Kemiönsaaressa merkittävä ympäristöteko.

Kansalaisaktiivi ja 1.6.2017 alkaen Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu Janne Salonen kertoo US:n puheenvuorossa merkittävästä ympäristöteosta, jossa ympäristö ja ihminen asetettiin etusijalle:

"Kemiönsaari hylkäsi teollisen tuulivoiman"

"Tuuli kääntyi

Vielä kolme vuotta sitten kunnassa oli auki seitsemän tuulivoimakaavaa ja voimaloita piti rakentaa lähes sata. Nyt kuusi kaavoista on lopetettu/lopetetaan joko operaattoreiden vetäytymisellä tai kunnan päätöksin. Viimeinen alue on henkitoreissaan.

Panostus ympäristöön ja kestävään kehitykseen

Kuntasopimuksessa uusiutuvalla energialla ja kestävällä kehityksellä on paikkansa: Kunnan ympäristöohjelma uusitaan ja kiertotalouden kehittämiseen panostetaan. Uuden bioenergialaitoksen edellytyksiä selvitetään, samoin aurinkoenergian käyttöä erityisesti kunnan kiinteistöissä. Kemiönsaari valitsi ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin teollisen tuulivoimarakentamisen sijaan."

Ympäristö ja ihmiset kiittävät.

Katselukerrat: 148

Orwell kommentoi_ 12. toukokuu 2017 12:23

Jossain alkaa terve järki voittaa viherhysterian aivottomuuden.

Kari Rönkä kommentoi_ 12. toukokuu 2017 20:17

Tuulivoimalat eivät sovi minnekään luontoon, vai onko jonkun mielestä jokin osa Suomen saaristoluontoa niin kauheaa, että se sopii raiskata tuulimyllyillä piloille...

Kari Rönkä kommentoi_ 12. toukokuu 2017 20:24

Tuo avauksessa mainittu alue on, kuten tiedämme, samaa kuntaa, jossa sijaiisee Högsåran saari. Olin eräänä erittäin kauniina ja vähätuulisena kesäviikonloppuna kalastelemassa Dragsfjärdissä, eri puolilla merialueilla Högsåran lähistöllä. Tuossa kauniissa ja perinteikkäässä saaressa sijaitsevat tuulivoimalat pyörivät laiskasti, mutta merellä saarien lomassa ääni kantautui todella kauas. Lapojen humahtelun kuuli paljon kauemmas kuin olisi ikinä voinut kuvitella. Eipä ollut mitään kivaa taustamusiikkia kesäpäivään.

Mika Helasvuo kommentoi_ 13. toukokuu 2017 07:21

"Tuulivoimalat eivät sovi minnekään luontoon, vai onko jonkun mielestä jokin osa Suomen saaristoluontoa niin kauheaa, että se sopii raiskata tuulimyllyillä piloille..."

Naulan kantaan.

Kalervo ilmari Pohjola kommentoi_ 13. toukokuu 2017 08:50

Kari Rönkä; kävitkös maissa siinä Högsåralla. Siellä korkeimmalla kohdalla on pienen pieni suo, viimeksi muutaman lakankin sieltä löysin. Meni vähän off topic mutta avaaja poistakoon.

Kari Rönkä kommentoi_ 13. toukokuu 2017 13:08

Kalervo, ei tullut rantauduttua Högsårassa. Kalaan kun oli viikonlopuksi lähdetty, niin maissa käytiin vain hätätilanteessa :-)

Heikki Karjalainen kommentoi_ 13. toukokuu 2017 14:31

Kemiönsaareen ei yksinkertaisesti tuulivoimalat sovi. Saati sen yhteen osaan Västanfjärdiin. Sensijaan arurinko siellä paistaa ja paneelita sinne mahtuu joka katolle ja vaikka muuallekin.

Orwell kommentoi_ 13. toukokuu 2017 18:07

Eivät ne hukkamyllypuistot muuallekaan asutuksen lähelle sovi.

Toki niitä voitaisiin rakennella niille suojelualueille...

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot