Kuka johtaa Ranskaa - Macron vai kaksi vanhaa naista?

Kuten tunnettua Ranskan tuore presidentti Emmanuel Macron on vienyt vihille entisen opettajansa Brigitte Trogneuxen, joka on 25 vuotta miestään vanhempi. Ei siis ihme, että esim. Italian entinen pääministeri tokaisi, että Emmanuelilla on vierellään "hyvän näköinen äitinsä".

Maria Le Pen taas sanoi vaalitaistelun ollessa kuumimillaan, että valitaan kumpi hyvänsä presidentiksi, Ranskaa johtaa nainen, joko Le Pen tai Saksan liittokansleri Merkel. 

Ja niinhän siinä kävi. Emmanuel valittiin Ranskan uudeksi presidentiksi ja Emmanuelia määräävät nyt vanha vaimo 64v. ja vanha saksalainen rautarouva 62 v.

Ranska ei pysty tekemään mitään EU:ssa ilman Saksaa. Näin ollen Ranska on täysin riippuvainen Saksasta ja Saksan intresseistä.

Macronilla on visio, jonka mukaan EU:n perussopimusta on muutettava niin, että EU:sta tulee käytännössä liittovaltio, kun kaikki varat ja velat pannaan yhteen. Mutta sen vision toteutuminen on kiinni Saksan intresseistä. Sitäpaitsi EU:n perussopimusta ei niin vain muuteta. Se vaatii kaikkien jäsenvaltioiden parlamenttien ratifioinnin. 

Käytännössä siis kaksi iäkästä naista johtaa nyt Ranskaa ja osin myös EU:ta. Siinä on myös ongelmansa. Tulevatko ne kaksi vanhaa naista keskenään toimeen. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin eivät tule. Kun välissä on nuori komea mies on vaarana, että siitä voi tulla elämää suurempi taistelu kahden naisen kesken. Luonto sen tikanpojankin puuhun vetää.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Ei ole ensimäinen kerta, kun suurvaltaa johtaa nainen presidentin takaa. Esimerkkejä ei tarvitse kaukaa hakea, sillä olihan mm. rouva Obama varteenotettava neuvonantaja miehelleen.

Poikkeuksellista tässä on se, että se samassa makuuhuoneessa majaileva puoliso saa rinnalleen naapurimaan rautarouvan paimentamaan Emmanuelia.

Tuleeko näistä aineksista romanttinen komedia, tragikomedia, draama tai peräti murhenäytelmä? Sen aika näyttää.

Katselukerrat: 64

Kyuu Eturautti kommentoi_ 17. toukokuu 2017 19:03

Macron on tyypillinen pusipusipopulisti, eli eiköhän se ole aika selvää ettei hän saa komennettua edes sähköhammasharjaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot