"Kuinka rikas köyhä voi olla?" -fil.

Rikkaus kismittää – kateuden piikkipistos persuuksissa kirvelee, kun naapurilla on enemmän, suurempaa ja arvokkaampaa – eukkokin on kauniimpi, tai ainakin siltä näyttää. Suomalaisten perikateuden rinnalle ponnahti maailmanluokan listaus 85 umpiorikkaasta, joiden varallisuus ylittää 2000 miljoonan ihmisen kaikki omistukset yhteensä.

Rikkauden määritelmä on rahallinen arvo, jonka määräytyminen riippuu kysynnästä. Nälänhädän edessä setelirahoilla on pieni hivenainepitoisuus ja timenteilla ei nälkä lähde. Rikkaus on siis suhteellista – rikas on se, joka ymmärtää elämän merkityksen ja päättymisen olevan lopullinen kullekkin sosisaaliturvatunnukselle.

Todellista rikkautta on evoluution määrittämä suvunjatkaminen

geeniperimä vie eteenpäin ikuista kateutta, kilpailuhalua ja näyttämis- ja vertailuelämän maallisfilosofiaa, ellei vanhemmat oivalla opettaa elämän merkitystä sopeumana omaan ympäristökululokeroonsa 1] – jossa määrää muukin tekijä kuin materiaalisen näyttöhalun ostovoima.

...

1] Ympäristökululokerossa on juuri se sinulle tarkoitettu hiilielämäsi mittainen biomassasuhteellinen elämisenammentamistase, josta saat ravintosi elinkaareesi suhteutettuna!

Onko viimeisessä puvussasi ne kuuluisat taskut?

Käärinliinoissa ei ole kuulemma niitä taskuja ole ja laihialaisen antamaa muistolahjaa shekkinä ei voi lunastaa. Matka maallisuudesta monen uskonnon Onnelaan ei täällä meillä tunne lipun hintaa eikä sen lunastukseen kuulemma tarvitse maallista mammonaa. Vilvoittavat purot odottavat niin rikasta kuin köyhääkin – tasamitallisina mielenkuohun viilentäjinä.

Mistä johtui niin ankara pulinan ja pöhinän ruplutus?

Miksi me innostuimme niin valtavasti tästä tilastonikkareiden teoreettisesta arvonnasta, jossa 85 rikkainta omistaa hamuamisnäyttöä enemmän kuin maapallon 2000 miljoonalla köyhimmällä yhteensä. Mistä me lopulta tiedämme mikä rikkaus muhii 2000 miljoonan ihmisen perinnössä ja perintötekijöissä. Ilman jälkeläistä perintöjäkään ei saa ”omilleen” siirretyiksi. Se on kuitenkin varmaa, että nuo 2000 miljoonaa sikiävät niin reippaasti, etä näistä 85:stä ei jää edes pölyhiukkasta muistona jäljelle. Mitä se rikkaus siis on?

Materiaalinen rikkaus on näyttö- ja vertailutaloutta

Rikkaus on ostovoiman esittelyä – kunkin hetken mitattua ostovoimaa, joka voi ”viimeisellä portilla” olla arvoltaan ympäripyöreä nolla. Leipäpala voi olla arvokkaampi kuin suurinkaan kultakimpale. Saharassa litran vesipullo on enemmän elämänjatkaja kuin arvokkainkaan huvijahti Välimerellä.

Rikkaus asuu päässämme2]

rikkautta on kyky huomioida oma paikka hiilielämämme biolokerossa, tajuten, että enempää ei voi ottaa, kuin on oma biomassasuhteellisuus muuhun elävään biomateriaaliin nähden! Vaikeaako ymmärtää – niin.

2] Kiinan edesmennyt pieni suuri mies – Deng Xiaoping kehotti kansalaisiaan menemään ja rikastumaan. Tänään on yhä suuri arvoitus, mitä Deng lopulta tarkoitti. On arvailuja, mutta niihin palataan myöhemmin omana erillisenä kirjoituksena ”Uusi uljas maailma

Äkkirikas voi olla herännäinen tai vaikkapa lottovoiton kuittaaja

Loton todennäköisyys on lähes olematon, mutta heräämisen mahdollisuus on kaikilla. Avaatko milloin ovesi tähän huomiotsemisen uuteen maailmaan, jossa jakauman merkitys kasvaa suurimmaksi rikkaudeksi ymmärtää mistä elomme ammennamme?

...

Mitä sinä teet miljoonan euron käteisnipulla, kun elämästäsi on jäljellä yksi vuorokausi?” – … ja otetaan inhimillisempi kysymys loppuun: ”Minne Sinä matkustaisit, jos pääsisit aivan minne haluat – mutta olisit ainut ihminen maan päällä?

EXTRA

Oppimisen ja elämänhallinnan uusi maailma

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158594-opettamisen-ja-el... – [US_P/il]

...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL US Vf IL - BLOG 29778

---21012014---

doc:: rikkaus_kismittaa_21012014.doc – OpenOffice Writer

454 | 3855

Katselukerrat: 504

teuvomast kommentoi_ 21. tammikuu 2014 15:11

Ilkan asia peräset blokit on kaiken  kaikkiaan hyviä,  ja vakavasti otettavia niin tämäkin, jos niissä hakee jonkun vian  niin blokin pituus,  mutta se ei  ole lainkaan huono asia,  onpahan selvääkin selvemmin asia tuotu julki terv tepivaari  

teuvomast kommentoi_ 21. tammikuu 2014 15:39

Älä ulff vertaa muita maitameille meillä oli edesmenneen vaimoni kanssa kaksi kummi tyttöä tuolla intiassa maksoime n 25 ekee kk yhdelle ja sillä summalla he söivät neli henkinen perhe kk siinä sulle köyhyttä . 

Mutta koitappas saada suomessa ruokaa kuukaudeksi  tuolla summalla edes yhdelle oletkin fakiiri silloin . terv tepivaari 

teuvomast kommentoi_ 21. tammikuu 2014 15:40

Niin ne tytöt olivat eri perheistä ei samasta terv tepivaari 

Neuvos kommentoi_ 21. tammikuu 2014 15:52

Ihminen on susi ihmiselle.

Demogratiassa enemmistö voisi päättää miten varallisuus jaetaan.

Ilkka Luoma kommentoi_ 21. tammikuu 2014 16:10

Markkinatalouden vallanpitäjän arvo on puhtaasti osto- ja näyttövoimassa, ja siitä täytyy pitää kynsin hampain kiinni. Hengeltään rikkaalla on helpompaa - hän saa usein ajattelevilta aitoa arvostusta ja kunnioitusta. Raharikkaan konkurssioituessa - hänen valta murenee meren aaltoihin ... jossa hän hukkuu massoihin. Äly sen sijaan jää pinnalle ja ui saareen pelastamaan sieluja.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 21. tammikuu 2014 16:32

Kerron nyt suuren pankkisalaisuuden:

Olen Universal Bankin yksi pääomistajista. Sen pääoma on suunnaton ja koostuu ihmisten siihen antamista "pää"- omista. Näin laskien omistan valtavan osuuden osakkuuksista riippuen siitä, millaisia "pää"-omia hankin(mme) pankkimme "tileille" tuottamaan lisäarvoa elämään. Kaikki valuutat kelpaavat, ajatusvaluuttakin. Tilin numero on omassa päässäsi eikä sitä pysty kukaan hakkeroimaan.

Minut kutsui omistajaksi vuosia sitten juuri edesmennyt valtavan henkisen omaisuuden kartuttanut 95-vuotias viisas nainen, iältään fyysisesti vanha, mutta universaaleilta ajatuksiltaan nopea toimija ja yksi tuottoisin pankin suuromistajista. Hänen "pää"-omapiirinsä on ilmeisimmin Suomen suurin tässä pankkimaailmassa. Tuottoa tulee, kun panee vain pienen oman "pää"-omansa likoamaan.

Rexa von Ritter kommentoi_ 21. tammikuu 2014 16:52

Ei tule kateellisuutta pankkihenkilöistä.Paineet on kovat rahan käsittelyssä.

Ilkka Luoma kommentoi_ 21. tammikuu 2014 17:17

Nyt herää kysymys - kuka on ansainnut rehellisesti oman palkkansa tai tulonsa!

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=993619

Rexa von Ritter kommentoi_ 21. tammikuu 2014 17:27

"Kuinka köyhä voi rikas olla".Rikkaat valittavat useasti tulojensa vähyyttä,ja osoittavat pettymystä osakemarkkinoilla ?Moni köyhä tietää paikkansa,eikä koskaan valita.

Rexa von Ritter kommentoi_ 21. tammikuu 2014 17:36

Kuinka moni on ansainnut omaisuutensa,omalla työllään.Tuohon ei uskalla edes arvioida mitään,ilman todisteita.Tuntipalkkaisen possupankin "lihavuuden" voi helposti laskea koko henkilön elämänjakson ajalta.Verotushistoria on paras todiste.Vaatimaton osa kansasta pärjää omilla tuloillaan päättäessään työvuotensa.Suoranaisia rosvojakin on,mutta olkoon.Oppineemmat kertokoot niistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot