Työn teettäminen Kiinassa ei tule enää Suomea halvemmaksi, kun kyse on vaativasta insinöörityöstä. Palkat ovat nousseet Kiinassa nopeasti, jopa suomalaisia paremmiksi. Halutun insinöörin pohjapalkka voi yltää jo 4 000-5 000 euroon - vain bulkkityö on enää selvästi suomalaista halvempaa.

Lähde: http://www.3t.fi/artikkeli/uutiset/tyoelama/katso_miten_kiinassa_ti...

Ajattelemisen aihetta antoi suomalaisen työn hinta

Katselukerrat: 677

al1947 kommentoi_ 14. kesäkuu 2013 15:09

Lue 3T-lehti 14.6.2013 ja hämmästy!

al1947 kommentoi_ 14. kesäkuu 2013 15:16

Samainen lehti kirjoittaa myös, että

"Pyöränvalmistaja Helkama Velox siirtää loputkin Jopo-polkupyörien valmistuksen Taiwanista Suomeen. "

Neuvos kommentoi_ 14. kesäkuu 2013 15:33

Palataanko häntä koipien välissä nolona ja paljon menetettynä?

Kari Rönkä kommentoi_ 14. kesäkuu 2013 15:46

Jutun ja taulukon tiedot ovat mielenkiintoisen ristiriitaisia.

Pohto kommentoi_ 14. kesäkuu 2013 16:05

Kari Rönkä: Mitä tarkoitat kommentillasi?

Pohto kommentoi_ 14. kesäkuu 2013 16:14

Jutun tiedot sinänsä eivät minua yllätä. Olen itse työskennellyt kiinalaisten ja intialaisten kanssa ja jo muutama vuosi sitten sain heiltä ihan samantuuntaisia tietoja kuin tässä jutussa olevat. Kiinassa ja Intiassa moni ihminen tulee toimeen alle 100 eurolla kuussa, joten 400 - 500 euron kuukausipalkalla siellä elelee jo ihan mukavasti. Niinpä vastavalmistuneen voi palkata töihin tuolla palkalla. Täysin selvää kuitenkin on, että tämä on vasta alkupalkka ja palkka nousee huimaa vauhtia taitojen karttuessa. Jos kaveri on jo koulusta tullessaan kovan tason osaaja, voi palkka nousta muutamassa kuukaudessa lähes kymmenkertaiseksi.

Kiinassa ja Intiassa on myös vaihtuvuus valtavaa työpaikkojen välillä. Työntekijät kilpailuttavat työnantajia armotta ja työpaikka vaihtuu nopeasti toiseen, jos korkeampaa palkkaa on tarjolla. Tämä aiheuttaa helposti katkoksia projekteihin ja jopa projektien epäonnistumista. Esimerkiksi Firma A saattaa toimittaa hyvää softaa nyt, mutta jos kuuden kuukauden päästä kaikki hyvät tekijät ovat lähteneet, on Firma A silloin täysin kyvytön.

Kommentoisin vielä linkitetyssä jutussa mainittua termiä bulkkikoodaus. Itse softankehittäjänä en tätä termiä ymmärrä. On toki helpompaa ja vaikeampaa koodausta ja tietyn ymmärrystason saavuttamisen jälkeen osa koodausta voi olla todella helppoa. Lisäksi on niin, että jonkun softan tekemisessä osa koodaamisesta on aina vaikeampaa ja osa helpompaa. Jokin osa voi olla myös todella helppoa. Mutta termiä bulkkikoodaus en ymmärrä. Helpon koodauksen ulkoistaminen Intiaan tai Kiinaan ei mielestäni ole lainkaan järkevää, sillä tämän helpon koodauksen tekee Suomessa ammattitaitoinen koodari hetkessä. Ne vaikeammat palat sitä aikaa oikeasti vievät. Sellaista softaprojektia, joka olisi pelkkää bulkkikoodausta, en usko olevan olemassakaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot