"Kun hutsu lakanoihin vilahtaa, niin raha seurakuntaan kilahtaa..." - Vai kilahtaako sittenkään?

Viime torstaina Moro lehti uutisoi Omenahotellin lopettavan Tampereella.

Niin hotelliketjun kuin seurakunnankin suulla vakuuteltiin, että Omenahotelli on halunnut purkaa vuokrasopimuksensa etuajassa ja Tampereen evankelisluterilaiset seurakunnat ovat sen hyväksyneet. Kaikki on siis sovittu hyvässä yhteisymmärryksessä.

Kun Omenahotelli leimattiin ilotyttöjen tukikohdaksi ja asiaan tehtiin joitain korjauksia, ei se vaikuttanut kuitenkaan millään tapaa ilotyttöjen määrään hotellissa. Niitä parveilee paikalla aivan kuten ennenkin. Ehkä se on saanut mone karsastamaan Omenaa.

Toisaalta Tamperen evankelisluterilaiset seurakunnat olisivat saaneet touhun loppumaan jo aikapäiviä sitten, mutta se on toimillaan hyväksynyt Omenassa käytävän ilotyttöbisneksen. Kun hutsu lakanoihin vilahtaa, niin raha seurakuntaan kilahtaa. Näin pitäisi olla. Omenahotelli maksaa noin 50.000 euroa kuukaudessa vuokraa. Se on siis hyvä vuokralainen. Niin hyvä, ettei seurakuntien moraalia haittaa yhtään se, miten vuokralaisen hotelliasiakkaat ansionsa hankkivat. Seurakunta pesee kätensä.

Mutta heitän kysymyksen:

Miten on mahdollista, että Omenahotellilla on jäänyt seurakunnille puolen vuoden vuokrat maksamatta? Vuokrarästiä on kertynyt 315.000 euroa. Toisaalla Tampereen evalkelisluterilaiset seurakunnan valittelevat tiukkaa taloutta ja karsivat lapsi- ja perhetyöstä, Samaan aikaan vuokralainen pääsee kasvattamaan tähtitieteelliset vuokrarästit.

Sitten kun Tampereen evankelisluterilaisen seurakunnan työntekijä yrittää puuttua asiaan, saada vuokrarästiasian jonkinlaiseen ratkaisuun, ylemmältä taholta tulee käsky, joka kieltää puuttumasta asiaan.

 

Ok, kysymyksessä on liikesuhde, joka perustuu Tampereen evankelisluterialisen seurakunnan ja Omenahotellin väliseen sopimukseen. Sitä ei saisi kovasti kommentoida kumpikaan osapuoli ilman toisen suostumusta. Tästä huolimatta molemmat osapuolet myötäilevät toisiaan viime torstain Moron jutussa. Jotkut sanoisivat, että jutussa puhutaan muunneltua totuutta, minä käyttäisin sanaa valehdellaan. Kuinka se valehtelu sopii kirkon arvomaailmaan.

Katselukerrat: 302

Neuvos kommentoi_ 18. maaliskuu 2014 17:14

Pontius Pilatuskin pesi kätensä.

Ahti Pontinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2014 01:08
Propagandaa

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot