Okaruusun perheessä tiedetään hyvin, että perheenpäällä on hyvät unen lahjat. Se on arvokas lahja, jonka hyvät haltijat antoivat  syntyessäni. Olen myös vaalinut hyvän unen lahjojani siten, että kun ei tee kellekään pahaa ja,jos tekee, niin pytää kiiruusti anteeksi. Paras unilääke on hyvä omatunto.

No niin tämän turhan pitkän aloituksen jälkeen itse asiaan.

Kun persujen puoluekokous on vasta kesällä, niin nyt kuntavaalien aikaan ei vielä tiedetä, kuka johtaa persulaumaa. Persuja ei voi äänestää siksi, että persut ovat niin arvaamattomia, puhuvat yhtä tänään ja toista huomenna. Uskon, että meitä on paljon, jotka ajattelevat samoin. Persut on Suomen epäluotettavin puolue vielä muutaman kuukauden. Sen jälkeen voi tapahtua muutos parempaan,  jos Halla-aho valitaan pomoksi.

Kepusta ei ole paljoa sanottavaa muuta kuin, että kepu pettää aina. Se kertoo kaiken.

Kokoomus on rikkaiden puolue, joten he tuskin odottavat minun ääntäni, kun saatan tuoda kengissäni hiekkaa, heidän hienoille eteismatoille.

Demareitä äänesti ennen Okaruusun koko suku, mutta ei äänestä enään. Kun demareista tuli Lipposen Paven aikana markkinaliberalismin kannattaja eli porvaripuolue, niin se mitta täyttyi. Rinne ei vakuuta. Rinne voi olla hyvä ammattiyhdistyspomo, mutta puoluepomo ja kansanjohtaja hän ei ole.

Kolme suurta eivät saa Okaruusun ääntä kuntavaaleissa. 

Vihreät tuo mieleen koiran oksennuksen. Ei muuta sanottavaa.

Pienet tilkepuolueet pitäisi lopettaa, sillä ne vain sotkevat asioita ja heitä käytetään vain tilkepuolueina, kun hallituksiin tarvitaan kansanedustajien enemmisö. Silloin mm. kristillisten parikin ääntä voi olla tarpeen.

Tämän pienen ja epätieteellisen puolueanalyysin perusteella paras on kuntavaalipäivänä vain nukkua.

Katselukerrat: 320

Väinö Okaruusu kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 08:31

Jäi tuossa jutussa mainitsematta, että nukkuvien puolue tulee olemaan suurin puolue kuntavaaleissa. Jos äänestysprosentti on esim. 60, niin nukkuvien puolueessa on 40 % kansasta. Se on paljon, sillä enemmistöllä muodostetaan jo hallituksia.

arvi matias marjamäki kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 08:37

Samoin Väinö, näin toimii meidänkin ruokakuntamme.

Olen tähän ikään mennessä noudattanut aina kansalaisvelvollisuuttani, mutta nyt teen poikkeuksen  Väinön esittämiä ajatuksia mukaellen.

Mika Helasvuo kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 08:46

Äänestämättä jättäminen on jokaisen oikeus, ei siinä mitään, mutta on aika turha itkeä sitten jälkikäteen tulosta.

Hapan Kaali kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 08:51

Ajattelen puolueista vähän kuin Väinö mutta äänestän kyllä, valitsen vähimmän huonon vaihtoehdon.

Annan pikkaisen anteeksi poliitikoille populismista, totuuden kaihtamisesta ja takinkäännöistä aivan sen vuoksi että täysin rehellisesti toimiva ehdokas ei koskaan tule valituksi.

John kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 09:26
Voisin äänestää vihreitä niin saadaan vieraan vallan joukot maaperällemme kurittamaan näitä liberaalidemokraatteja.
Väinö Okaruusu kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 09:27

Mika, äänestämättä jättäminen on tietoinen valinta ja kannanotto sekin. Kannanotto noudatettuun politiikkaan. 

Mitä siihen itkemiseen tulee, niin onko sillä väliä itkeäkö ennen vai jälkeen vaalien, kun itkeä pitää kuitenkin. Nytkään ei ole itku kaukana, kun ajatelee aikaa ja puheita ennen vaaleja ja nyt vaalien jälkeen. Elintaso vaan laskee ja leipä loppuu pöydistä. Pitänee lähteä leipäjonoon.

Kalle kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 09:32

Kyllä se äänestämättä jättäminen on tosiaankin kannanotto. Jos sitten käy piirtämässä lipukkeeseen esim kirkkoveneen, nostaa ainoastaan äänestysprosenttia; ei ole mikään kannanotto. 

Mika Helasvuo kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 10:10

Toki äänestämättä jättäminen on kannanotto, täysin merkityksetön sellainen.

Kalle kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 10:30

Onko sitten äänestäminen kaikissa tapauksissa enemmän merkityksellinen?

Pentti Tuominen kommentoi_ 16. maaliskuu 2017 11:17

 Minä taas ja meidän perhe on pitänyt äänestystä oikeutena ja velvollisuutena perinteisesti, niin kauan kun minä muistan. Jotenkin vaan tuntuu ja on aina tuntunut, että se äänestämättömyys ei ole mikään vaihtoehto, tai ainakin huono sellanen. Sen toki jokainen saa päättää tykönänsä. Ehkä meillä on osaksi vaikuttimena se, kun isä ja isoisä olivat aktiivisia kunnallispoliitikkoja, mutta silloin oli toiset ajat ja tavat.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot