(Otsikko on hätkähdyttävä – ja yhtä hyytävä oli Belgian kuninkaan Leopold II:n |1 toimet Afrikan Kongossa; tapetun mustan kuitiksi kelpasi tuotu vasen käsi, jolla nosti tapporahan. Rujon hyytävää, ja aina viattomat kärsivät)

 

[ … sivusta seurannut Erkki halusi nähdä kaikki kuvat itsemurhaiskijöiden aiheuttamasta katastrofista, siksi taajaan meidänkin media lietsoo aihetta |2. Tätäkin lentokenttä ja metroiskua on huudatettu uutisoinnissa |3 – toistokierteellä – jo kymmeniä kertoja – ja kaikki tämä palvelee iskun tekijöiden takaisia voimia, jotka juuri haluavat tämän julkisuuden! … ]

Eurooppa on sovelias kohde. Lontoo, Pariisi, Madrid ja nyt Bryssel – näillä täytyy olla jokin yhteinen nimittäjä – unohtamatta 9/11 kaksoistornien lentoiskua.  Yhdeksi nimittäjäksi saamme Naton – lännen sotilasliiton. Tämä ei riitä. On jotakin muutakin, paljon patoutuneempaa. Tarkastellaan historiaa |4. Eteen tulee vääjäämättä kolonialismi |5

|5 Kolonialismi ja imperialismi ~ http://www.tieteessatapahtuu.fi/0805/sarkka.pdf -

 

Lähi-itä on ruutitynnyri

Koko Lähi-itä oli englantilaisten ja ranskalaisten hallinnassa |6. Rajoja piirreltiin mielin määrin ja raaka-aineita vietiin Eurooppaan pilkkahintaan. Omaa kristillisyyden uskoa vietiin alusmaihin – jo läheisen Jerusalemin tähden, olihan se kolmen uskonnon alkukoti.  Täytyy myös tarkastella arabien, muhamettilaisten ja juutalaisten kipupisteitä |7 – unohtamatta valkoisen eurooppalaisen isännän otteita.

|7 ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_israel_nae_rauhanmah... - [19085 kommenttia]

 

Kolonialismi

Eurooppalaiset valloittivat miltei koko maapallon – Amerikoista Aasiaan. Tavoitteena oli saada riittävä raaka-ainesaanto kehittyvälle teollisuudelle, siis lopulta kulutukselle, jonka myötä muun muassa kuningashuoneet rikastuivat ylläpitämään sotavoimia ja laivastoja tuoden järjestystä valloittamillaan alueilla. Alussa esitetty yhteys mustan Afrikan liitoksesta Belgiaan oli karmeudessaan poikkeuksellinen.

On selvää, että eurooppalaiset isäntämaat ryöstivät alusmaitaan. Alusmaina olivat myös Lähi-itä, Afrikka ja Aasia – juuri sellaiset valtiot, joista tulee nyt EU - Eurooppaan hallitsemattomasti pakolaisia |8 – elintaso- tai muista hädän syistä.

EU – pääkaupunki Bryssel on ottanut paljon vierastyöläisiä kaupunkiinsa, niin paljon, että sinne on muodostunut puolittaisia ghettoja, kuten Ranskaankin. Muistamme Ranskan mellakat jo kymmenen vuoden takaa |9. Kaikkeen tähän juontuu syy-yhteydet dominoina kolonialismiin. Voisimme varovaisesti sanoa, että nyt niitämme sitä mitä kylvimme. Ihmisten muisti on pitkä.

 

Euroopasta lähti liikkeelle maailman vallankumous

Uteliaina ja riittävän laivanrakennustekniikan kehittäneinä muun muassa portugalilaiset ja espanjalaiset löytöretkeilivät itselleen uusia mahdollisuuksia laajentaa valtaa, kauppaa, ryöstöä ja kuningashuoneidensa rikastumista tai niiden velkojen maksua.  

Muistamme koko Väli- ja Etelä-Amerikan valloituksen. Tuolloin ja myöhemminkin oli kiivaimmillaan ristin ja miekan tie |9 – alkuasukkaan kuin eurooppalaisen henki oli halpa. Valkoinen koki olevansa ihmisyyden herra – hyväksymässään sivistyksessä.

 

Nyt tämä vallankumous on kesken –

EU on suurimman haasteensa edessä. Rajat pullistelevat, pakolaisia tulee kaikista väylistä, ja kun tukit yhden – aukeaa toinen. Voimme vain arvailla kuinka paljon pakolaisten sekaan on soluttautunut ”soluja”, jotka vain odottavat toimenpidekäskyjä – jopa Suomeen. Olemmehan Irakissa USA:n rinnalla kouluttamassa kurdeja sotimaan |10. Olemme myös Afganistanissa – talebanien ja muslimien maassa |11.

 

Miksi Euroopassa ei katsota asioita niiden ytimiin?

Nyt uutisointi tuottaa aineistoa hirveyksistä, kuolleiden määrästä – haavoittuneista, verisistä kuvista ja meidän vapaudesta kuin erinomaisuudesta kansojen joukossa. On aivan selvää, että teot ovat ehdottoman tuomittavia, mutta tuon hokeminen ei estä seuraavia iskuja.

Nuo seuraavat iskut estyvät vain yhdellä tavalla; on avattava kaikki mahdolliset keskustelukanavat ja tartuttava härkää sarvista ja katsottava tämä syy-seurauksien dominopeli sen alkujuurille saakka. Ei ole muita vaihtoehtoja.

 

Maapallo ei ole vain lännenmiehen pallo,

 … se ei ole mustien pallo – ei kiinalaisten pallo. ei myöskään minkään yhden uskonnon pallo. Me olemme ihmiskunnan ja muun biosfäärillisen elämän pallo, jonka kaikki ihmisyyden voimavarat on keskitettävä jättimäisen ympäristö- ja ilmasto-ongelmien hoitoon |12. Tuohon hoitoon tarvitaan niin muslimi, kristitty kuin pakana tai keltainen -, punainen -, musta - ja valkoinen mies.

Lopulta kysyn miksi me suomalaisina olemme Afganistanissa ja Irakissa kuin Afrikan Malissa? |13 Eikö meidän olisi syytä keskittyä omiin ongelmiimme – näin me emme luo alustaa meille näihin terrori-iskuihin. Kantavatko päättäneet poliitikot vastuunsa, jos me saamme ensimmäisen iskun|14 tänne rauhaisaan lintukotoomme?

EXTRA

Terrorismin taakse kätkeytyy pohjaton epätoivo ja mistään välittämätön piittaamattomuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/07/terrorismin-takana-piilee-ept... -

Ristin ja miekan tie – ISIS ja SS ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/uskonsotien-suvaitsemattomuut... -

 

 

Tekstiin liittyvät viitenumerot

|1 Belgian Leopold II ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Leopold_II_(Belgia) 

|2 IS ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001143067.html -

|3 HS ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458613936434 -

|4 Eurooppalainen siirtomaapolitiikka ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Eurooppalaisten_siirtomaavalta -

|5 Kolonialismi ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolonialismi -

|6 Picot & Sykes salainen sopimus ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot_Agreement -

|7 [tyhjä]

|8 Pakolainen ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/pakolainen -

|9 Ranskan mellakat vuonna 2005 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mellakat-ovat-siirtyn... -

|9 Ristin ja miekan tie – ISIS ja SS ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/uskonsotien-suvaitsemattomuut... -

 

|10 Olemme myös Irakissa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/nykyhallituksemme-osapuoleksi... -

|11 Olemme Afganistanissa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-olemme-afganistaniss... -

|12 Ympäristö- ja ilmasto-ongelmat ~ http://www.hs.fi/tiede/a1458537700454 -

|13 Menimme Maliin – Ranskan pyynnöstä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/saammeko-lisaharmia-malista-a... -

|14 Sotkeudummeko itse terrorismin ikeeseen? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/sotkeutuuko-suomi-terrorismik...  -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | BL | BLOG 72005

---22032016---

DOC: Kostoisku_terrorismi_22032016 Microsoft Word Starter

615 | 735

Katselukerrat: 903

Neuvos kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 10:34

Ihan liiaksi uutisoidaan.

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 11:41

Jatkokirjoitus Brysselin terroristi-iskuun, käyttäen suomalaisen median otteita

(Kuhunkin otteeseen on lisätty niin kutsuttu omaingressi - kursivoituna, allekirjoittaneen huomio itse jutusta)

 

1

Nyt löytyy jo asiasisältöä ja nimenomaan lähiajan nykytavoitteet terrori-iskuille. Syitäkin esitellään tämän päivän lähtökohdista. Edelleen puuttuu syvällisempi analyysi.

[HS] ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458638876475 -

2

Brysselin isku

[HS] ~ http://www.hs.fi/m/aihe/brysselinisku/.. Kooste.

3

Iskuilla Eurooppaan pitkä historia – Isis kuvioihin vasta viime vuosina

[MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/iskuilla-eurooppaan-pi... ... Lähihistoriaa, mutta syy-seuraussuhdetta ei viedä riittävän kauas, että todelliset syyt paljastuisivat.

4

Kokoomuksen kansanedustaja vaatii puolueen viestintäpäällikön eroa Bryssel-viestinnän vuoksi
[MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kokoomuksen-kansanedust... - Prototyyppi - kokoomuslainen liikkeellä.

5

PS - kansanedustaja kutsui Brysselin iskuja after partyiksi: "Vitsailen ja vi**uilen mieleni kuntoon"
[MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ps-kansanedustaja-kutsu... -... Reviiripuolustajat äänessä.

6

Asiantuntija MTV:lle: Näistä syistä Isis iski Brysseliin
[MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/asiantuntija-mtv-lle-n... -... Tyhjähköä selitystä, kun tarkkaan luetaan.

7

Asiantuntija: Brysselin iskuissa on tyypilliset globaalin jihadismin piirteet
[Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/asiantuntija_brysselin_iskuissa_on_tyypillise... -... jälleen melko tyhjää tekstiä.

8

Ulkoministeri Timo Soini: Euroopassa on vakava terrorismiongelma 
[Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/soini_euroopassa_on_vakava_terrorismiongelma/... -... Soinilta melko turhaa tekstiä - ne vakiot, jotka tiedetään. Sen sijaan voisi miettiä miksi näitä iskuja tulee.

9

Analyysi: Eurooppa vapisee – terroristit tuntuvat olevan jatkuvasti askeleen edellä 

[Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_eurooppa_vapisee__terroristit_tuntuv... -... Näinköhän pidätetty kertoo ja pettää toverinsa? Ei, mieluummin kuolee, sillä kosto suuntautuisi hänen perheeseen ja sukuun. Sen sijaan hän voi kertoa miksi isketään. Tähän tosin tiedetään jo vastaukset.

10

Terrorismista Euroopassa kertovia taulukoita voidaan projisoida moneen tarkoitukseen - erilaisin, mutta toteen perustuvin grafiikoin.

[Infographic] ~ https://www.statista.com/chart/4093/people-killed-by-terrorist-atta... - Havaitaan, että terrori-iskuja Euroopassa on tehty 1970 – luvulta lähtien paljon enemmän kuin viime vuosina – ja tiheämmin.

 

Perustuu alkuperäiseen kansalaiskirjoitukseen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/brysselin-kostonisku-uskoen-t... -

 

261 |

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 15:38

Ilta-Sanomat: Kova väite Isisin ”punaisen listan” kohteista leviää – asiantuntija: Näin iskukohteet valitaan


http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001144181.html. -

 
... Suomi ei ole herättävä kohde, paitsi, että olemme kaikilla rintamilla mukana, niin Irakissa, Afganistanissa kuin Malissa. Ehkä pahin tilanteemme syntyy siitä, ettei turvallisuuskoneistomme ole vielä kohdannut yhtään iskua! Tämän myös Suomeen hengissä palanneet isis-kävijät tietävät.

Tomi Vaalisto kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 15:49

Nyt taisi unohtua, että eniten terrorismin uhreina Euroopassa on kuollut ihmisiä Venäjällä: http://www.johnstonsarchive.net/terrorism/wrjp255i.html

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 16:06

HS: Suomi pohtii suurta lisäjoukkoa Libanoniin – vastaus Ranskan avunpyyntöön Pariisin terrori-iskujen jäljiltä


http://www.hs.fi/kotimaa/a1458632080025 -  

... Tulisiko Suomen miettiä huolella milloin minkäkin lipun alla toimii? Pitäisikö Suomen keskittyä rauhanvälittäjäksi neuvottelukäynnistäjänä ja -koordinaattorina, eikä niinkään sotilaina yksipuolisten lippujen alta.

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 18:27

Katsotaanhan faktisempia tutkimuksia ja luetteloita:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_terrori-iskuista

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001035157.html

Pahiten terrorismi koettelee kuitenkin viittä Euroopan ulkopuolista maata eli Irakia, Nigeriaa, Pakistania, Afganistania ja Syyriaa. Yhdysvaltain ulkoministeriön vuonna 2014 kaikista maailmassa tehdyistä terrori-iskuista yli 60 prosenttia tehtiin näissä viidessä maassa.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan vuonna 2014 maailmassa tehtiin 13 463 terrori-iskua, joissa kuoli 32 700 ihmistä. Haavoittuneita iskuissa oli 34 700. Lähes 10 000 uhreista sai surmansa Irakissa tehdyissä iskuissa.

http://yle.fi/uutiset/madrid_lontoo_pariisi_-_euroopassa_on_ollut_u...

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 18:30

Kartassa ja raportissa näkyy muun muassa suunnitelma siitä, mihin maihin Isis aikoo hyökätä, mitkä maat ovat isku-listan kärjessä ja minne on tarkoitus tehdä Ramadanin aikaan hyökkäyksiä.

ISW:n tutkimuksessa sanotaan, että ääri-islamilainen terroristiryhmä Isis hyödyntää uskonnollisia jännitteitä ja pyrkii syöstämään maailmaa kaaokseen niin paljon Ramadanin aikaan, kuin se voi. Ramadan loppuu heinäkuun 17. päivä.

Mies tappoi viime perjantaina ainakin 38 ihmistä ja haavoitti ainakin 36 ihmistä turistien suosimalla Soussen rannalla Tunisiassa. Isis ilmoittautui iskun tekijäksi.

Pariisin tammikuisen Charlie Hebdo -hyökkäyksen jälkeen Suomessa on Supon mukaan varauduttu entistä paremmin terroristi-iskuihin.

Suomessa on aiemminkin pelätty terroristi-iskuja. Vuonna 2010 Tukholman keskustan pommi-iskujen jälkeen silloinen tasavallan presidentti Tarja Halonen muistutti, että lintukodot ovat katoamassa ja Suomessakin iskut ovat mahdollisia.

Supon arvion mukaan terrorismin uhka on suhteellisen vähäinen Suomessa. Yksittäisten radikalisoituneiden islamistien väkivaltatekojen uhka on kasvanut, kuten muuallakin Euroopassa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015070119962394_uu.shtml

Heikki Karjalainen kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 18:43

Ilkka

Sun juttujasi ei kukaan jaksa lukea. Koeta oppia nyt vihdoinkin tiivistää sanomaasi. Tällä tavalla viestisi ei mene kenellekään perille. Tämä on blogi- ei kirja ! Eikä slow journalismiakaan !

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 19:25

Heikki, lukeminenhan on vapaaehtoista. En hännystele - teen tyylilläni, ne lukevat, jotka tahtovat ja ne kommentoivat, jotka katsovat olevan jotain sanottavaa. En seuraa lukemia, en seuraa avauksia - vain kommentteja, joihin koetan vastata. Vanha koira ei uusille tavoille opi. Saan tosin paljon myös toisen tyyppistä palautetta :-) 

Tomi Vaalisto kommentoi_ 24. maaliskuu 2016 08:38

Asiahan koskee Ilun tätä väitettä: "Eurooppa on sovelias kohde. Lontoo, Pariisi, Madrid ja nyt Bryssel – näillä täytyy olla jokin yhteinen nimittäjä – unohtamatta 9/11 kaksoistornien lentoiskua.  Yhdeksi nimittäjäksi saamme Naton – lännen sotilasliiton"

Wikihän on epäluotettava lähde mutta tiedetään, että pahimmat terrori-iskut eivät suinkaan ole kohdistuneet Pohjois-Atlantin puolustusliiton jäsenmaihin vaan Afrikkaan, Itä-Eurooppaan ja Lähi-Itään.

Pahin Natomaahan kohdistunut terrori-isku on Lockerbie 1988. 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot