Kepulla on perinteitä koplaavista ministereistä

Koplaus on sitä, että koplaaja koplaa yhteen omia ja yhteiskunnan rahoja ja intressejä.

Parikymmentä vuotta sitten sai kepuministeri Kauko Juhantalo yhden vuoden ehdollisen vankeustuomion valtakunnan oikeudessa, kun hän oli kauppa  -ja teollisuusministerinä koplannut yhteen omia ja valtion rahoja.

Nyt on epäilyjä siitä, että pääministeri Sipilä (kepu) on koplannut yhteen sukunsa ja valtion rahoja. Asiaa tutkii maan korkein oikeusviranomainen, joten ei hutkita, ennen kuin on tutkittu.

Mutta jo pelkkä epäily on paha juttu pääministerin ja hänen johtamansa puolueen kannalta. Kansalaisilla on oikeus odottaa, että maan valtaeliitti on täysin nuhteetonta ja rehellistä. 

Ministerin pätevyysvaatimuksina ovat vain, että he ovat rehellisiä ja taitavia Suomen kansalaisia. Se ei ole paljon vaadittu niiltä, jotka hoitavat yhteisiä asioita ja noin 60 miljardin vuotuista budjettia.

Mutta niistä pätevyysvaatimuksissa ei ole tinkimisen varaa. Siksi Sipilän epäillyt asiat on syytä tutkia perusteellisesti ja tutkimustulokset julkistettava kaikelle kansalle luottamuksen palauttamiseksi.

Ei olisi asialle pahitteeksi, että pääministeri Sipilä siirtäisi pääministerin tehtävät sijaiselleen siksi aikaa, kun tutkimuksia tehdään. 

Kansalaiset ovat huolissaan jatkuvista valtaeliitin väärinkäytösepäilyistä. Hyväveliverkostot on revittävä rikki, sillä ne mädättää koko yhteiskunnan sisältä päin.

Katselukerrat: 69

PetrusK kommentoi_ 12. tammikuu 2017 08:39

"Nyt on epäilyjä siitä, että pääministeri Sipilä (kepu) on koplannut yhteen sukunsa ja valtion rahoja. Asiaa tutkii maan korkein oikeusviranomainen, joten ei hutkita, ennen kuin on tutkittu."

Tätä ei tutki kukaan muu kuin vihervasemmistolaisten päät  :)

Neuvos kommentoi_ 12. tammikuu 2017 08:51

Omistajaohjaus on väärällä henkilöllä sekin luo epäilyksiä?

Toiseksi päättäjäpiiri on suppea.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot