Keskusta ja PS yhteensä 39 prosenttia - olisiko Jyrkin aika esittää eronpyyntö?

Suomi ei ole nyt kunnossa, vaikka reilusti yli puolella menee taloudellisesti hyvin, joskin osalla ylivelkaantuneena. Asunnoissa saattaa muhia suuri kupla ja vanhempien ja isovanhempien perintöjen reaaliarvo saatta romahtaa. Valtio velkaantuu ja nuorisotyöttömyys repeää käsiin.

Kalluppeihin ei pidä laittaa liiaksi painoarvoa, nyt kuitenkin Keskusta ja Perussuomalaiset ovat yhteensä 39 prosenttia – siitä on matkaa meille harvinaiseen kahden puolueen hallitukseen vain reilu 11 prosenttia.

Nykyinen Jyrki Kataisen [Kok.] johtama 'väkipakolla sextetti' on halvaantunut ja kyvytön rakentamaan niitä muutoksia, mitä kansa vaatii ja odottaa. Voidaan myös kysyä onko kansakunnalla varaa ylläpitää Kataisen kuusiloa – sote takkuaa, velka kasvaa, nuorisotyöttömyys kärjistyy – kuntauudistus rikkoo perustuslakia sote-liityntöineen?

Liikaa ongelmia – Jyrki, tee nyt miehen työ – eroa ja hajota hallituksesi

Teit parhaasi, teit sydämestäsi – meno oli fantastista, mutta kansalaiset odottavat nyt jykeviä päätöksiä – me tarvitsemme uuden, radikaalejakin otteita tekevän hallituksen, johon luotetaan.

Kahden puolueen hallitus on hyvin harvinainen –

nyt ollaan lähempänä kuin koskaan sellaista toimintakykyä, jota kansakunta edellyttää loikatakseen yli nykyisestä ”seisovan veden” olotilasta. Muutokset on aloitettava heti – kansa odottaa ennenaikaisia eduskuntavaaleja.

Mikäli vaalit pidetään nyt syyskuun alussa 2013,

olisi odotettavissa korkea äänestysprosentti, joka mahdollisesti tukee nykyistä oppositiota – ja saattaa olla mahdollisuus jytkyjen jytkyksi – saavuttaa kahdella puolueella maaginen yli 50 prosentin raja. Tältä pohjalta rajuin yllätys ja kansakunnalle toivoa antava veto olisi yhdistää Keskusta ja Perussuomalaiset – tällöin meillä olisi vain yhden puolueen – kansanliikkeen vetovoima ratkomaan erittäin vaikeita päätöksiä!

...

Jyrki Katainen tekisi palveluksen kansallemme eroamalla nyt heti, ja hajottamalla hallituksensa – jolloin kesä ajaksi perustetaan asiantuntijahallitus ja valmistauduttaisiin ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin syyskuussa 2013. Kansa odottaa nyt tekoja – puheet ovat pidetyt.

...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

Kansalaisaktivisti Helsingistä

Sent

Sent: Wednesday, May 29, 2013 9:55 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Onko kansakunnalla varaa ylläpitää Kataisen sextettiä?
...
Saisiko Suomi vihdoin tehokkaan kahden puolueen hallituksen?

(Vai muodostuuko kynnyskysymykseksi toisen kokemattomamman sisäsiisteys ja anarkistinen veto puolueen sisällä – silti vallitseva tilanne vaatisi tehokasta ja suoraviivaista hallitusta sekametelisopan jälkeen)

AL - US

BLOG 18972| 1185 – IL

---29052013---

Katselukerrat: 760

teuvomast kommentoi_ 29. toukokuu 2013 19:40

No nyt ei Jyrkille saa antaa tuota mahdollisuutta että eroaa,  nyt tuo saa olla hallituksen pomona jotta vaaleissa muistetaan nuot monet asiat joita on suoraan sanotuna ..... terv tepivaari 

Kyuu Eturautti kommentoi_ 29. toukokuu 2013 19:57

Elikä koska nyt oppositiolla on 4,2% (34,9% vs 39,1%) enemmän kannatusta jo viime vaaleissa varsin epäluotettavaksi osoittautuneen gallupin mukaan, pitää pistää kaikki vaihtoon ja hankkia maahamme vähemmistöhallitus?

Logiikka ei ihan mene päähäni. Jos opposition kannatus olisi noussut reilusti yli puolen, sitten hädälle olisi kieltämättä aihetta.

Ilkka Luoma kommentoi_ 29. toukokuu 2013 20:07

Kyllä. Ja nyt täytyy ihmiset houkutella uurnille, vaikka maksamalla 10 euron Koko Kansan Rehellinen Vaaliraha! - per heti puhtaana käteen - kun lippu uurnaan vilahtaa :-)

Kyuu Eturautti kommentoi_ 29. toukokuu 2013 20:10

Ilkka, vaikka allekirjoitankin alhaisen äänestysinnon ongelman, ounastelen että ehdottamallasi tavalla voitaisiin saada satoja tuhansia kympin arvoisia kirkkoveneitä.

Pidetään vaalit sitten kun on vaalien aika. En minä nykyhallitusta minään suurena voittona pidä, mutta minulle perustuslaki vielä maistuu. Ounastelen myös, että etenkin viime aikojen Soinin vihamielisten ja Rehulan korruptoituneiden ulostulojen jälkeen heidän vetämä hallitus olisi monin, monin verroin surkeampi. Kyllä, jopa nykyistä huonompi.

al1947 kommentoi_ 29. toukokuu 2013 20:17

"Kyllä. Ja nyt täytyy ihmiset houkutella uurnille, vaikka maksamalla 10 euron Koko Kansan Rehellinen Vaaliraha! - per heti puhtaana käteen - kun lippu uurnaan vilahtaa :-)"

Nokialla joku herra PS taisi saada tuomion äänestäjiänsä vaalilahjomasta ja arpajaisten järjestämisestä äänensä hänelle antaneiden kesken. 

Ilkka Luoma kommentoi_ 29. toukokuu 2013 21:20

Nyt tuon Vaalirahan maksaakin valtio suoraan puolueiden avustuksesta, jotka näin muodoin myös lopetaan ja suunnataan kansalle - joka äänestää ;-)

Teho Paketti kommentoi_ 29. toukokuu 2013 21:34

Mistä tommosen ny tajuais. Ei mulla järki leikkaa.

Ilkka Luoma kommentoi_ 29. toukokuu 2013 21:56

Ei aina minullakaan ;-)

Juha Elmo Ruuska kommentoi_ 29. toukokuu 2013 22:24

Kyllä nyt tv1 kun katsoo meidän johtohahmoja niin näyttää, että sirkus on täydessä vauhdissa. Nämä meidät teinit johtaa meidän maata niin ei voi tulla kun pelkkää P'''''''aa. Nyt olis vaalien aika ja oppositio nousisi valtaa niin olis meilläkin vielä töitä tulevaisuudessa.

Onneksi vihreät on menettänyt kannatustaan ja enään kun niiltä häviää se 8% niin sitten olen tavoitteessa. Mutta jos tämä sirkus hallitus pysyy kasassa vielä pari vuotta niin en tiedä pelastaako tätä maata enään kukaan, edes Soini..

Luulen että Ollikainenkin herää tähän todellisuuteen ja ei luule, että rahaa kasvaa puussa ja kivet pysyvät maassa.

teuvomast kommentoi_ 29. toukokuu 2013 22:43

Jukka uusiin vaaleihin maalla ei ole varaa,  ja ei tuota Jyrkiä noin helpolla päästetä se takaa kokoomukselle ja vihreille vaalitappiot .

Ja maalle tulee kansaa enempi ajatteleva hallitus, kun mitä on ollut jo liian pitkään  terv tepivaari 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot