Kokoomuksen nuoret siirtyvät peruslinjoille - persulinjoille

Papin kaapuinen rautakypärä kokoomuslainen a´la Kari *] on menneisyyttä. Kokoomus on toivo ja työmies (millään tavoin tässä halventamalla rehtiä työmiestä) – Kokoomus on myös yleispuolue, joka menetti identiteettinsä 1] ja arvoaatteensa.

Tänään Kokoomus Nuoret ry ottaa irtiottoa nk. ”ukkokokoomuksesta”, jossa virtaa kataismaiset asiasisällöttömät hokemat hyvinvoinnista, työntekemisestä, natotuksesta ja läntisestä itsepintaisuusväittämistä. Kokoomus oli pitkään suurin puolue – nuori puheenjohtaja oli antanut uskoa, voimaa ja tavoitehakuisuutta.

Mersun takapenkki rämetti Kokoomuksen materiaaliseksi kulutusyhteiskuntapuolueeksi, jossa mahtailevat näyttö- ja vertailutalouksien 2] airueet. Kokoomus oli tehnyt suuren harppauksen pois sellaisesta, jossa oli arvot ja aatteet. Nämä arvoaatteelliset karkasivat kalluppien mukaan Keskustaan ja Perussuomalaisiin.

Kokoomus Nuoret räväytti irtiotolla

Nyt peräänkuulutetaan reippaasti soinilaisten ja halla-aholaisten teesejä – hyväksymällä ”kiihoituksen kansanjoukkoja” vastaan sekä lakkauttaisivat vähemmistövaltuutetun tehtävät ja viran. Kokoomusnuorista on tullut reviiripuolustajia 3]

Tasavero juoksuttaa yhteiskuntaa kilpailutilanteeseen, voimakkaammin kuin progressiot, joista luodaan nyt vihervasureiden voimin kansalaispalkan 4] alkeita. Kokoomusnuoret eivät halunne vapaamatkustajia, vaan yrittämistä, oveluutta, peliä ja menestymistä – ainakin materiaalisin mittapuin.

Suomi kuuluu suomalaisille,

ja arvaan, että kokoomusnuoret huutavat aitosuomalaisuuden perään – ”Suomi on hyvä maa, ja sitä puolustaa parhaiten aitosuomalainen itse” -näin suunilleen nuorten ihannoima edesmennyt isänmaan sinivalkoinen ääni, kenraali Adolf Ehnrooth 5] usein maalaili.

..

Suomesta puuttuu aito oikeistolainen puolue,

sille perustoja luodaan perussuomalaisten äärisiivistä, Itsenäisyyspuolueesta kuin vielä järjestäytymättömistä liikkeistä, joita muhii jo pinnan alla. Soiniintuneiden halla-aholaisten mielenliikkeitä arvaillaan – puhumattakaan hakkaraislaisten orastavista mielenvärähtelyistä.

Huuto menneisyydestä – IKL?

Ajaako Kokoomus Nuoret ry ukkopuoluettaan katsomaan totuutta silmiin? Reivaako kokoomusnuoret ikiaikaisista Ilkka Kanervan 6]maailman avoinna suuntaan tai toiseen” ideologiasta selkokieliseen isänmaan puolustamiseen, historia-arvojen nostoon sekä perinteelliseen 'aito Suomi, hyvä itsenäinen Suomi' suuntaan?

Nuorten kapina – vai kapina jo laajemminkin?

Kokoomuksessa saattaa muhia muutoinkin voimakas pinnanalainen kapinaliike saamattomuutta kohtaan – aika on jo muutoksille ja vahvoille johtajille; ehkä vain Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusen vahva persoona puolueen sisällä on pitänyt muutosvoimat toistaiseksi aisoissa.

Kokoomus luo nahkansa –

sillä sen taustajoukot ovat jo kyllääntyneet väripalettihallitukseen 7], joka ei kykene ajamaan aitokokoomuslaisia aatteita kansakuntamme hyväksi. Reivaus alkaa puheenjohtajan vaihtumisesta – eroava pääministeri ei voi olla puolueensa keulakuva, sillä sextetti on elonsa illassa ja jo ”kreikka III” saattaa suistaa hallituksen nurin, koska pinna palaa lopulta kärsivällisimmiltakin myötäilijöiltä.

...

VIITTEET

*] Kari – taitelijaprofessori Kari Suomalainen, tunnetuin pilapiirtäjämme

1] Hyveellistävä kansallistunne ja identiteetti itsestämme ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148081-tarvitaanko-kansa... - [US_P/il]

2] Evoluution aivokapina vastustaa näyttö- ja vertailutaloutta? ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/evolutiivinen-aivok... - [AL/BLOG/il]

3] Reviiripuolustus ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103988-reviiripuolustus-... - [US_P/il]

4] Kansalaispalkat alkeet ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148266-sixpack-loi-kansa... - [US_P/il]

5] Kun presidentti Halonen ei suostunut kenraalin viimeiseen toiveeseen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/01/tasavaltamme-presidentin-arvo... - [BLOG/il]

6] CASE – Ilkka Kanerva ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/case-ilkka-kanerva.html – [BLOG/il]

7] Onko meillä kansakuntana varaa ylläpitää Kataisen sextettiä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 - [IL/Kesk./il]

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

Kansalaisaktivisti ja suomalaisuuden kannattaja

...

EXTRA

Kokoomus Nuoret ry:n esiinmarssi – uudistajina?

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124141-menkaa-ja-rikastu... - [US_P/Il]

Schubak ~ ääniä oikealta ja vahvuuden lakien kunnioittamisesta – prototyyppikokoomuslainen?

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123560-prototyyppi-kokoo... - [US_P/il]

AL – US

BLOG 22 736 | 2 051 - IL

---09092013---

doc.: kokoomusnuoret_09092013.doc – OpenOffice.org Writer

463 | 4750 

Katselukerrat: 1023

Neuvos kommentoi_ 9. syyskuu 2013 11:50

Hyvä irtiotto - nuoret ovat älykkäitä.

lootuskukka kommentoi_ 9. syyskuu 2013 13:14

Oikeisto on oikeisto - sekä sekoomuksessa että persuissa !

Ilkka Luoma kommentoi_ 9. syyskuu 2013 13:14

IKL vai NSDAP esikuvina? ;-)

korhonen rauno kommentoi_ 9. syyskuu 2013 14:45

 Kyllä tässä on minun mielestäni otettu käyttöön VÄYRYSOPPI. Ollaan muka

erimieltä vaikka ollaan samaa mieltä. Täällä konstilla yritetään pelastaa

kannatuksen hiipuminen.Kansalaisten hämäämiseksi tehty operaatio.

Samaa sarjaa kuin vaalilupaukset, jotka voidaan unohtaa.

Jari Niemelä kommentoi_ 9. syyskuu 2013 15:35

Sekoomuksen johto Käteinen etunenässä on torpannut aina kaikki kokoomusnuorten ehdotukset. Näin tulee käymään näidenkin ehdotuksien kanssa.

Ilkka Luoma kommentoi_ 9. syyskuu 2013 15:50

Oliko niin, että puolueen johto torppasi ruotsinkielen vapaaehtoiseksi ponnenkin, minkä puoluekokous enemmistönä antoi ...?

tapio august mäkeläinen kommentoi_ 9. syyskuu 2013 15:58

Hyvin on rebuplikaanien opit tarttuneet. Jos ja kun kieltämättä 70- luvulle jääneestä tyämarkkinamekanismista päästään niin siihen ei ole valmiita työnanjat eikä työntekijät yhdellä hyppäyksellä. Kandeis hieman miettiä mietti. Miten kyseiseen linjaukseen päädytään. Toivottavasti kokoomusnuoret tuntee mistä puhuvat. Yleissituvuus on aikuisten hommaa ja yrittäjien  lobbareiden hokemien toistaminen tuntuu pateettiselta. Siinä ovat oikeassa, että jotain tuolle monoliitille on tehtävä mutta yleissitovuuden poisto ei riitä. Se nyt on varma ettei missään enää ole työmarkkinoiden villiä länttä. Pahin asetelma on jos kaikki työlait säädetään lailla, jolloin syteemi jäykistyy entisestään. 

Muihin ajatuksiin en ota kantaa.

könä kommentoi_ 9. syyskuu 2013 16:04

Ilkka Luoma kommentoi_ 8 minuuttia sitten

Oliko niin, että puolueen johto torppasi ruotsinkielen vapaaehtoiseksi ponnenkin, minkä puoluekokous enemmistönä antoi ...?

Katainen torppas. Osa johdosta oli aloitteen kannalla, mutta sitä ei kerrottu julkisuuteen.

Oula Lintula kommentoi_ 9. syyskuu 2013 17:04

Parempaan suuntaan olisi kokoomus menossa, jos tämä vaan näkyisi käytännön linjassa. Mutta eihän se näy, kokoomus tekee ennemmin lehmänkauppoja vasemmiston kanssa. Jos emopuolueen linja olisi nuorisoliiton linja, niin varmaan en olisi itsekään halunnut erota.

Erityisen yllättävää on tuki sananvapaudelle. Lisää näitä.

Eemeli kommentoi_ 9. syyskuu 2013 17:31

Ei vaan vähemmän. Älkää äänestäkö kokoomusta. Ilkeiden ihmisten puolue.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot