LUOTIJUNALLA HELSINKIIN JA ALLEGROLLA PIETARIIN

Vihdoinkin Suomen talous on kasvussa. Tavaravienti on kasvanut 17 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaaviin lukuihin. Kasvu on jatkunut vahvana koko alkuvuoden ja BKT:n kasvuprosentiksi ennakoidaan jo kahta prosenttia. Tämä ei ole vielä riittävä julkisen talouden pelastamiseksi ilman suuri rakenneuudistuksia – mutta kuitenkin hyvä alku.

Mielenkiintoisia ovat myös viennin kasvumaat. Saksa on viime aikoina pyristellyt paikoillaan ja vahvimmat viennin kasvumaat ovat olleet USA, Kiina ja Venäjä. Juttelin viime viikolla USA:n edustajien kanssa ja siellä onneksi harkitaan nykyisin tarkkaan, ryhdytäänkö kaupan rajoituksia tekemään Euroopan kanssa. Samalla potkaistaan itseään voimakkaasti nilkkaan, niin paljon kaupasta on myös konsernien sisäisiä kauppoja.

Orastavan kaupan kasvun kynnyksellä helppo ja nopea saavutettavuus tärkeimmille markkina-alueille nousee arvoon arvaamattomaan. Nyt on tehtävä saavutettavuusinvestointeja tulevan kasvun varalle. Sen takia olimme kahden muun kansanedustajan (Joakim Strand, Ville Skinnari) ja Tampereen, Vaasan ja Lahden kaupungin johdon kanssa VR:n ylimmän johdon vieraana. Ilahduttavaa oli VR:n varsin myönteinen ja sitoutunut suhtautuminen asiaan.

Viestimme oli selkeä. Nyt Läntinen ja Pohjoinen Suomi tarvitsee suoran Allegro-yhteyden Pietariin. Henkilöliikenteen lisäksi tavaraliikenteen poikittaislinjat on nyt laitettava kuntoon, koska emme voi hoitaa kaikkea Helsingin kautta. Poikittaisreitti Norja – Ruotsi – Vaasa – Tampere – Lahti – Kouvola – Pietari on merkittävä avaus tähän uuteen strategiaan. Hienosti myös Norjan ja Ruotsin tahot ovat hankkeessa mukana. Totta kai myös heitä kiinnostavat Venäjän ja Kiinan yhteydet.

Kun suuri visio on kunnossa, se edellyttää pienempien visioiden nopeaa toteuttamista. Osana hanketta Riihimäen kolmioraide valmistuu tänä vuonna ja Tampere-Riihimäki kolmas raidepari selvitys on valmis elokuussa. Suuri visiohanke on saatava nopeasti eurooppalaisen TEN-T verkon osaksi, jolloin on mahdollisuus saada eurooppalaista investointirahaa hankkeeseen nykyistä paremmin. Samoin on avattava keskustelu Euroopan Investointipankin kanssa.

Kolmas raidepari Tampere-Helsinki välillä on tällä hetkellä Suomen suurimman raideliikenteen pullonkaulan ratkaisu ja avaisi mahdollisuuden myös Länsi-Suomen Allegrolle. Tampereen ja Helsingin välinen henkilöliikenne on kasvanut rautateillä vuodessa lähes 20 prosenttia. Uusi raidepari toisi tulleessaan huimia saavutettavuusparannuksia koko pääradan liikenteelle. Tämä avaisi mahdollisuuden myös luotijunaan Tampereen ja Helsingin välillä. Kalusto mahdollistaisi jo nyt tunnin junayhteyden näiden kaupunkien välillä. Ei muuta kuin puheista tekoihin.

Harri Jaskari

Kansanedustaja, kok

Katselukerrat: 132

Neuvos kommentoi_ 12. toukokuu 2017 11:19

Työpaikat keskitetysti etelään ja valtion verorahoilla kiskot - joo - joskus oli keputavoite hajasijoittaa, joka helpottaisi asuntopulaa ja jakaisi hyvinvointia tasaisemmin koko maahan.

Järvensivun tietäjä kommentoi_ 12. toukokuu 2017 14:43

Pietarissa ei ilmeisesti ole lentokenttää, jonne Pirkkalasta tai jostain Pohjois-Suomen lentokentältä voisi lentää suoraa kulkematte Helsingin kautta ja ilman että joudutaan taas sijoittamaan miljarditolkulla rahaa uusiin kiskohankkeisiin? 

Baryton kommentoi_ 12. toukokuu 2017 17:13

Niin kauan kuin Kokoomus hehkuttaa Natoa ja leikkii pakotteiden kanssa ei Venäjän suuntaan kannata mitään ratoja rakennella. Katselin eilen ohjelman Putinista. Ne ovat rakentaneet talousalueen Kiina, Intia, Venäjä Kazakstan ym. Esim. Kazakstan on kahdeksan kertaa suurempi pinta-alaltaan kuin Suomi ja omistaa valtavat öljy- ja kaasuvarannot. Kiina liene jo maailman suurin talous ja kauppa kasvaa huimaa vauhtia Venäjän kanssa.

Kaikki tämä sai vauhtia, kun länsi laittoi pakotteet Venäjälle ikuisen Ukraina kriisin vuoksi. Sitä paitsi EU on lähes täysin riippuvainen Venäjän kaasusta, eli kannattaisi uhoilla vähän vähemmän. Täälläkin povattiin innokkaasti pari vuotta sitten, kuinka Venäjä tulee romahtamaan nopeasti?
http://areena.yle.fi/1-4069164

Cyclox kommentoi_ 12. toukokuu 2017 18:00

Nyt olisi varmaan syytä lisätä ruotsin opiskelua kouluissa, että saadaan lisää kielitaitoisia myyntimiehiä.

Juhani Putkinen kommentoi_ 12. toukokuu 2017 19:57

Suomen ja Venäjän välille pitää rakentaa kunnollinen aita - eikä suinkaan parantaa liikenneyhteyksiä.

teuvomast kommentoi_ 12. toukokuu 2017 20:30

Suomen ja Venäjän välillä on raja ja sen tietää kumpikin aitaa siinä ei tarvita kuten ei muihinkaan suuntiin .

Vai pitäiskös asettaa tulli muodollisuus Ruotsin rajalle, että sellasta se sulkeminen olisi maan sulkemista omiin oloihinsa ja  siinä suomi olisi kärsijän osassa . terv tepivaari 

Kalle kommentoi_ 13. toukokuu 2017 05:02

Asenteet Venäjää kohtaan ovat joillakin niin betonoidut, että mikään ei niitä muuta. Venäjän talouden piristymisestä on paljonkin uutisoitu viime aikoina. Pakotteiden vuoksi Venäjän kotimainen elintarviketeollisuus mm on saanut piristysruiskeen.  Suomalaiset ovat pakotteiden suhteen hävinneet tolkuttomasti rahaa ja kauppasuhteita. Kiinan ja Venäjän yhteistyö lujittuu kaiken aikaa.

Putin poistuu aikanaan, samoin kuin Trumpkin; mitä sen jälkeen, sitäkään emme voi tietää.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot