http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705122200134695_u0.shtml

"Kela linjasi Topin ja Annan avopuolisoiksi: Valitus nurin, kuvatkaan eivät riittäneet - "Jossain pitäisi kohtuuden raja kulkea""

Tämän päätöksen perusteella nykyisen avioliittolain huomioon ottaen kaikille poika- ja tyttöpareille sama päätös, koska aivan ilmeisesti kyseessä on samasukupuolinen avopari.

Muussa tapauksessa Kelan johdolle ja virkailijoille syyte sukupuolisyrjinnästä.

Katselukerrat: 118

Kari Rönkä kommentoi_ 13. toukokuu 2017 23:14

Tämä on läheistä sukua sille, että tosiasiassa asumistukien kokonaissummaa kasvattaa tuen merkittävä putoaminen, jos taloudessa on kaksi henkilöä. Tällöin moni tekee niin, että molemmat säilyttävät oman osoitteen. Molemmat saavat yhden henkilön asumistuen, mutta toisessa asunnossa ei käytännössä asu kukaan. Tuen kokonaissumma itse asiassa pienenisi, jos sitä ei karsittaisi kahden henkilön taloudessa niin rankasti. Niin, ja sitten meillä on vuokra-asuntopula...

Kari Rönkä kommentoi_ 13. toukokuu 2017 23:15

Jos selitykseni edellä tuntuu sekavalta, sopii testata asumistukilaskurilla, joka löytyy Kelan sivuilta.

teuvomast kommentoi_ 14. toukokuu 2017 07:24

Kun kaksi samaa sukupuolta asustelee samaa huushollia pitäisikös heidät katsoa avopareiksi kyllä tuolla kaavalla siinä kun mies ja nainenkin .

Mitäs sitten jos asujat ovatkin sisko ja veli pitäiskös syytellä vaikka suku rutsauksesta vai ottaa järki mukaan terv kelalle . terv tepivaaari 

Neuvos kommentoi_ 14. toukokuu 2017 08:05

Juupa ennen ei saatu asumistukia olitiin pareja miten vain. Meitä oli kolmekin nuorta miestä alivuokralaisina samassa huoneessa ja toisessa huoneessa oli tyttöjä yksinasumiseen ei ollut varaa. Vuokraisäntä piti vahtia ettei tytöt ja pojat sekaantuneet samaan huoneeseen - mitä nyt vähän salaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot