"Lähteen 13" - median vika, totta kai Veltto, totta kai!

Voittaminen on tutkimusten mukaan huomattavasti mukavampaa kuin häviäminen. Häviön hetki on tyylin helmi, näin omasta menestyksestään kansanedustaja Pertti Virtanen facebook-merkinnöissään:

Pertti Veltto Virtanen miettii, että selkein analyysi on YLEn eurooppalaisittainkin törkeä demokratian loukkaus julkaista gallup kesken vaalien! Olen aina saanut prosentuaalisesti enemmän ääniä varsinaisena vaalipäivänä - nyt Gallup "masensi" ja tipautti jutun lennon!

Pertti Veltto Virtanen tuumaa, että lähdin mukaan kun kukaan muu edustaja ei ollut halukas - sitten jäin Timon jalkoihin "protestina" - ja sitten tuli Halla-ahon Pirkanmaan ja Tampereen siipi - eli Aamulehden toimittajat iskivät hajoittaakseen ja onnistuivat -huh! No, eipä tarvi lennellä - ja kiitos kuitenkin kaikille tukijoille sydämellisesti!

Ihan pienenä esimerkkinä Esa Härmälän facebook-merkintä vastaavassa tinateessa:

Esa Härmälä Kävi kuin entiselle mäkihyppääjälle: tyyliä oli, mutta pituus ei riittänyt. Kiitos kaikille tukijoille ja Hyvää Kesää!

Pyydän lukijoita lisäämään kommenttisouuksiin muiden ehdokkaiden selityksiä niitä tavatessanne.

Katselukerrat: 23

Kyuu Eturautti kommentoi_ 8. kesäkuu 2009 12:08
En minä selityksistä tiedä, mutta kuten blogistani voi lukea, olin kyllä melko pettynyt vaalien käsittelyyn.

En minä tulosta sano sen paremmin hyväksi tai pahaksi, se ei herätä tunteita juurikaan, mutta vaalien alla menetettiin tuhannen taalan paikka saada kansalaiset kiinnostumaan - tai saada puheenaiheiksi todellisia asioita.
Pertti Veltto Virtanen kommentoi_ 8. kesäkuu 2009 13:04
Kun muualla Euroopassa keskustellaan siitä, kuinka kauan - montako viikkoa - ennen vaaleja saa Gallupe julkaista, niin Suomen YLE julkaisi Gallupin vaalien ollessa käynnissä! YLE leimasi siis RKP:n mahdolliseksi saamaan edustajan, jos...eli innosti kakki RKP:n kannattajat uurnille - ja temppu onnistui!

Sen sijaan meikäläisen ja monet muut, jotka keräävät äänensä varsinaisena äänestyspäivänä YLE pimitti - julisti "toivottomaksi tapaukseksi" - ja onnistui. Ei ihme että valtapuolueiden puheenjohtajatkin jyrähtivät ja tuomitsivat YLEn tempun! Jos ja kun Lähde ja aamulehtikumppaninsa siunaavat moiset temput, jätän kyseisten toimittajien valtansa väärinkäytökset omaan arvoonsa.

Teillä on valta manipuloida ja selittää - mutta periaatteessa toimittajat jos ketkä eivät ole mitään! Halveksitte ja estätte omalla toiminnallaan pitkälle päässeiden elämää - väheksytte heidän persoonallisuuttaa, koska ette itse ole saavuttaneet muuta kun ammatin, jonka ihanne olisi VÄLITTÄÄ OIKEATA TIETOA!

Sen sijaan kateina, kaunaisina ja katkerina kaadatte myrkkyänne juuri niiden niskaan, jotka saavat teidät tuntemaan itsenne viheliäisiksi loisiksi - jotka siis eivät ole elämässään saaneet aikaan muuta, kuin mitä manipuloivilla, indoktrinoivilla ja keskeinäisillä poliittisen siipeilyn peleillänne olette saavuttaneet.

Ja sitten vielä teihin Galluppien mukaan "luotetaan", pikkusieluisiin puolueellisiin puoskaripsykologeihin - tajuasit paikkasi sinäkin!
lootuskukka kommentoi_ 8. kesäkuu 2009 13:10
Nyt se baskeri käteen Veltto ja nöyrä anteeksipyyntö itsekkyydestä, narinasta ja muiden syyllistämisestä. Katse peiliin ja kampanjaan, mitä tein väärin ja kohti uusia taisteluja nöyrin mielin. Kesä huilaten ja skitta käteen, bluesit ja punkit kehiin mutta älä hyvä mies jatka nalkuttamista julkisuudessa. Niin se vaan jumalaan uskova Takkulakin löi Ylen ja muiden galluppit ja niinhän se on aina; kyllä kansa tietää !
Mellin Pekka kommentoi_ 8. kesäkuu 2009 13:46
Häviämistä ei harjoitella missään. Vain voittamaan on psyykkausta.

Tilausta olisi.
Kyuu Eturautti kommentoi_ 8. kesäkuu 2009 14:04
RKP-teorian osalta tuo pitää kyllä allekirjoittaa. Joka maailman lehti oikein komensi RKP:tä äänestämään ja niin pääsi heidän ehdokas kärpäsenpaskan kokoisella määrällä ääniä läpi. Muuhun aihelistaan en ota kantaa.
Slusse kommentoi_ 8. kesäkuu 2009 15:03
Velton yläpää syö velton alapäätä.
Vitsi nimeltä V. Virtanen on vanhentunut.
metsäkeiju kommentoi_ 8. kesäkuu 2009 15:22
Gulluppien julkaiseminen pitäisi kyllä kieltää ainakin ennakkoäänestyksen alkamisen jälkeen. Ehkä jo viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkua olisi sopiva aikaraja galluppien julkaisukiellolle.

RKP:n saama vetoapu suorastaan tarkoitukseen räätälöidyn "mielipidemittauksen" avulla osoittaa, että RKP:n tai oikeammin keinotekoisen kaksikielisyyyden takana on suuren rahan toimijoita.
Kyuu Eturautti kommentoi_ 8. kesäkuu 2009 15:36
Kyllä tästä mielestäni löytyy tosiaan rivien välistä vähän asioita - jos ei nyt kritisoitavia niin "on kiva tiedostaa" tyyppisiä. Gallupit ohjailevat liikaa äänestystä, se on selvä. Jos eivät tietoisesti niin alitajuisesti ne ohjaavat "no turhaan mä tuota äänestän, ei se kuitenkaan pääse läpi" suunnalla. Asian korjaamiseksi riittää sen tiedostaminen.

Aiheesta oli joku jo väsännyt sopivan kuva-aiheenkin...

metsäkeiju kommentoi_ 8. kesäkuu 2009 15:45
Hyvä kuva ja selväsanaista tekstiä. Ja tässä on todella tiedostamisen paikka.

Ruotsalaisen (huom.sana ruotsalaisen) puolueen edustaja kiittää suomalaisia (huom. sana suomalaisia).
Suomalaisilta jää liian usein huomaamatta, että RKP edustaa nimenomaan ruotsalaisuutta, ei suomalaisuutta.
Matti Meikä kommentoi_ 8. kesäkuu 2009 21:54
Joo, törkeetä peliä jälleen kerran tiedotusvälineiltä. Itsekin ihmettelin tuota äänestäjien manipulointia. Ihmiset jotka kailottavat suureen ääneen, että heihin ei tälläinen vaikuta, eivät kuitenkaan näytä edes huomaavan tätä gallup-manipulointiakaan. Silloinhan he ovat juuri niitä, joihin tämä vaikuttaa, koska se menee heille läpi.

Mitä tulee vaalien tulokseen, niin siitäkin huomaa minkälainen vääryys on tapahtunut: Suomessa ei ole kuin muka kahden edustajan verran vasemmiston kannattajia, vaikka tosiasiassa he ovat isoin yksittäinen ryhmä suomalaisista.

Tämä Lähdehän on muuten ainoa, jota tituleerataan Aamulehden blogistiksi. Olisi mukava tietää herra Lähteen tulolähteet.

Myöskin täällä on joukko yksinkertaisia ihmisiä, jotka eivät tunnu ymmärtävän propagandan merkitystä ihmisten mielipiteen muokkaajina. Tällä hetkellä ihmiset lukevat sellaisia lehtiä, joissa ei oikeiston toimia arvostella, vaan kritiikki menee aivan toiseen suuntaan. Tämä vaikutti, etenkin tämän EU-vaalin tulokseen. Näin yksinkertaisia ihmisiä johdatetaan, eivätkä he edes ymmärrä sitä, kuten tämänkin ketjun viesteistä huomaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot