratana on kuollut, eläköön kansalaisviisaus tuoda itse tapahtumaomaansa lyhentämättömänä esille, oli se sitten väärin tai oikein - lukijat ratkaiskoot tiedon oikeellisuuden, kukin tarpeensa mukaan!

Oikean ja väärän tiedon puu on kiehtonut ihmisiä

Totuuden |1 eläväistodiste on erilaiset mielipiteet, jotka todistettuinakin vaihtelevat historian saatossa. Aina lopulta tulee se jokin puuttuva tiedonjyvänen, joka muuttaa historiaa. Lopullista faktaa on vaikea löytää, sen sijaan oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja huomioon ottaminen luovat tasapainoa ja sananvapautta, niiden syvällisissä merkityksissä!

|1 ~ Totuuden tuska ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/totuus-hetken-piina.html -

...

Tämän päivän kansalais- ja vastamedia

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18934-bloggaajat-hakevat... - ]

Medianomien uusaika alkoi Ukrainasta, kun Venäjän slaavilaisten ja Ukrainan slaavilaisten kesken syntyi vasta- ja ristivetoa – ulkoa johdettuna operaationa, jonka ilmiselvä tarkoitus oli laajentaa läntisen toiminta-alueen reviiriä. Näin syntyivät uudet käsitteet nimeltä West Trolling ja East Trolling |2;

ensin mainitun ollessa läntisen valtakoneiston manipulatiivista tietosisältövaikuttamista – tavoitteena läntisen hegemonian säilyttäminen ja lisääminen. Jälkimmäinen oli taas itäisten vaikutteiden propagandaa, joilla koetettiin torpata läntisen ajatusmaailman tunkeutumista sellaisille kulttuurialueille, joilla oli jo kokeiltu toisen saksalaisen – Karl Marxin oppeja – kommunismina, toistaiseksi epäonnistuen, lähinnä ihmisen kilpailevan perusluonteen vuoksi.

|2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228006-west-trolling-eas... -

Helsingin Sanomien avaus suomalaisille lukijoille oli merkittävä journalistinen teko,

sillä se avasti silmät kansajoukoissa, joista on syntymässä uusmedia itse itselleen – vastapainoksi välittäjämedialle, jossa tapahtuu selvää tiedonmuokkausta, ”unohtelua”, yksipuolispainottamista sekä tarkoitushakuisuutta joitain tiettyjä valtapyyteitä kohtaan.

Sen voimme todeta, että kansalaismedialla menee pitkä aika, kunnes se kehittyy oikeaksi vastavoimaksi ja valtatieksi kansalaisten sa itsensä tiedon tuoton halulle ja sen myötä tiedonkaipuulle.

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | PZ | T | BL | BL | VU | FB | BLOG 112498

DOC Luthermedia_500_06012017.doc – OpenOffice Writer

PVM 06012017

|415|3957|

Katselukerrat: 597

Neuvos kommentoi_ 6. tammikuu 2017 11:11

Kirkkojen keskeistä valtataistelua ja jatkuu yhä

- paljonko vähemmän olisi sotia ilman eri ukontokuntia?

Ilkka Luoma kommentoi_ 6. tammikuu 2017 11:50
Entä nyt – miten suhtaudumme manipulaatioon ja propagandaan?
 
Jätämme tämän arvion lukijoille, jotka voivat yhdistellä tiedonvirtaa NSA – paljastuksista (Snowden * |9), Wikileaks – ulostuloille |0 ja muita esille tulleita operaatioita, joita on tehty läntisenä toimintana otettaessa selvää mitä missäkin tapahtuu. Samoin jätämme lukijoiden pohdittavaksi onko Venäjää kohtaan systemaattinen uhan luonti asiaa vai ei.
Samalla lukijat voivat miettiä miten itäinen propaganda asemoituu omaan näkökulmaan, tiedon oikeellisuuden arviointiin ja luottamukseen. Mitä voimme uskoa, todistella ja harkitusti hyväksyä niiksi oikeiksi tapahtumiksi, joista käymme debattia eri foorumeilla.
Saammeko kansalaisinfokanavan vastamediana ohjaavalle valtamedialle?
Väitän loppuun, että suuri osa lukijoista heittää molemmat tiedonvälitysmuodot johdattelevina mielipidevaikutteina romukoppaan ja arki-ihmiset keskittyvät omiin suoriin omaan elämään vaikuttaviin asioihin, tapahtumiin ja huhuihin, joihin meillä kaikilla on jokin salainen yhteys.
Ilkka Luoma kommentoi_ 6. tammikuu 2017 11:54

Neuvos:

Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nujertaako-suvaitsemattomuus....

.

Ahti Pontinen kommentoi_ 6. tammikuu 2017 14:14
Taikauskon korjaaminen ei muuta sitä, että kyseessä on taikausko.
Ilkka Luoma kommentoi_ 6. tammikuu 2017 15:47

Uskossa on hyvä elää :-)

Ilkka Luoma kommentoi_ 6. tammikuu 2017 18:29
[ … kansalainen Erkki on jo pidempään ihmetellyt median tapaa nähdä asiat yhdeltä raiteelta, nyt nimenomaan rajanaapurimme Venäjä on median tikunnokassa |2, hyvinkin johdattelevasti ja tarkoitushakuisesti. Kansalainen Liisa on taas huomannut kuinka nimenomaan Sanoma Oyj Helsingin Sanomien johdolla katsoo Suomen kuuluvan Natoon, vaikka kansa puhuu toisin |3. HS jenkaa suomalaisia USA johteiseen Natoon|4 ja Liisa kysyykin mitä mediointia vai peräti meediointia tämä on?… ]
On päivän selvää, ettei media eikä sen vastamedia ole oikeutettu parjaukseen, herjaukseen, todistettavasti väärään tietoon *, eikä tarkoitushakuiseen ohjaukseen kuin myötä- ja/tai vastatoimittajien painostukseen. Tänään media menettää paperiratansa lukutiheyttä – kansalaiset ovat äänestäneet ja irtisanoneet tilauksiaan rahan ja ohjaavan viestinnän vuoksi. Päätoimittajien olisi hyvä tietää, että lukijat päättävät miten lehti menestyy.
 
Koiran älähdys
[… yhteiskirjoitus päätoimittajilta ~ 
.
Veikko Vallaton kommentoi_ 6. tammikuu 2017 21:10

"Uskossa on hyvä elää :-"

TOIVOSSA ON HYVÄ KUOLLA! :))

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot