Vuosi 2017 on jälleen vaaliaikaa ja kyseessä on kuntavaalit, joissa olen ehdolla Nokialla Sosialidemokraattisen Puolueen listalta.

 

Ensin taustaa kuntavaaleista, 2012 oli edelliset kuntavaalit ja 2016 olisi alun perin pitänyt olla vaalit, mutta kun tuli maakuntauudistus ja Sote uudistus ja sen lisäksi kuntavaalit siirrettiin syksystä kevääseen niin siitä johtuen nykyiset valtuutetut ”joutuivat työskentelemään” puoli vuotta pidempään ja tämän takia uusi kuntavaalipäivä on 9.4.2017 ja ennakko äänestys alkaa 29.3.2017 ja päättyy 4.4.2017. Ehdokas listat jätetään 28.2.2017 ja listat vahvistetaan 9.3.2017 jonka jälkeen on kuukausi aikaa hoitaa oma kampanja ja saada tarpeeksi ääniä, että pääsee vaikuttamaan ja ajamaan asioita, joita on miettinyt. Seuraavassa on hieman minun ajatuksia mitä ajan ollessani ehdokkaana.

 

Nuorisotyöttömyys:

Tarkoituksenani on parantaa nuorten työllistymistä, joka on Nokialla nyt noin 25% eli joka neljäs nuori on työtön, suunnitelmat olen jo tehnyt, miten pystyn niitä parantamaan, mutta tiedän ongelmat mitä politiikassa on, eli en missään nimessä yksin pysty muuttamaan vaan tarvitsen enemmistön puolelleni, ensimmäinen idea minulla on yrittää ajaa läpi pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattu kannustin raha jossa noin. 18-25 vuotiaan palkannut yritys saa tietyn summan rahaa, millä saa näkyvyyttä ja sitä kautta uusia asiakkaita ja mahdollisuus palkata uusia työntekijöitä, 26-37 vuotiaan palkannut yritys saa puolet tuosta nuorimpien palkkauksesta tulleesta rahasta ja 38-44 vuotiaan palkannut saa kolmas osan tuosta puolikkaasta koska minun mielestäni työuria pitäisi nostaa uran alusta.

 

Julkiset palvelut:

Julkisia palveluita on aivan liikaa jo yksityistetty. Itse yritän omassa kunnassani saada puolustettua ja parannettua julkisia palveluita, totuus on, että Nokialla on tarve uudelle terveysasemalle, mutta ongelmana on se, että kun se rakennetaan lähes samalle paikalle missä nykyinen on. Siirtyy vain nykyiselle parkkipaikalle ja ennen kuin saadaan uusi parkkipaikka/parkkitalo rakennettua, niin mihin tulee parkkipaikat niille ketkä ei pääse kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä, kun terveysasema on auennut uusissa tiloissa ja mistä on kulku, kun ensimmäinen osasto on siirtynyt, jos siirtyy ennen kuin koko rakentamisvaihe on valmis? Kirjaston paikka on Nokialla mietittänyt monia, itselläni oli ehdotus, mutta sitä oltiin jo kysytty kirjaston henkilökunnalta ja henkilökunta ei ollut halunnut siirtyä uuden Prisman tiloihin, jolloin varteen otettaviksi paikoiksi jäi vanhan kirjastotalon tilalle rakennettava uusiorakennus tai nykyisen S-Marketin tilat mitkä jäävät tyhjäksi, kun Prisma valmistuu. Uusi rakennus vanhan paikalle kohtaa samat ongelmat kuin vanha rakennus, eli ei ole helppo kulkuinen, Harju Centerin puoli pitää paaluttaa mikä nostaa hintoja jo pelkästään liikaa, mutta uuteen rakennukseen olisi mahdollista tehdä tällä hetkellä uimahallintiloissa olevat nuorisotilat jotka jäisi S-Marketin tiloihin siirtyessä uimahallin tiloihin. S-Marketin tiloihin rakennettuna kirjastolla olisi taas halvempaa, helppo kulkuinen invalideille ja siinä on myös hyvät parkkipaikat. Nuorisotiloille siinä vaiheessa, kun uimahalliin tarvitsee tehdä remontti/rakentaa uusi pitää löytää uusi paikka. Musiikki osaston saa rakennettua nykyisen S-Marketin tiloihin ja jos rakennetaan uusi uimahalli tai remontoidaan niin nuoriso tilat voi pysyä edelleen samassa uimahallin tiloissa.

 

Uimahallin remontin/uudelleen rakentamisen aikaan voisi rakentaa uimahallin taakse jälleen vesipuiston, mihin pääsy maksetaan uimahalliin ja sisäänkäynti olisi myös uimahallin tilojen kautta jolloin uimahallin pukuhuoneet ja suihkut ovat, myös vesipuiston käytössä. Kun olin ala-asteella, siellä uimahallin takana oli vesiliukumäet Vesihiisi nimellä toiminnassa ja tykkäsin käydä siellä

 

Lapsiperheet:

Itselläni ei ole lapsia ja sen takia ei ole omia kokemuksia, mutta minulla on ystäviä, kenellä on lapsia ja heiltä olen kuullut lapsiperheiden elämästä, joten haluan ajaa myös lapsiperheiden etua, etenkin pienituloisten lapsiperheiden, koska heillä ei välttämättä ole rahaa aina kaikkeen tarpeelliseen. Siitä syystä pienituloisten lapsiperheiden puolustaminen on myös minulla agendana, koska maksuton varhaiskoulutus on paraskeino saada pienituloisten lapset eskariin, olisin valmis jopa ehdottamaan ns. maksu kyvyn mukaan tapahtuvaa maksullista varhaiskasvatusta jossa kaikista pienituloisimmat perheet saisi täysin ilmaiseksi ja tasoittain nostettaisiin summaa, jossa nykyinen hinta on se kallein mahdollinen, on perheitä, jossa on hyväksi, jos lapsi on päivähoidossa, vaikka olisi toinen vanhemmista kotona. Esim. kahden lapsen perheet saa äiti vähän äitiyslomalla ollessaan hieman vapaata aikaa vauvan nukkuessa, kun vanhempi lapsista on päivähoidossa, vaikka olisi vain puolipäivä hoidossa.

 

Marko Malezer sd, Nokia

Katselukerrat: 80

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot